Denna sidan är en kompletterande sida till huvudsidan. Tryck tillbaka-knappen för gå tillbaka.
En del av bilens bärande konstruktion

Originalvindruta från Škoda

Fri sikt för säkerhets skull

Repig och sprucken bilruta. Dåliga torkarblad. Trasiga lampor. Det finns många saker som kan påverka sikten på ett negativt sätt när man kör bil. Med Škoda Originaldelar är du säker på att du har fri sikt och att bilen håller samma säkerhetsnivå som när den lämnade fabriken.

Rätt vindruta gör bilen säker

En vindruta är betydligt mer än ett skydd mot väder och vind. Den är en viktig del av bilens bärande konstruktion och bidrar till karossens styvhet och krocksäkerhet. Det är betydelsefullt inte minst eftersom airbagen tar stöd av rutan vid en kollision. Dessutom innehåller din vindruta ofta laser, sensorer och kameror som ytterligare bidrar till din och dina medtrafikanters säkerhet. Det talar för att du ska välja en Škoda Originalruta nästa gång du byter. Och att du låter våra experter göra jobbet.

Låg självrisk

Om du har en Škoda Försäkring så betalar du endast 1 800 kronor när du byter till en ny vindruta.

Fem anledningar att väja en ŠKODA Originalvindruta

• Stabilitet – Den är en viktig del av bilens bärande konstruktion. Den bidrar till karossens styvhet och krocksäkerhet.
• Stöd – Den ger stöd till airbagen vid en kollision. En korrekt monterad vindruta är viktig för att allt ska fungera.
• Teknik – Den innehåller ofta teknik som laser, sensorer och kameror. Viktigt att ersättningsrutan har samma egenskaper som en Originalvindruta.
• Anpassning – Den är perfekt anpassad till din Škoda och tillverkad i enlighet med Škodas strikta krav.
• Säkerhet – Den garanterar att säkerhetssystemen fungerar och att bilen har lika hög säkerhetsnivå som när den lämnade fabriken.

Låt en expert ta hand om din bil

När du lämnar in din bil hos oss kan du vara säker på att den tas om hand på rätt sätt. Vi är experter på Škoda och har alla de verktyg och originaldelar som krävs för att bilen alltid ska vara en Škoda – även om du byter vindrutan eller någon annan viktig säkerhetsdetalj.

Snabba reparationer av stenskott

Vid mindre glasskador och begränsat med tid.

Vi kan få många typer av stenskott att bli så gott som osynliga, det är vanligtvis gratis om du har en helförsäkring. Har du en spricka i rutan är det bäst att byta ut den, med en Škoda Försäkring så betalar du endast 1 800 kronor.

Att reparera ett stenskott i vindrutan handlar främst om en säkerhetsåtgärd och inte estetiskt. Målet är att återställa vindrutans stabilitet och förhindra ytterligare spridning av skadan eftersom vindrutan spelar en viktig roll i fordonets struktur.

Det ökar väsentligt fordonets styvhet och passagerarkrockkudden stöds av vindrutan i händelse av kollision där krockkudden aktiveras. Självrisken är 200 kronor om du väljer att reparera istället för att byta ut rutan.

Varför välja en Škoda Originalvindruta?

Till att börja med uppfyller Škoda Originalvindrutor tekniska krav som ligger över gällande riktlinjer.

Du får den exakta vindrutan som din bil tillverkades med
Garanterar en fungerande kamera samt optimal värme- och ljudisolering
Störningsfri sikt utan brytningsfel som optiska påverkningar så som förvrängningar eller dubbelbilder eller andra farliga brytningar i glaset
Optimalt torkresultat i kombination med Originalvindrutetorkare
Hög karosstyvhet vid korrekt montering

Att undvika dubbelbilder är ett av de viktigaste målen vad det gäller en vindrutas kvalitet. Dubbelbilder kan innebära fara vid skymnings- och nattkörning när ljuspunkterna från den mötande trafikens strålkastare framträder dubbelt när man ser genom rutan.

Och glöm inte...

Enbart användning av Škoda Originallim kan garantera att bilens säkerhetskonstruktion fungerar.

Att limmet lever upp till de fastställda krav som fordonstillverkaren har är absolut nödvändigt. En för låg hållfastighet av limmet möjliggör felfunktion på passagerarairbag och minskad styvhet i karossen. Vilket i sin tur leder till minskad krocksäkerhet.


Laga eller byt vindrutan hos experterna på din bil