ŠKODA Däck

Däck spelar en avgörande roll för bilens köregenskaper

Visste du att din bil är noga anpassad efter en speciell sorts däck? Däck är också originaldelar och de spelar en avgörande roll för bilens köregenskaper. Den tekniska utvecklingen när det gäller däck går snabbt framåt. Det har lett till ett ökat behov av aktuell information för att du som bilägare ska kunna välja, montera och använda däcken rätt.

Vi på ŠKODA​ samarbetar med de allra främsta däcktillverkarna

Tänk på att bilens säkerhet, prestanda och komfort i hög grad påverkas av vilka däck du väljer. En del däck kan faktiskt vara direkt olämpliga – även om de råkar ha rätt dimensioner. Vill du vara säker på att du får optimala däck till just din bilmodell så ska du besöka din auktoriserade ŠKODA​-handlare. På ŠKODA​ samarbetar vi dessutom med de allra främsta däcktillverkarna.​​​​​​

ŠKODA Original fälgar

Ytterligare en viktig del i att bevara bilens goda köregenskaper är de fälgar du väljer till bilen. Endast ŠKODA Original fälgar är tillverkade för att passa din bil exakt och de bidrar också till bilens säkerhet, prestanda och komfort. ŠKODA Original fälgar är bestrukna med extra lager av lack för att bättre stå emot stötar och det ger också fälgarna ett finare utseende. Vi lagerhåller våra fälgar så länge modellen finns, så skadar du en kan du alltid ersätta endast den.

Se vilka fälgar som passar din bil på ŠKODA Tillbehör

ŠKODA Originalhjul

Det är mycket att tänka på när det gäller vinterdäck, men du ska inte behöva oroa dig över det. Vi har gjort en checklista med 10 smarta tips.

Frågor och svar

Är dubbfria vinterdäck numera lika bra som dubbdäck? Här hittar du fler frågor och svar om däck.

Ta del av våra senaste erbjudanden

Alla erbjudanden