I år, 2024, arrangeras Ishockey-VM i Tjeckien 10-26 maj. Tävlingarna hålls både i huvudstaden Prag liksom Ostrava, beläget i östra Tjeckien. Škoda har sponsrat IIHF Ishockey-VM sedan 1992 och sponsorskapet av folkfesten går in på sitt 32:a år.

Stolt huvudpartner till IIHF ishockey-VM i 30 år

I över 30 år har Škoda sponsrat IIHFs världsmästerskap i ishockey, ett av världens viktigaste årliga idrottsevenemang, med en TV-publik på över 1,2 miljarder människor runtom vår jord. Ishockey är en sport som engagerar människor på alla nivåer från gräsrot upp till elitidrott, där Škoda ser en möjlighet att göra skillnad. Under ishockey-VM samlas supporters i alla åldrar för att heja fram sina landshjältar, drömmar om framtiden föds och med- och motgångar hanteras tillsammans, på isen och hemma i TV-soffan.

Sedan 1992 har Škoda varit huvudsponsor, vilket även belönats med ett Guinness världsrekord för "den längst bestående huvudsponsringen av ett världsmästerskap i sportens historia". Ishockey förenar, i den lokala klubben och med världen som arena. I närmare 15 år har vi genom flera initiativ stöttat föreningslivet inom den svenska ishockeyn. Tillsammans med våra återförsäljare har vi bland annat möjliggjort att fler barn och unga får en mer meningsfull fritid. Därför älskar Škoda ishockey.


Foto: Johan Löf, TT Nyhetsbyrån.

Våra bilerbjudanden