Detta är en undersida.

Till huvudsidan

Detaljerna du letat efter

ŠKODA SUPERB GREENLINE SPECIFIKATION

Bilens mått

Säkerhet

Speedlimiter

Föraren kan ställa in en topphastighet mellan 30 och 210 km/h. Nu kommer bilen att se till så att hastigheten inte överskrids, och föraren kan hålla ögonen på vägen istället för på hastighetsmätaren. Till skillnad från farthållaren, som bibehåller en inställd hastighet, tillåter Speedlimiter föraren att köra i valfri hastighet upp till – men inte över – den valda gränsen. Av säkerhetsskäl stängs den här funktionen av om gaspedalen trycks i botten.

Speedlimiter
Speedlimiter
Fler säkerhetsfunktioner

ŠKODA GREENLINE kompromissar inte med säkerheten. Förutom de redan nämnda säkerhetssystemen finns även följande funktioner antingen som standard eller som tillval:

ABS förhindrar att hjulen låser sig vid panikbromsning eller på hala underlag.

› Genom att öka trycket på bromspedalen, hjälper bromsassistansen till att korta bromssträckan markant vid en nödinbromsning.

MSR motverkar att drivhjulen låser sig när föraren till exempel bromsar på en slät yta.

ASR förhindrar att hjulen spinner vid start och acceleration på hala ytor.

EDL hjälper till vid körning i uppförsbacke med låg dragkraft under ett av hjulen.

XDS+ assisterar vid skarp kurvtagning och ser till så att bilen tar kurvan säkrare och mer naturligt än tidigare.

Däcktrycksövervakaren informerar föraren om lufttrycket i däcken.

Hill-hold control hjälper föraren att starta säkert i uppförsbacke. Den aktiveras automatiskt vid fem graders lutning och förhindrar att fordonet rullar bakåt utan att föraren behöver använda handbromsen.

Blinkande bromsljus reducerar risken för påkörning bakifrån, särskilt vid trafikköer på motorväg eller vid hastig och oväntad inbromsning när ett hinder dyker upp på vägen.