En smart kombination med el

Laddhybrid, även kallad PHEV (Plugin Hybrid Electric Vehicle), plug-in-hybrid eller elhybrid, är en bil som kombinerar eldrift med diesel- eller bensindrift. Laddhybriden är den bästa hybridbilen om du både pendlar och reser långt. Åk miljövänligt med el de korta sträckorna och när elen tar slut använder bilen förbränningsmotorn istället. Smart och tryggt helt enkelt!

Škoda Superb Combi iV

När lyx möter hållbar mobilitet

Superb Combi iV är ännu mer elegant, lockande och dynamisk. Modellen imponerar med sin strömlinjeformade design, djärva och distinkta former. Superb Combi iV är en snygg praktisk laddhybrid med en helelektrisk räckvidd på över 100 km.

Škoda Kodiaq iV

Ytterligare ett steg mot grön mobilitet

Škoda har lanserat den populära SUV:en Kodiaq iV, nu för första gången som laddhybrid. Kodiaq iV erbjuder så mycket mer än fantastiska köregenskaper och noll lokala utsläpp. Med massor av komfortfunktioner och ett generöst bagageutrymme kommer du att uppskatta Kodiaq iV när du bestämmer dig för att ge dig ut på ditt nästa äventyr.

Köpa laddhybrid

Bygg din bil

Välj modell, utrustningsnivå, färg, fälgar, motor och interiör med mera och se pris direkt.

Klimatsmart körning

Känner du dig inte redo för att köpa en elbil än? Då är en laddhybrid ett bra alternativ för dig som vill köra tyst och klimatneutralt på de flesta av dina resor.

Flexibelt resande

Bilen slår automatiskt över från el till bensin när batteriet har laddat ur. Det gör att du kan sluta oroa dig för om elen räcker hela vägen fram.

Ladda en laddhybrid

Laddhybriden laddas på samma sätt som en elbil, via en laddstation eller hemma genom en laddbox. Batteriet laddas dessutom medan du kör vilket gör att räckvidden blir längre.

Laddhybridens räckvidd

Räckvidden varierar något beroende på modell, men med en laddhybrid kan du utföra de allra flesta vardagliga ärenden tyst och avgasfritt på batteridrift. Räckvidden är vanligtvis några mil, och när du bromsar återvinner dessutom bilen rörelseenergin och laddar batteriet. Smart!

Skatt för laddhybrid och bidrag för laddbox

Köper du en laddhybrid sänks fordonsskatten och räknas om beroende på hur många gram koldioxid bilen släpper ut per kilometer. Även förmånsvärdet för en laddhybrid är sänkt och kan göra att en bil på el blir billigare än en bil som körs på bara bensin eller diesel.

Utöver detta kan du även få en skattereduktion för installation av Grön teknik i form av en laddstolpe för din elbil i ditt hem.

Elbil eller laddhybrid?

Är du på väg att köpa en ny bil och väljer mellan en elbil och en laddhybrid? Fundera på vad du ställer för krav på bilen och vad den ska användas till. En laddhybrid är ett bra alternativ för dig som både åker långa sträckor och vill pendla till jobbet på ett miljövänligt sätt. Med en ren elbil kör du däremot helt fossilfritt och bilen kräver mindre underhåll, vilket du i slutändan sparar pengar på.

Oavsett vad du väljer är det ett smart drag att installera en laddbox i ditt hem där du kan ladda din bil. På så sätt minskar du dina kostnader på sikt och du förbereder dig för framtiden som ser ut att bli helt elektrisk.

Här hittar du allt du behöver veta om elbilar

Begagnade laddhybrider

Stort utbud, snabb leverans

Gör ett fynd bland våra många begagnade laddhybrider.

Nästa steg

Boka provkörning

Boka din provkörning hos din närmsta återförsäljare.

Aktuella erbjudanden

Missa inte att spana in våra kampanjerbjudanden med attraktiva paketpris innan du köper din nya Škoda.