Här är nya modellerna ŠKODA visar upp på IAA i Frankfurt

9. září 2019
Under årets bilsalong i Frankfurt introduceras ŠKODAs första elektrifierade fordon - ŠKODA SUPERB iV och ŠKODA CITIGOe iV. Kompaktbilen SCALA och nya SUVen KAMIQ premiärvisas med miljöeffektiv gasdrift samt spännande MONTE CARLO-utförande.

ŠKODA SUPERB iV och ŠKODA CITIGOe iV är de första elektrifierade produktionsmodellerna i företagets 124-åriga historia. Dessa och se övriga nyheterna finns att skåda på den stora bilsalongen IAA i Frankfurt, monter A11, paviljong 3.0 från den 10 till 22 september.

I början av 2020 kommer flaggskeppet SUPERB att levereras med plug-in hybrid drift som kombinerar en 1,4 TSI motor på 156 hk med en elmotor på 115 hk med en räckvidd på 55 km enligt WLTP. Tillsammans uppnår dessa motorer en systemeffekt på 218 hk. Batteriet på totalt 13 kWh kan laddas över natten med en vanlig stickkontakt (230V/10A/2,3 kW) eller på 3,5 timmar via en laddbox (230V/16A/3,6kW). Uttaget för laddningskabeln sitter lättåtkomligt bakom en lucka i kylargrillen. ŠKODA SUPERB iV kan även ladda eller underhålla batteriets laddningsnivå under körning med hjälp av bensinmotorn och bromsenergiåtervinning. Bensintanken på 50 liter ger tillsammans med eldriften en total räckvidd på 850 km enligt WLTP. Med ett fulladdat batteri och en full tank som innehåller 50 l bensin kan SUPERB iV täcka upp till 850 km utan stopp.

CITIGOe iV - den fyrsitsiga stadsbilen drivs enbart med en 61 kW elmotor är den första helt elektriska produktionsmodellen i företagets historia. CITIGOe iV är perfekt för moderna storstadsområden då den är liten och lättparkerad och med kompakta 3,597 m i längd och 1,645 m i bredd. Bagageutrymmet på 250 l, kan utökas till 923 l med nerfällda ryggstöd. När det 36,8 kWh stora litiumjonbatteriet är fulladdat har CITIGOe iV en räckvidd upp till 260 km i vardagliga körsituationer - vilket är mer än tillräckligt för dagliga resor i stadsmiljöer. CITIGOe iVs elmotor levererar 61 kW och driver framhjulen. CITIGOe iV kan accelerera från 0 till 100 km / h på 12,3 sekunder och har en topphastighet på 130 km / h. ŠKODA CITIGOe iV börjar produceras i år och kommer att levereras till kunder i början på 2020.

Andra nyheter som visas i montern är MONTE CARLO och G-TEC: nya varianter för ŠKODA SCALA och KAMIQ. Genom detta utökar företaget sitt sortiment av sportiga livsstilsvarianter inom kompaktbil- och SUV-segmenten.

Alla senaste modellerna kommer visas i ŠKODAs monter A11, paviljong 3.0.

ŠKODA KAMIQ får fem stjärnor i Euro NCAP-test
Nya tillskottet ŠKODA KAMIQ har fått fem stjärnor i sitt test av det oberoende europeiska nyutvärderingsprogrammet (Euro NCAP). Detta är tillverkarens första SUV som räknas till de säkraste fordonen i sin klass. Euro NCAP-testarna blev positivt överraskade över hur väl KAMIQ skyddade vuxna passagerare och cyklister. Bilen fick 96 procent i testet för att skydda vuxna passagerare och testare tilldelade KAMIQ fullständigt betyg för cyklistskydd, vilket framför allt återspeglar den positiva effekten av front assist med förutsägbar fotgängare och cyklistskydd och funktionen för stadsnödbroms ingår som standard.

Veronica Nilsson
Press och sponsoransvarig ŠKODA Sverige

ŠKODA AUTO

  • grundades under den banbrytande perioden för bilen 1895, vilket gör ŠKODA till en av de äldsta biltillverkarna i världen
  • erbjuder sex huvudmodeller på den svenska marknaden: FABIA, SCALA, OCTAVIA, KAROQ, KODIAQ och SUPERB
  • levererade mer än 1,25 miljoner bilar till kunder över hela världen under 2018
  • har varit en del av Volkswagen Group sedan 1991. Volkswagen Group är en av de mest framgångsrika biltillverkarna i världen. ŠKODA AUTO, i samarbete med gruppen, tillverkar och utvecklar oberoende bilar såväl som komponenter, motorer och växellådor
  • har verksamhet på tre platser i Tjeckien, tillverkning i Kina, Ryssland, Slovakien, Algerien och Indien huvudsakligen genom grupp-partnerskap, samt i Ukraina och Kazakstan genom lokala partners.
  • har över 35 000 anställda globalt och är aktiv på mer än 100 marknader
  • fortsätter framåt med övergången från att vara en traditionell biltillverkare till målsättningen att bli ett ”Simply Clever-företag för de bästa mobilitetslösningarna” som en del av ŠKODA 2025-strategin.

Senaste nytt