ŠKODA Original Basservice

Vägassistans innebär att du får hjälp på plats om något skulle hända med din ŠKODA dygnet runt, 365 dagar om året. Det spelar ingen roll var du befinner dig, bara det är inom Sveriges gränser – ring så får du all den hjälp du behöver. Vägassistansen gör att du aldrig blir stående.


När du behöver hjälp ringer du 077 – 11 11 512 för att få assistans dygnet runt. Om möjligt får du hjälp direkt på platsen, t ex med kilremmar, säkringar och slangklämmor. Om problemet inte kan lösas på plats, bärgar din bil till närmaste auktoriserade ŠKODA-verkstad. ŠKODA står för kostnaden för bärgningen.

Tryggt och enkelt

Nu behöver du inte orolig för att du ska bli stående med din bil på motorvägen. Vi har tagit fram ŠKODA Original Basservice – ett 12-punktersserviceprogram – som gäller dig som är ägare av en ŠKODA Felicia/Pickup årsmodell 1994-2001 eller Octavia upp till 1999. I ŠKODA Original Basservice ingår även fri vägassistans under ett år – utan självrisk eller milbegränsning. Kan vi inte lösa problemet på plats, bärgar vi din bil till närmaste ŠKODA-verkstad.


Allt detta för endast 1795:-*


Om du betalar med SKODA Kortet och delar upp betalningen på 12 månader blir det 150:- i månaden helt räntefritt!


*(Priset är ett cirkapris. Varje verkstad är naturligtvis fri att sätta sitt eget pris.)

Följande åtgärder ingår i en ŠKODA Original Basservice

Byte av motorolja
Motorns olja förlorar efter ett tag sin smörjande och kylande egenskaper vilket leder till onormalt högt slitage.


Byte av oljefilter
För att oljefiltreringen ska fungera byter vi oljefilter. På så sätt behåller den nya oljan sina goda egenskaper fram till nästa service.


Byte av luftfilter
Luftfiltret påverkar bilens effekt och bränsleförbrukning. För att motorn skall andas optimalt byter vi det.


Kontroll av batteri
För att minimera startproblem kontrollerar vi batteriets syranivå samt kallstartsegenskaper. Vi fyller även på med destillerat vatten vid behov.


Kontroll av avgassystem
För att undvika att bilavgaser tränger in i kupén kontrollerar vi att avgassystemet inte läcker samt att klamrar samt bussningar är i funktionsdugligt skick.


Okulärbesiktning av tändsystemet
Tändningen påverkar motorns effekt och bränsleförbrukning. Vi gör en okulärbesiktning av tändsystemet.


Kontroll av läckage på motor, växellåda och kylare
Läckage av motor- och växellådsolja kan vara brandfarligt men kan även orsaka skador på bilens drivlina om den läcker ut.


Kontroll av bromsrör och bromsledningar
För att bilens bromssystem skall fungera tillfredsställande kontrollerar vi att inga läckage eller rostangrepp finns på bromsrör eller bromsledningar.


Kontroll av belysning och styrelektronik
Vi kontrollerar belysning samt (för bilar med diagnosutrustning) bilens styrelektronik och att inga felkoder finns lagrade.


Kontroll av drivaxeldamask
För att undvika att smuts tränger in och förstör drivaxelknutarna kontrollerar vi att drivaxelmasken är fri från skador.


Kontroll av skick på däck
Däckens skick är avgörande för bilens väghållning och bromssträcka. För att din bil skall vara trafiksäker kontrollerar vi däckens skick, ålder och mönsterdjup.


Kontroll av bromsar
Bromsbelägg och bromsskivor är vitala delar för bilens bromsförmåga. Vi kontrollerar bromsbeläggens tjocklek och bromsskivornas kondition.


När du behöver hjälp ringer du 077 –11 11 512 för att få assistans dygnet runt. Om möjligt får du hjälp direkt på platsen, t ex med kilremmar, säkringar och slangklämmor. Om problemet inte kan lösas på plats, bärgar din bil till närmaste auktoriserade ŠKODA-verkstad. ŠKODA står för kostnaden för bärgningen.