Denna sidan är en kompletterande sida till huvudsidan. Tryck tillbaka-knappen för gå tillbaka.

Škoda Basservice

Det bästa sättet att visa din Škoda omtanke är att ständigt ge den regelbunden service. Därför har vi utvecklat det prisvärda servicealternativet Škoda Basservice för dig som äger en Škoda av årsmodell 2015 eller äldre.

Škoda Basservice utgår från ett omfattande 12-punkters serviceprogram som utöver olje- och filterbyte även omfattar genomgång av diverse funktioner och komponenter i din Škoda. När du lämnar in din Škoda för en Basservice används bara delar och tillsatser med originalkvalitet och arbetet hos din auktoriserade Škoda serviceverkstad utförs av specialutbildade servicemekaniker. Det gör att driftsäkerheten är optimal samtidigt som kvaliteten på arbete och delar är precis densamma som du är van vid. Skillnaden är att du betalar mindre. Dessutom förblir din Škoda 100 % original. Det är en trygghet för dig när du är ute på vägarna och bra för din bils andrahandsvärde.

I Škoda Basservice ingår även Vägassistansförsäkring som gör att du får hjälp på plats om din Škoda skulle råka ut något längs vägen.

Vägassistans ingår

Vid genomförd Škoda Basservice ingår fri Vägassistans under ett år – utan självrisk och utan milbegränsning. Vägassistans innebär att du får hjälp på plats dygnet runt, året runt om något skulle hända med din Škoda längs vägen.

Om möjligt får du hjälp direkt på platsen, t ex med kilremmar, säkringar och slangklämmor. Om problemet inte kan lösas på plats bärgar vi din bil till närmaste auktoriserade Škoda serviceverkstad. Škoda står för kostnaden för bärgningen.

Vägassistans är bunden till bilen och kan ej överlåtas till annan bil. Däremot följer Vägassistans med vid försäljning av bilen. Försäkringen gäller i länder som är kvalificerade för Gröna kortet. Läs mer om Gröna kortet på Trafikförsäkringsföreningens hemsida. Försäkringsbeviset måste uppvisas för att Vägassistans ska vara giltig.

Har du utfört Basservice innan den 31/10-2022 ska du ringa 077 – 11 11 512 för assistans. 
Har du utfört Basservice efter den 31/10-2022 ska du ringa 020- 72 70 70.

Allt detta för endast 1 895 kr inklusive moms. I det priset ligger ersättning för arbete, olja, reservdelar och en premie för Vägassistanförsäkringen.

Om du betalar med Škoda Kortet Visa och delar upp betalningen på 12 månader blir det 158 kr/månad helt räntefritt!

Läs mer om Vägassistans 

Vilka servicepunkter ingår i en Škoda Basservice?

I en Škoda Basservice ingår byte av motorolja, oljefilter samt luftfilter, ett antal kontrollpunkter som gäller bilens drift- och trafiksäkerhet samt ett års fri Vägassistans.


Följande åtgärder ingår i en Škoda Basservice:

• Byte av motorolja
Motorns olja förlorar efter ett tag sin smörjande och kylande egenskaper vilket leder till onormalt högt slitage. Därför byter vi oljan.

 

• Byte av oljefilter
För att oljereningen ska fungera byter vi oljefilter. På så sätt behåller den nya oljan sina goda egenskaper fram till nästa service.

 

• Byte av luftfilter
Luftfiltret påverkar bilens effekt och bränsleförbrukning. För att motorn ska andas optimalt byter vi ut det.

 

• Avläsning av felminne
Är bilen utrustad med felminne läser vi av det och, vid behov, informerar vi om ev. fel.

 

• Kontroll av batteri
För att minimera startproblem kontrollerar vi batteriets syranivå. Vi fyller även på destillerat vatten vid behov.

 

• Kontroll av avgassystem
För att undvika att bilavgaser tränger in i bilens kupé kontrollerar vi att avgassystemet inte läcker samt att klamrar och bussningar är i funktionsdugligt skick.

 

• Kontroll av bromsrör och bromsledningar
För att bilens bromssystem ska fungera tillfredsställande kontrollerar vi att inga läckage eller rostangrepp finns på bromsrör eller bromsledningar.

 

• Kontroll av läckage på motor, växellåda & kylare
Läckage av bilens motor och växellådsolja kan vara brandfarligt men kan även orsaka skador på bilens drivlina om den läcker ut.

 

• Kontroll av drivaxeldamasker
För att undvika att smuts tränger in i och förstör drivaxelknutarna kontrollerar vi att drivaxeldamasken är fri från skador.

 

• Kontroll av skick på däck samt mönsterdjup
Däckens skick är avgörande för bilens väghållning och bromssträcka. För att din bil ska vara trafiksäker kontrollerar vi däckens skick och mönsterdjup.

 

• Kontroll av bromsbelägg och bromsskivor
Bromsbelägg och bromsskivor är vitala delar för bilens bromsförmåga. Vi kontrollerar bromsbeläggens tjocklek samt bromsskivornas kondition. Kontroll av yttre belysning Vi kontrollerar belysning, avläser felminne samt nollställer serviceindikering.

Škoda Kortet VISA

Använd Škoda Kortet VISA för att betala din Škoda Basservice. Du samlar poäng på alla köp och du kan dela upp betalningen av servicen helt avgifts- och räntefritt på 12 månader.

Läs mer om fördelarna med Škoda Kortet VISA