Nya ŠKODA SUPERB: Priser och säljstart

15. srpna 2019
ŠKODAs flaggskepp SUPERB finns nu att beställa i en uppdaterad version med nytt utseende och innovativ teknik. Nya SUPERB finns även som SCOUT och senare i höst lanseras efterlängtade SUPERB iV, en plug-in hybird med 55 km räckvidd på el som blir företagets första steg mot elektrifierade fordon.

Nya ŠKODA SUPERB har genomgått en större uppdatering och erbjuds i fler versioner. Extra intressant är kommande SUPERB iV, en plug-in hybrid med hela 55 km räckvidd på el med pris från 420.100 kr.

Övergripande har SUPERB uppdaterats med de senaste innovationerna inom säkerhet, körkomfort, prestanda och miljövänlighet. Funktioner som tidigare enbart funnits i bilar i de dyrare fordonssegmenten. Nya SUPERB är den första produktionsmodellen från ŠKODA med innovativa full-LED matrix-strålkastare och dynamiska ljusfunktioner. Bilen är även utrustad med full-LED bakljus och dynamiska blinkers som ökar synligheten i trafiken. ŠKODA SUPERB debuterar med dynamiska körriktningsvisare som lyser upp i en svepande rörelse utåt. Som alla nya modeller har även SUPERB designen baktill med SKODA skrivet i bokstäver.

För första gången går det att beställa SUPERB som SCOUT. Offroad-utförandet kommer med fyrhjulsdrift samt 15 mm extra markfrigång som standard. För att skapa extra kraft i terrängen är den även utrustad med ett unikt terrängläge. Utseendet förstärker bilens offroad-egenskaper med modelltypiska plastlister kring hjulen och fram och baktill. Även SCOUT loggan syns på sidan av bilen och interiört är modellen försedd med en matchande SCOUT-klädsel.

SUPERB iV
Nya ŠKODA SUPERB iV är märkets första produktionsmodell som är utrustad med laddhybridteknik. Genom att kombinera en effektiv bensinmotor med en elmotor får man miljövänlig mobilitet utan att kompromissa med prestandan. Denna efterlängtade modell kombinerar en 1,4 TSI motor på 156 hk med en elmotor på 115 hk med en räckvidd på 55km i WLTP. Tillsammans uppnår dessa motorer en systemeffekt på 218 hk.

Batteriet på totalt 13 kWh kan laddas över natten med en vanlig stickkontakt (230V/10A/2,3 kW) eller på 3,5 timmar via en laddbox (230V/16A/3,6kW). Uttaget för laddningskabeln sitter lättåtkomligt bakom en lucka i kylargrillen. ŠKODA SUPERB iV kan även ladda eller underhålla batteriets laddningsnivå under körning med hjälp av bensinmotorn och bromsenergiåtervinning. Bensintanken på 50 liter ger tillsammans med eldriften en total räckvidd på 850 km enligt WLTP.

På insidan skiljer sig ŠKODA SUPERB iV på många sätt från de modeller som enbart drivs med en förbränningsmotor. Den har en multifunktionsfärgdisplay som standard och kan utrustas med en 10,25-tums Virtual Cockpit som kan anpassas individuellt som tillval. Infotainmentsystemet ger åtkomst till iV-specifika funktioner som bilens nuvarande batteriladdningsnivå eller den rent elektriska räckvidden. Bilen kan även ställas om till E-läge och SPORT-läge direkt med knapparna på mittkonsolen. Med hjälp av appen e-Manager i infotainmentsystemets meny kan man ställa in en tidsprofil. Föraren kan välja om luftkonditioneringen ska drivas av elsystemet eller bilbatteriet. Modellen erbjuds i både som hatchback/sedan och combi och kommer vara möjligt att beställa i utrustningsnivåerna Style, Sportline och L&K.

SUPERB iV öppnas till försäljning under vecka 35/2019 och de första leveranserna beräknas ske under första kvartalet 2020.

Rekommenderade cirkapriser inkl moms:

SUPERB iV Style 1.4 TSI PHEV DSG, 420.100 kr SUPERB iV L&K 1.4 TSI PHEV DSG, 445.800 kr SUPERB iV Sportline 1.4 TSI PHEV DSG, 472.700 kr

SUPERB iV COMBI Style 1.4 TSI PHEV DSG, 429.500 kr SUPERB iV COMBI L&K 1.4 TSI PHEV DSG, 455.200 kr SUPERB iV COMBI Sportline 1.4 TSI PHEV DSG, 482.100 kr

Övriga SUPERB modeller se bifogad fakta/prislista

Adventure Edition SUPERB erbjuds även som en kampanjmodell ”Adventure Edition” med utökad utrustning till både privatpersoner och företagskunder.

SUPERB Combi Adventure Edition

Style 2,0 TDI 190 hk 4x4 DSG 348.700 kr Style 2,0 TSI 190 hk DSG 345.400 kr

L&K 2,0 TDI 190 4x4 DSG, 375.400 kr L&K 2,0 TSI 190 hk DSG, 359.500 kr

Sportline 2,0 TDI 190 hk 4x4 DSG, 396.500 kr Sportline 2,0 TSI 190 hk DSG, 380.000 kr

Scout 2,0 TDI 190 4x4 DSG, 384.100 kr

Style Adventure Edition, utöver standardutrustning Läder (alt. Läder/Alcantara), CANTON ljudsystem, Sunset - tonade rutor från b-stolpen och bakåt, Virtuell pedal för bakluckan, Side Assist, Lane Assist, Traffic Jam Assist, Emergency Assist samt app- och fjärrstyrd parkeringsvärmare.

L&K Adventure Edition, utöver standardutrustning Amundsen navigation inkl. Infotainment Online och Care Connect 1 år, Travel Assist - vägmärkesidentifiering, Virtuell pedal för bakluckan, Side Assist, Lane Assist, Traffic Jam Assist, Emergency Assist samt ventilerade framsäten.

Sportline Adventure Edition, utöver standardutrustning CANTON ljudsystem, Virtuell pedal för bakluckan, Side Assist, Lane Assist, Traffic Jam Assist, Emergency Assist samt app- och fjärrstyrd parkeringsvärmare.

SCOUT Adventure Edition, utöver standardutrustning Amundsen navigation inkl. Infotainment Online och Care Connect 1 år, Travel Assist - vägmärkesidentifiering, Virtuell pedal för bakluckan, Side Assist, Lane Assist, Traffic Jam Assist, Emergency Assist samt app- och fjärrstyrd parkeringsvärmare.

Nya SUPERB - Prislista
pdf (130.5 KB)

Veronica Nilsson
Press och sponsoransvarig ŠKODA Sverige

ŠKODA AUTO

  • grundades under den banbrytande perioden för bilen 1895, vilket gör ŠKODA till en av de äldsta biltillverkarna i världen
  • erbjuder sex huvudmodeller på den svenska marknaden: FABIA, SCALA, OCTAVIA, KAROQ, KODIAQ och SUPERB
  • levererade mer än 1,25 miljoner bilar till kunder över hela världen under 2018
  • har varit en del av Volkswagen Group sedan 1991. Volkswagen Group är en av de mest framgångsrika biltillverkarna i världen. ŠKODA AUTO, i samarbete med gruppen, tillverkar och utvecklar oberoende bilar såväl som komponenter, motorer och växellådor
  • har verksamhet på tre platser i Tjeckien, tillverkning i Kina, Ryssland, Slovakien, Algerien och Indien huvudsakligen genom grupp-partnerskap, samt i Ukraina och Kazakstan genom lokala partners.
  • har över 35 000 anställda globalt och är aktiv på mer än 100 marknader
  • fortsätter framåt med övergången från att vara en traditionell biltillverkare till målsättningen att bli ett ”Simply Clever-företag för de bästa mobilitetslösningarna” som en del av ŠKODA 2025-strategin.

Senaste nytt