Hela världen behöver energi för att fungera men energin i sig själv är inte tillräcklig. Om vi inte använder den på rätt sätt så kan den aldrig nå sin fulla potential. eMobilitet hos ŠKODA handlar just om att bemästra energi. Vårt varumärke har alltid kretsat kring att hitta smarta lösningar och då finns det bara en väg framåt. Vi vill skapa ett tillgängligt ekosystem byggt på eMobilitet som låter dig fokusera på vad som är viktigt – ett liv fulladdat med positiv energi och meningsfulla upplevelser.

Fördelar med elbilar

eMobilitet kommer med en rad fördelar och i takt med att infrastrukturen anpassas till eldrift så kommer det bara bli bättre.

Läs mer om fördelarna
Laddning

Att ladda bilen borde vara lika naturligt som att ladda sin smartphone.

Modeller

eMobilitetens revolution är i full gång, med målet att ställa om till en framtid byggd på hållbar energi. I slutet av 2022 så kommer ŠKODAs modellprogram bestå av tio eldrivna bilar inom olika segment – varav sex är helt eldrivna och fyra är hybrider. Ta en närmare titt på vad som väntar runt hörnet.

ŠKODA VISION E

Med VISION E så ger ŠKODA en inblick i företagets framtida vision av individuell mobilitet.

VISION E: Omdefiniera allt

VISION E är fulladdad med positiv energi, smarta funktioner med en ny nivå av uppkoppling, trådlös laddning och mycket mer. Res vart du vill men behåll samma bekvämlighet som om du vore hemma.

Upptäck VISION E

Batteriteknik

Alla våra elbilar kommer levereras med enastående Li-ion batteriteknik, med högsta möjliga energitäthet och säkerhet. Vårt batterihanteringssystem säkerställer optimal prestanda över tusentals laddcykler.

Kommer batterierna ta upp mycket plats i ŠKODAs elbilar?

I både laddhybrider och helt eldrivna bilar så är batterierna integrerade på ett sätt så att de tar upp så lite plats som möjligt och därmed maximerar mängden lastutrymme. Batterierna i våra laddhybrider kommer ta upp ungefär samma utrymme som en bränsletank gör i en bil med förbränningsmotor, vilket gör att lastutrymmet blir oförändrat. Våra helt eldrivna modeller är dock strået vassare än så. Där är batterierna integrerade i själva chassit, vilket gör det möjligt att omvandla fronten till ett extra bagageutrymme utöver det vanliga där bak.

Kan batterierna i elbilar återvinnas?

Batteriåtervinning är ytterst nödvändigt för vår bransch. Även om det idag är möjligt att återvinna Li-ion-batterier så är det väldigt dyrt. I takt med att eMobilitet växer så kommer även produktionen av Li-ion-batterier att öka, vilket i sig driver behovet av råmaterial samtidigt som allt fler batterier kommer bli uttjänta. Dessa effekter kommer tvinga fram utvecklingen av billigare och mer effektiva återvinningsmetoder.

Vilka alternativ finns för att återanvända batterier?

Återvinning är inte det enda alternativet när ett batteri gjort sitt i en bil. Dessa batterier kan göras om till energilagrare och på så vis öka batteriets livslängd med flera år. Man kan säga att batterierna får ett andra liv.

Future Mobility

Redo för en djupdykning? Lär dig mer om vad som väntar runt hörnet med vår löpande serie Future Mobility på vår blogg, ŠKODA Storyboard.

Framtidens eMobilitet

Eldrift är knappast någon nyhet. Faktum är att få vet hur gammal tekniken är. Men om vi blickar framåt så finns det massor av potential för eldrift.

Hur fungerar en elmotor? Tio frågor och svar.

Vilken princip är det som får en elmotor att fungera? Hur skiljer de sig från en vanlig förbränningsmotor? Hur pålitiliga är de? ŠKODAs experter ger enkla och tydliga svar på några komplexa frågor.

Fem nivåer av självkörande bilar

Självkörande bilar. Det är två ord som många förknippar med framtidens transporter och bilkörning. Men vad betyder det egentligen?