Vår samtid är en aldrig sinande flod av åsikter. Varje dag översköljs du av budskap om hur du ska vara och vad du borde göra. Vilken mat som är rätt, hur du ska uppfostra dina barn och vilka prioriteringar i livet som är rätt eller fel. Stort som smått. Inget undgår tyckarna. Det gäller inte minst vilken bil du ska välja. Vi har alltid varit ett bilmärke för de som är trygga i sig själva. För dig som väljer att gå en egen väg.

ŠKODA KODIAQ FÖLJ DIN INRE GPS

Upptäck en banbrytande sjusitsig SUV med avancerad fyrhjulsdrift och generös utrustning även i standardutförande. En bil som kan ta dig precis dit du vill, vart din inre kompass än pekar.

Gör som alla andra. Gör som ingen annan.

Efter ett flertal sm-guld i tennis gav Nina Wennerström upp tanken på att bli världsstjärna. Vägen därifrån till att bli sportagent var inte spikrak. Men med beslutsamhet som en elitidrottare fick hon så småningom jobb på ett sports management-bolag i Washington. Som en av få kvinnor i den extremt mansdominerade branschen fick Nina uppmaningen att ”leverera”. Efter nio framgångsrika år i USA bestämde hon sig för att flytta hem.

Väl tillbaka i Sverige grundade Nina bolaget Wesport. Nu var det dags att bryta nästa barriär – den ännu mer mansdominerade ishockeyn. Som Sveriges första kvinnliga hockeyagent representerar bolaget hon grundat, Wesport, spelare från de bästa ligorna i världen och talanger som kan bli framtidens superstjärnor. Nu väntar nästa utmaning, att ge sig in i den ojämlika fotbollsvärlden.

Tro inte att du är nåt. Tro att världen är din.

Vad får en 23-åring att lämna sin trygga vardag hemma i Sundsvall för att cykla jorden runt? Om du frågar Fredrika Ek handlar det främst om en gränslös nyfikenhet på världen och andra människor. Och en vilja att upptäcka allt. Man måste vara ganska nyfiken för att ensam cykla 5000 mil genom 45 länder. Och viljan att upptäcka måste tåla både isande vindar på tibetanska högplatån och gassande sol i Sahara. Fredrika belönades med världens vackraste utsikter.

Ändå berättar hon om hur det största av allt blev mötet med människor längs vägen, där även de fattigaste hushåll i världens bortglömda hörn välkomnade henne med öppna armar. När orken tröt och utrustningen havererade hittade Fredrika sin drivkraft i den distansbaserade insamling hon drev under färden, och hon har idag trampat in över en miljon kronor till ActionAid’s arbete för flickor och kvinnors rättigheter. Efter 1042 expeditionsdagar nådde Fredrika åter barndomshemmet i Sundsvall och utsågs därefter till årets äventyrare i såväl Sverige som Europa. Idag föreläser hon om sina upplevelser och har nyligen gett ut boken ”Jorden runt på 1000 dagar”.