ŠKODA Säkerhet

Vi på ŠKODA arbetar kontinuerligt med säkerheten i våra bilar för att du som kund skall kunna köra säkert på vägen. Våra bilar har den mest avancerade utrustningen som både aktivt förhindrar olyckor och skyddar passagerare i nödsituationer, men vi vill också visa hur du själv kan bidra till din egen säkerhet

VAR PÅ DEN SÄKRA SIDAN

Vi älskar cykelsäkerhet. Det har vi gjort sedan 1895 när vi började tillverka våra första ŠKODA-cyklar. Nu för tiden tillverkar vi mest bilar, men tack vare vår historia är det naturligt för oss att tänka på båda i trafiken.

5 STJÄRNOR FÖR VÅRA MODELLER

Resultatet av våra ansträngningar återspeglas i det högsta 5-stjärniga betyg som tilldelats de flesta av våra modeller i Euro NCAP-krocktester.

SÄKERHETSFUNKTIONER I VÅRA MODELLER

Denna detaljerade översikt över alla säkerhetsfunktioner du kan hitta i en ŠKODA omfattar bland annat avancerade förarstöd, skydd av barn ombord och en överblick av säkerhetsutrustningen i alla av våra modeller.

ASSISTANSSYSTEM FÖR DIN SÄKERHET

Våra assistanssystem

Upptäck våra assistanssystem på denna interaktiva webbplatsen.

STABILITETSSYSTEM

FYRHJULSDRIFT

Utvalda ŠKODA-modeller finns med toppmodern fyrhjulsdrift och garanterar optimal kördynamik och den högsta nivån av aktiv säkerhet under alla omständigheter, inklusive i vått underlag och på snö. Många av våra modeller kan utrustas med fyrhjulsdrift, här hittar du ett urval av våra modeller som klarar sig galant i tuffare terräng.

KROCKKUDDAR

Huvudsyftet med krockkuddarna i kombination med säkerhetsbälten är att undvika att passagerarnas kroppar kommer i kontakt med bilens hårda delar eller att åtminstone minimera konsekvenserna av en sådan kontakt.

BARNSÄKERHET

Varje förälder kommer insistera på att högsta prioritet är att skydda de minsta passagerarna, där standarbältet inte hjälper. Vi håller med, så i alla ŠKODAs modeller hittar du användbara säkerhetsfunktioner - effektiva för att skydda de allra minsta passagerarna.

SÄKERHETSTILLBEHÖR

Utbudet av tillbehör från ŠKODA inkluderar obligatorisk säkerhetsutrustning och föremål som kommer att kännas som en skänk från ovan om det oväntade händer. Det kompletta utbudet av tillbehör hittar ni på ŠKODA Tillbehör online.

TA DET SÄKRA FÖRE DET OSÄKRA

SÄKERHET BLAND VÅRA MODELLER

Vilka specifika säkerhetsfunktioner kan våra olika ŠKODA- modeller erbjuda? Ta reda på mer i vår korta översikt.