Digital världspremiär för nya ŠKODA KODIAQ

12. dubna 2021

Nedräkningen har startat: ŠKODA AUTO presenterar den uppgraderade versionen av sin framgångsrika stora SUV - KODIAQ den 13 april.

Nya KODIAQ är uppföljaren av den första versionen av ŠKODAs framgångsrika stora SUV som lanserades 2016. Bilen har nu fått visuella och tekniska uppgraderingar och kommer presenteras av ŠKODAs VD Thomas Schäfer och företagets designchef Oliver Stefani under en digital världspremiär.

Världspremiären sänds online och startar kl.10:00 den 13 april och kan ses på ŠKODA Storyboard och ŠKODAs YouTube-kanal.

Veronica Nilsson
Press och sponsoransvarig ŠKODA Sverige

ŠKODA AUTO

  • grundades under den banbrytande perioden för bilen 1895, vilket gör ŠKODA till en av de äldsta biltillverkarna i världen
  • erbjuder nio huvudmodeller på den svenska marknaden: FABIA, CITIGO, SCALA, KAMIQ, OCTAVIA, KAROQ, KODIAQ, SUPERB och ENYAQ
  • levererade mer än 1,25 miljoner bilar till kunder över hela världen under 2018
  • har varit en del av Volkswagen Group sedan 1991. Volkswagen Group är en av de mest framgångsrika biltillverkarna i världen. ŠKODA AUTO, i samarbete med gruppen, tillverkar och utvecklar oberoende bilar såväl som komponenter, motorer och växellådor
  • har verksamhet på tre platser i Tjeckien, tillverkning i Kina, Ryssland, Slovakien, Algerien och Indien huvudsakligen genom grupp-partnerskap, samt i Ukraina och Kazakstan genom lokala partners.
  • har över 35 000 anställda globalt och är aktiv på mer än 100 marknader
  • fortsätter framåt med övergången från att vara en traditionell biltillverkare till målsättningen att bli ett ”Simply Clever-företag för de bästa mobilitetslösningarna” som en del av ŠKODA 2025-strategin.

Senaste nytt