Av 1800 ansökande valdes 6 individer ut, med målet att cykla genom hela Sverige inom loppet av 12 dagar. Med sina 225 mil och 20 000 höjdmeter är Unmapping Sweden landets längsta och tuffaste cykeltävling – från Kiruna i norr till Smygehuk i Söder. Ett mentalt och fysiskt kraftprov som tänjer på alla gränser. Följ cyklisternas intensiva resa genom Sverige i dokumentärserien i tre delar.

Ett episkt cykeläventyr i 3 delar

"Sveriges tuffaste cykellopp från Kiruna i norr till Smygehuk i söder. 225 mil på outforskade grusvägar, stigar och väderbiten asfalt."

Škoda Cycling Team

Laget alla kan söka till

Škoda Cycling Team är laget som är öppet för alla att ansöka till oavsett bakgrund, ålder, kön och utmaningar. Varje år rekryterar vi nya cyklister till laget som sedan paras ihop med lika många handplockade erfarna ambassadörer. Dessa cyklister ges en unik och personlig utvecklingsmöjlighet under en säsong för att maximera sin kapacitet och nå det uppsatta målet. Säsongens mål presenterar vi samtidigt som vi öppnar rekryteringen för nästa års lag.

Škoda och cykling

En del av vår historia

Cykling är en del av vårt DNA ända sedan 1895 då våra grundare startade cykeltillverkning. Sedan den dagen har cykling varit viktigt för oss. Vi är djupt involverade i cykelsporten och officiell huvudsponsor till Tour de France och La Vuelta a España.

Teamet bakom teamen

Škoda stöttar människorna som får det att hända

Om vi sammanställer vårt cykelengagemang i världen framträder en imponerande bild. Vi är oerhört stolta över alla de team och cyklister som bär Škodas logotype på sina tröjor. De är alla beundransvärda i våra ögon, oavsett vilken nivå de befinner sig på.

Tour de France

Vår mest kända tröja är den gröna poängtröjan till bästa spurtare i både Tour de France och Tour of Spain (La Vuelta). Förutom tröjan är Škoda officiell partner och officiell bilpartner till båda dessa internationella tävlingar.

Škoda Cycling Team

Škodas teamtröja bärs med stolthet av dem som blivit utvalda till teamet och har fått eller är på väg att få sina cykeldrömmar förverkligade. Till Škoda Cycling Team är alla välkomna att ansöka om de tror sig ha rätt förutsättningar för det mål som satts upp för den kommande cykelsäsongen.

Škoda och Tour de France

Sedan 2004 har Škoda varit officiell partner till världens mest kända cykellopp, Tour de France. Loppet är det tredje mest populära sportevenemanget på planeten och uppemot 15 miljoner fans beräknas heja på utefter de franska vägarna. Ytterligare två miljarder människor följer tävlingen via livesändningen.

Du har nog inte undgått alla våra supportbilar, från teamens egna bilar till den röda ledarbilen. 

Läs mer