Nya ŠKODA OCTAVIA SCOUT

11. června 2020

Den nya generationen av ŠKODA OCTAVIA innefattar även en ny OCTAVIA SCOUT. Framgångssagan för denna kombimodell – med robusta utrustningsdetaljer, offroad-look, högre markfrigång och fyrhjulsdrift – startade 2007. Förutom design, erbjuder denna funktionella kombi mer plats än sin föregångare och kan som tillval även beställas med framhjulsdrift.

Nya ŠKODA OCTAVIA SCOUT, som endast finns som kombi, är den perfekta bilen för många olika aktiviteter. Med Rough-Road-paketet som standard ingår bland annat hasplåtar och 15 mm högre markfrigång. OCTAVIA SCOUT lämpar sig idealiskt för körning i terrängen och är dessutom en populär bil för att dra en husvagn, båttrailer eller ett hästsläp. Utrustad med en 2.0 TDI-motor på 200 hk, kan den dra ett släp med en vikt på upp till 2.000 kg.

En OCTAVIA som bjuder på massor av plats och passar för allt

Precis som sina syskon i OCTAVIA-familjen, erbjuder SCOUT – som med sin längd på 4.703 mm och bredd på 1.829 mm nu blivit 16 mm längre och 15 mm bredare – mer plats ombord än sin föregångare. Bagageutrymmesvolymen, som är den hittills största i segmentet, har utökats med 30 lit. till 640 lit. SCOUT kan som tillval fås med de innovativa LED-matrix-strålkastarna (som här gör sin premiär i OCTAVIA) som gör det möjligt att alltid köra på helljus, utan att man bländar andra trafikanter.

Bränslesnåla TDI- och TSI-motorer – och premiär för framhjulsdrift

Den nya 2.0 TDI-motorn levererar 200 hk och ett vridmoment på 400 Nm, är modellseriens kraftfullaste dieselmotor någonsin. Även här handlar det om en premiär. I tillägg till 4-hjulsdrift, erbjuder ŠKODA nu också OCTAVIA med drivning på framhjulen. ŠKODA lanserar även en 2.0 TDI-motor med en effekt på 115 hk, en 1.5 TSI som utvecklar 150 hk – bägge kombineras med en 6-växlad manuell växellåda – och en e-TEC-version av 1.5 TSI med en 7-stegad DSG-växellåda och mildhybridteknik. Dessutom kan man välja mellan någon av toppmotorerna i utbudet – 2.0 TSI (190 hk) och 2.0 TDI (200 hk) – och en 2.0 TDI (150 hk). Alla kombineras som standard med 4-hjulsdrift och en 7-stegad DSG-växellåda.

Tuff, robust look med karakteristiska SCOUT-detaljer

Uttrycksfulla stötfångare, båda med hasplåtar i aluminiumoptik, ser tillsammans med svarta plastlister på hjulhusen, trösklarna och dörrarnas nederdel till att skydda karossen på OCTAVIA SCOUT och ger den en ännu uttrycksfullare utseende. Intrycket fulländas av de silverfärgade, standardmonterade 18"-fälgarna Braga eller 19"-alternativet Manaslu (tillval), båda av lättmetall. Diffusorn fram och bak, takrailsen och rutlisterna har en elegant silverfinish, precis som kåporna på de elektriskt infällbara och uppvärmda sidobackspeglarna med sin automatiska avbländning. OCTAVIA SCOUT är som standard utrustad med LED-dimljus och smyckas av exklusiva SCOUT-emblem på framskärmarna.

SCOUT-känsla i den nydesignade interiören

Det nya interiörkonceptet för ŠKODA OCTAVIA svarar för enklare handhavande och en ny känsla av rymlighet också i SCOUT. Instrumentpanelen, som också den är nydesignad, består av moduler i flera nivåer med en upp till 10 tum stor fristående display i mitten. Mittkonsolen pryds av kromdetaljer, precis som de nya dörrpanelerna och handtagen. Speciell SCOUT-dekor på instrumentpanelen, Thermoflux-sätena och SCOUT-logon på framsätena, tillsammans ger de interiören en stilfull prägel. Pedalerna på OCTAVIA SCOUT har en aluminium finish, medan klädseln, ratten, armstöden och instrumentpanelen dekoreras av kontrasterande sömmar i Tabor Brown.

Närmare världspremiären för nya OCTAVIA SCOUT, som går av stapeln i början av juli månad, följer mer detaljerad information om resten av OCTAVIA-familjen.

Veronica Nilsson
Press och sponsoransvarig ŠKODA Sverige

ŠKODA AUTO

  • grundades under den banbrytande perioden för bilen 1895, vilket gör ŠKODA till en av de äldsta biltillverkarna i världen
  • erbjuder åtta huvudmodeller på den svenska marknaden: FABIA, SCALA, CITIGO, KAMIQ, OCTAVIA, KAROQ, KODIAQ och SUPERB
  • levererade mer än 1,25 miljoner bilar till kunder över hela världen under 2018
  • har varit en del av Volkswagen Group sedan 1991. Volkswagen Group är en av de mest framgångsrika biltillverkarna i världen. ŠKODA AUTO, i samarbete med gruppen, tillverkar och utvecklar oberoende bilar såväl som komponenter, motorer och växellådor
  • har verksamhet på tre platser i Tjeckien, tillverkning i Kina, Ryssland, Slovakien, Algerien och Indien huvudsakligen genom grupp-partnerskap, samt i Ukraina och Kazakstan genom lokala partners.
  • har över 35 000 anställda globalt och är aktiv på mer än 100 marknader
  • fortsätter framåt med övergången från att vara en traditionell biltillverkare till målsättningen att bli ett ”Simply Clever-företag för de bästa mobilitetslösningarna” som en del av ŠKODA 2025-strategin.

Senaste nytt