Škodas laddhybrider

Škoda Superb Combi iV

En lyxig bil

Škoda Superb Combi iV kombinerar en elmotor med en TSI-motor på bästa sätt. 59 km räckvidd på enbart el och 510 liters bagageutrymme. För maximal körkomfort är bilen utrustad med 6-växlad DSG automatisk växellåda. Superb Combi iV finns i grundversionen Style, sportiga Sportline och unikt lyxiga L&K.

Köpa laddhybrid

Bygg din bil

Välj modell, utrustningsnivå, färg, fälgar, motor och interiör med mera och se pris direkt.
Vinnare i Vi Bilägares test

Škodas laddhybrid bäst i test

En smart kombination med el

Laddhybrid, även kallad PHEV (Plugin Hybrid Electric Vehicle), plug-in-hybrid eller elhybrid, är en bil som kombinerar eldrift med diesel- eller bensindrift. Laddhybriden är den bästa hybridbilen om du både pendlar och reser långt. Åk miljövänligt med el de korta sträckorna och när elen tar slut använder bilen förbränningsmotorn istället. Smart och tryggt helt enkelt!

De senaste åren har även elbilar som körs 100% på el fått en längre räckvidd. Med andra ord ett superbra alternativ även om du reser långt. Kör klimatneutralt till max!

Klimatsmart körning

Känner du dig inte redo för att köpa en elbil än? Då är en laddhybrid ett bra alternativ för dig som vill köra tyst och klimatneutralt på de flesta av dina resor.

Flexibelt resande

Bilen slår automatiskt över från el till bensin när batteriet har laddat ur. Det gör att du kan sluta oroa dig för om elen räcker hela vägen fram.

Ladda en laddhybrid

Laddhybriden laddas på samma sätt som en elbil, via en laddstation eller hemma genom en laddbox. Batteriet laddas dessutom medan du kör vilket gör att räckvidden blir längre.

Laddhybrid räckvidd

Med en laddhybrid kör du tyst och avgasfritt och om du laddar med förnybar energi bidrar du till att minska utsläppen av växthusgaser. När du bromsar återvinner bilen rörelsemängden och laddar batteriet. Smart!

Skatt för laddhybrid och bidrag för laddbox

Köper du en laddhybrid sänks fordonsskatten och räknas om beroende på hur många gram koldioxid bilen släpper ut per kilometer. Även förmånsvärdet för en laddhybrid är sänkt och kan göra att en bil på el blir billigare än en bil som körs på bara bensin eller diesel.

Utöver detta kan du även få en skattereduktion för installation av Grön teknik i form av en laddstolpe för din elbil i ditt hem.

Vad är en hybridbil?

Det finns flera typer av hybrider. En laddhybrid kan laddas från en extern energikälla med en laddkabel och kan köras längre sträckor på el. En mildhybrid har ett mindre batteri som laddas av bilens bränsledrivna motor samt vid inbromsning och hjälper till vid accelereation och andra situationer då den fossildrivna motorn har lägre verkningsgrad och behöver mer kraft.

Elbil eller laddhybrid?

Är du på väg att köpa en ny bil och väljer mellan en elbil och en laddhybrid? Fundera på vad du ställer för krav på bilen och vad den ska användas till. En laddhybrid är ett bra alternativ för dig som både åker långa sträckor och vill pendla till jobbet på ett miljövänligt sätt. Med en ren elbil kör du däremot helt fossilfritt och bilen kräver mindre underhåll, vilket du i slutändan sparar pengar på.

Oavsett vad du väljer är det ett smart drag att installera en laddbox i ditt hem där du kan ladda din bil. På så sätt minskar du dina kostnader på sikt och du förbereder dig för framtiden som ser ut att bli helt elektrisk.

Här hittar du allt du behöver veta om elbilar.

Begagnade laddhybrider

Stort utbud, snabb leverans

Gör ett fynd bland våra många begagnade laddhybrider.

Nästa steg

Boka provkörning

Boka din provkörning hos din närmsta återförsäljare.

Aktuella erbjudanden

Missa inte att spana in våra kampanjerbjudanden med attraktiva paketpris innan du köper din nya Škoda.