Detta är en undersida.
Allt du behöver veta

Kamiq Scoutline tekniska detaljer

Bilens mått

 

Säkerhet

Säkerhetsfunktioner

Kamiq Scoutline  handlar om säkerhet utan kompromisser. Följande utrustning är med som standard eller tillval.

› Förankringspunkter för Isofix eller Top Tether för att fästa en bilbarnstol i baksätet. Isofix finns även som standard för framsätet.

› Till skillnad från farthållare, som håller en satt hastighet, gör fartbegränsaren att du inte kan köra snabbare än angiven hastighet

› ABS gör så att hjulen inte låser sig vid nödbromsning eller vid bromsning på halt underlag

› EDL hjälper vid acceleration eller körning i uppförsbacke med låg friktion under ett av de drivna hjulen.

› MSR motverkar låsning av drivhjulen, som kan uppstå när föraren bromsar på halt underlag.

› Brake Assist (HBR) gör det lättare för föraren i situationer där nödbromsning är nödvändig. Detta leder till en betydande minskning av bromssträckan.

› ASR ger en smidig start och acceleration utan att hjulen spinner på halt underlag.

› Däcktrycksövervakning håller föraren informerad om däcktrycket vid alla tidpunkter.

› Hill-Hold-Control hjälper föraren att starta i uppförsbacke säkert. Systemet aktiveras vid lutningar på fem grader eller mer och garanterar enkel och säker start utan att använda handbromsen. Systemet bromsar bilen ca 2 sekunder för att förhindra bilen att rullar bakåt eller får motorstopp.

› Blinkande bromsljus. Vid plötslig kraftig inbromsning aktiveras blinkande bromsljus som minskar risken för påkörning bakifrån, speciellt när man närmar sig trafikstockningar på motorvägar.

Grön teknik

Start-Stop system

Start-Stopp-systemet stänger av motorn när den inte behövs, vilket sänker förbrukningen och är särskilt användbart vid stadskörning. Start-Stopp-systemet aktiveras automatiskt när motorn startar, och kan stängas av manuellt när som helst.

Energiåtervinning

Vad händer när energi återvinns? Kinetisk energi omvandlas till användbar el, som sparas i batteriet eller används av de elektroniska systemen. Vid motorbromsning levererar generatorn elen till apparater och laddar batteriet. Detta sparar på det bränsle som annars skulle användas för dessa uppgifter.

Eco Mode (Drivning Mode Select)

Ett av lägena som erbjuds i Driving Mode Select-systemet är Eco – ett läge för miljömedvetna förare som prioriterar ekonomisk körning. Ett specifikt inslag i Eco-läget är det så kallade Coasting-läget i utvalda bilar med automatisk DSG-låda. Coasting-läge används när du kör utan din fot på gaspedalen.

Rekommenderad växel

Rätt val av växel kan spara bränsle och öka körkomforten. Lägre motorvarvtal motsvarar lägre bränsleförbrukning och tystare motordrift. Symbolerna i det övre högra hörnet på displayen bekräftar antingen att den aktuella växeln är korrekt eller rekommenderar att du växlar uppåt eller nedåt.