Cykelvägsinitiativet låter medborgarna namnge lokala cykelvägar

5. července 2017
För att öka tryggheten, säkerheten och enkelheten för cyklister lanserar ŠKODA Cykelvägsinitiativet. Ett lokalt initiativ för att hjälpa kommuner och städer att namnge cykelbanorna – med medborgarnas hjälp. – Vi vill göra vardagen säkrare för Sveriges alla cyklister, därför inleder vi projektet med att döpa fem av cykelvägarna på Gotland, säger Stefan Nygren, marknadschef på ŠKODA Sverige.

Cykelvägsinitiativet är ett program för att göra vardagen säkrare för Sveriges cyklister. För även om Sverige har ett mycket välutvecklat system för att räddningstjänst och ambulans ska nå fram till olyckor har cyklister ofta svårt att meddela exakt var de befinner sig – just eftersom cykelvägar ofta saknar namn. Med Cykelvägsinitiativet vill därför ŠKODA med de lokala medborgarnas hjälp underlätta för städer och kommuner att namnge lokala cykelvägar genom att de helt enkelt röstar fram förslag på lokala profiler som förtjänar att få en egen väg uppkallad efter sig.

Då Gotland och speciellt Visby är en av landets främsta cykelstäder är det också premiärstad för Cykelvägsinitiativet. Gotlänningarna har uppmanats att lämna förslag på lokala profiler som de tycker bör vara en del av initiativet och under Almedalsveckan överräcks resultatet till Teknikförvaltningen på Region Gotland med förhoppningen om att de snart blir verklighet.

ŠKODA är en stark supporter till cykelsporten och stödjer både vardags- och tävlingscyklister såväl internationellt som nationellt. Under Almedalsveckan lanserar bilföretaget också en innovativ tjänst för företag som vill erbjuda sina medarbetare tjänstecyklar, på samma sätt som vissa i dag har tjänstebil, och därmed både snabba på och effektivisera korta transportsträckor. Och självklart göra dem mer miljövänliga än om de skulle gjorts med bil.

Läs mer om Cykelvägsinitiativet på skoda.se/cykling​

För ytterligare information kontakta Erik Gustafsson, pressansvarig ŠKODA​ Sverige.

ŠKODA AUTO

  • är en av världens äldsta biltillverkare. Företaget grundades 1895 – under bilismens allra första tid. I dag har företaget fortfarande sitt huvudkontor i Mladá Boleslav.
  • erbjuder för närvarande modeller som: CITIGO, FABIA, RAPID, OCTAVIA, KAROQ, KODIAQ and SUPERB.
  • levererade fler än 1 miljon bilar till kunder globalt 2016.
  • har varit en del av Volkswagen Group sedan 1991. Volkswagen Group är en av de mest framgångsrika biltillverkarna i världen. Tillsammans med koncernen utvecklar och tillverkar SKODA bilar, såväl som komponenter, motorer och växellådor.
  • har verksamhet på tre platser i Tjeckien och producerar bilar i Kina, Ryssland, Slovakien, Algeriet och Indien genom koncernsamarbeten, samt i Ukraina och Kazakstan genom lokala samarbetspartners. har över 30 000 medarbetare globalt och finns på fler än 100 marknader.

Senaste nytt