ŠKODA KAMIQ - En helt ny crossover
February 20, 2019
En helt ny crossover som kombinerar fördelarna med en SUV med en kompaktbils smidighet. Toppmoderna assistanssystem möter ny design.

ŠKODA ger dig en första glimt av nya ŠKODA KAMIQ med två exklusiva designskisser. Med sitt kraftfulla, robusta utseende för denna SUV vidare vårt framgångsrika SUV-designspråk och adderar detaljer som lyfter bilen till nya höjder, bland annat delad strålkastare med varselljus högst upp – en nyhet för ŠKODA.

ŠKODA KAMIQ är en urban crossover-modell som presenterar sig som en idealisk kamrat, både i den moderna staden och utanför. Namnet ŠKODA KAMIQ är ett redan etablerat namn på en modell i Kina och passar därför perfekt till den nya crossover-modellen. Samtidigt passar namnet perfekt in bland de andra SUV-modellerna – som alla börjar med ett K och slutar med ett Q.

Med nya ŠKODA KAMIQ tar den tjeckiska biltillverkaren nästa steg i sin SUV-satsning och utökar sitt erbjudande med en kompakt och livsstilorienterad instegsmodell för den europeiska marknaden. ŠKODA KAMIQ kombinerar smidigheten och prestandan hos en kompaktbil med de traditionella fördelarna hos en SUV: högre sittplats, bättre sikt, lättare att komma in och ut ur samt högre markfrigång. Baserat på den modulära tvärgående matrisen, erbjuder modellen nya assistanssystem, och övertygar med flera smarta funktioner såväl som ett generöst utrymme.

En teaserbild visar bilens siluett - en första antydan på hur den framtida crossover-modellen, med världspremiär på Genèva Motor Show (5-17 mars), kommer att se ut. Bilden ger en glimt av fronten och visar även den nya strålkastardesignen i LED med separata varselljus överst och integrerade dynamiska blinkers.

Interiör


Världspremiären för nya ŠKODA KAMIQ äger rum den 5-17 mars 2019 på Genève Motor Show. Läs även intervjun med ŠKODA-designern Antti Mikael Savio, upphovsmannen till skisserna på ŠKODA Storyboard.

Senaste nytt