Škodas historia började med cykeltillverkning för över 127 år sedan. Passionen för cykling är fortfarande lika stor, och den främsta anledningen till att Škoda stödjer olika cykelevenemang varje år. Ända sedan 2004 har Škoda varit en stolt partner till Tour de France och under hela turen ser Škoda till att cyklisterna får allt stöd de behöver med hjälp av över 200 bilar.

Tour de France

Stolt samarbetspartner sedan 20 år tillbaka

Tour de France är en galen upplevelse och utmaning - för cyklisterna, åskådarna, supportförarna och alla inblandade. Škoda är den trogna partnern som håller ihop allt med en blandning av spänning, engagemang och glädje.

Škoda Cycling Team 2024

Marocko och Titan Desert

Škoda Cycling Team tog i år siktet på en helt ny utmaning. En utmaning långt från förra årets mygg och skogsvägar. Siktet var inställt på Marocko och Škoda Titan Desert, ett av världens mest krävande etapplopp på mountainbike - i öknen. Det tuffa loppet gick av stapeln mellan 28 april och 3 maj.

Škoda Cycling Team

Laget alla kan söka till

Škoda Cycling Team är laget som är öppet för alla att ansöka till oavsett bakgrund, ålder, kön och utmaningar. Varje år rekryterar vi nya cyklister till laget som sedan paras ihop med lika många handplockade erfarna ambassadörer. Dessa cyklister ges en unik och personlig utvecklingsmöjlighet under en säsong för att maximera sin kapacitet och nå det uppsatta målet. Säsongens mål presenterar vi samtidigt som vi öppnar rekryteringen för nästa års lag.

Škoda och cykling

En del av vår historia

Cykling är en del av vårt DNA ända sedan 1895 då våra grundare startade cykeltillverkning. Sedan den dagen har cykling varit viktigt för oss. Vi är djupt involverade i cykelsporten och officiell huvudsponsor till Tour de France och La Vuelta a España.

Teamet bakom teamen

Škoda stöttar människorna som får det att hända

Om vi sammanställer vårt cykelengagemang i världen framträder en imponerande bild. Vi är oerhört stolta över alla de team och cyklister som bär Škodas logotype på sina tröjor. De är alla beundransvärda i våra ögon, oavsett vilken nivå de befinner sig på.

Tour de France

Vår mest kända tröja är den gröna poängtröjan till bästa spurtare i både Tour de France och Tour of Spain (La Vuelta). Förutom tröjan är Škoda officiell partner och officiell bilpartner till båda dessa internationella tävlingar.

Škoda Cycling Team

Škodas teamtröja bärs med stolthet av dem som blivit utvalda till teamet och har fått eller är på väg att få sina cykeldrömmar förverkligade. Till Škoda Cycling Team är alla välkomna att ansöka om de tror sig ha rätt förutsättningar för det mål som satts upp för den kommande cykelsäsongen.