Här är årets ŠKODA Cycling Team 2020

12. března 2020

Den nya utmanande bansträckningen runt Vätternrundan avskräckte inte de sökande till årets ŠKODA Cycling Team. Ännu ett år slog ansökningarna rekord med 3400 anmälningar. Lagledningen har nu valt ut och meddelat de motionärer som ska cykla med laget 2020.

Det är en härlig spridning av geografi och bakgrund i årets team. Bland de uttagna hittar vi en bartender från Angered, en professionell speedwayförare från Gullspång, en av världens mest välrenommerade friåkare från Åre, en brandman från Uppsala samt arkitekten Thomas Sandell från Stockholm.

– Det kan låta jobbigt att gå igenom 3400 ansökningar men faktum är att det är så otroligt många starka och intressanta historier som kommer in att det är ren en fröjd att läsa. De flesta som kommit med har olika unika ingångar till cyklingen men de förenas alla i en stark motivation till utmaningen som ligger framför dem. Det ska bli riktigt kul att följa deras utveckling, säger teamledaren Erik Leonsson.

Teamet har nu haft sin uppstartsträff i Stockholm och resan mot målet är påbörjad. Laget kommer få all tänkbar support för att nå sin högsta möjliga gemensamma kapacitet. De får hjälp med träningsprogram, coachning, träning samt utrustning som behövs såsom cykel, hjälm, cykeldator, kläder och energidryck.

I år har utmaningen att nå den uppsatta måltiden på 8 timmar blivit avsevärt tuffare med den nya bansträckningen. Cyklisterna har nu 18 km och 500 höjdmeter extra att avverka. Totalt är 6 mil av banan (ca 20%) ny. Till sin hjälp med att nå målet har teamet i år en ny huvudtränare i den välmeriterade Magnus Bäckstedt. Bäckstedt kan inte bara se tillbaka på en lång karriär med bland annat en seger i den prestigefyllda tävlingen Paris – Roubaix, han har även varit rekordhållare runt Vätternrundan på tiden 6.37 h 2012. Just nu ligger fokus på att utforma de individuella träningsprogrammen till alla, utifrån det fystest som gjordes på teamträffen.

Förutom de 15 rekryterna består ŠKODA Cycling Team även av 15 erfarna ambassadörer, däribland ex-proffsen Fredrik Kessiakoff och tävlingscyklister som Jacob Wihk och Pierre Moncorgé. Ambassadörerna bidrar samtliga med såväl inspiration som erfarenhet och kunskap.

 – Vi är oerhört glada över det växande intresset för ŠKODA Cycling Team och det genuina cykelintresset som finns i hela vårt land. Även om konkurrensen är stentuff vill jag uppmana de som inte blev uttagna i år att söka igen till nästa år. Vi försöker varje år variera gruppens dynamik och de personer som inte blev antagna i år kan mycket väl bli det nästa, säger Veronica Nilsson, press- och sponsoransvarig för ŠKODA Sverige.

ÅRETS REKRYTER I ŠKODA CYCLING TEAM:
Annika Stark, Uppsala
Felice Andersson, Borås
Agnes Maltesdotter, Solna
Nina Lindström, Saltsjö-Boo
Anna Norman, Stockholm
Kristina Wikström, Sävsjö
Thomas Sandell, Stockholm
Richard Jonsson, Angered
Oliver Berntzon, Gullspång
Mikael Männer, Göteborg
Sverre Liliequist, Åre
Lambert Rutaganda, Stockholm
Andreas Brettmark, Göteborg
Simon Hallström, Östersund
Mattias Johansson, Umeå

ÅRETS AMBASSADÖRER:
Fredrik Kessiakoff (Lagkapten)
Karl Pamp (Vice lagkapten)
Daniel Jansson
Zoltan Darvas
Hanna Johansson
Cecilia Widegren
Magnus Gustavsson
Nathalie Eklund
Daniel Adams-Ray
Payman Hazeer
Pierre Moncorgé
Johanna Palmquist (Ny)
David Alledal (Ny)
Jacob Wihk (Ny)
Marcus Hallbäck (Ny)

PARTNER- OCH MEDIAPLATSER:
Damian Phillips, POC
Christian Löfstrand, Maurten
Daniel Breece, tidningen Bicycling
Daniel Rytz, Canyon

Faktaruta:
Ansökningar 2020: 3 400 st
Platser 2020: 15 st
SKODA Cycling Team startade: 2014
Mål på Vätternrundan: Under 8 h.
Partners till laget 2020: Garmin, POC, Maurten, Canyon, Verge.

Instagram: @skodacyclingteam
Facebook: @welovecycling
Webb: https://www.welovecycling.com/se/skoda-cycling-team/

Varför sponsrar SKODA cykling?
ŠKODAs historia börjar med en cykel. Våra grundare Vaclav Laurin och Vaclav Klement tillverkade sin första cykel i hemstaden Mlada Boleslav i Tjeckien 1895. På samma adress ligger fortfarande huvudkontoret och det är här vi bygger en del av de miljoner bilar vi varje år säljer världen över. Och just därför har cykling varit viktigt för oss sedan dess.

Veronica Nilsson
Press och sponsoransvarig ŠKODA Sverige

ŠKODA AUTO

  • grundades under den banbrytande perioden för bilen 1895, vilket gör ŠKODA till en av de äldsta biltillverkarna i världen
  • erbjuder åtta huvudmodeller på den svenska marknaden: FABIA, SCALA, CITIGO, KAMIQ, OCTAVIA, KAROQ, KODIAQ och SUPERB
  • levererade mer än 1,25 miljoner bilar till kunder över hela världen under 2018
  • har varit en del av Volkswagen Group sedan 1991. Volkswagen Group är en av de mest framgångsrika biltillverkarna i världen. ŠKODA AUTO, i samarbete med gruppen, tillverkar och utvecklar oberoende bilar såväl som komponenter, motorer och växellådor
  • har verksamhet på tre platser i Tjeckien, tillverkning i Kina, Ryssland, Slovakien, Algerien och Indien huvudsakligen genom grupp-partnerskap, samt i Ukraina och Kazakstan genom lokala partners.
  • har över 35 000 anställda globalt och är aktiv på mer än 100 marknader
  • fortsätter framåt med övergången från att vara en traditionell biltillverkare till målsättningen att bli ett ”Simply Clever-företag för de bästa mobilitetslösningarna” som en del av ŠKODA 2025-strategin.

Senaste nytt