Ett bra försäkringsval för dig och bilen. Reparationer med originaldelar hos auktoriserad Škoda-verkstad.

Škoda Försäkring är skräddarsydd för din Škoda. Förutom generösa ersättningsnivåer får du alltid trygga reparationer med originaldelar hos auktoriserade Škoda -verkstäder. Självklart också till ett konkurrenskraftigt pris. Škoda Försäkring är ett bra val både för din bil och din säkerhet oavsett om du ska köpa, företagsleasa eller privatleasa din bil.

Fördelar med Škoda Försäkring

Upp till 25 % lägre pris på Škoda Försäkring när du finansierar bilen genom Škoda Financial Services.

En ny Škoda av samma modell eller 120 % av marknadsvärdet vid stöld eller totalskada.*

Du får 3 000 kr lägre självrisk vid skada som ersätts av vagnskadegaranti.

Fler fördelar med vår bilförsäkring

Ingen självrisk vid stöld i bilen om den har fabriksmonterat originallarm. Ersättning utan maxgräns för däck, fälgar och fabriksmonterad elektronisk utrustning. Maskin- och elektronikförsäkring som gäller länge - 10 år eller upp till 15 000 mil.

För dig som privatleasar

Du privatleasar för att det är enkelt. Välj försäkringen som matchar. Vi har tagit fram en försäkring just för dig som privatleasar din Škoda. Den ger en rad fördelar som gör livet enklare, till ett fördelaktigt pris.

Fast och lågt pris

20 % lägre pris som dessutom är fast** under hela avtalstiden när du privatleasar bilen genom Škoda Financial Services.

Konkurrenskraftig ersättning

Likvärdig Škoda vid händelse av totalskada.

Lägre självrisk

Du får 3 000 kr lägre självrisk vid skada som ersätts av vagnskadegaranti.

Fri lånebil när din bil är skadad

Om du väljer Škoda Försäkring ingår det i privatleasingavtalet* att du får tillgång till en fri lånebil om du inte kan använda bilen på grund av en skada. Du behöver alltså inte tänka på att teckna någon extra tilläggsförsäkring för det.

Fler fördelar för dig som privatleasar

Ingen självrisk vid stöld i bilen om den har fabriksmonterad originallarm. Ersättning utan maxgräns för däck, fälgar och fabriksmonterad elektronisk utrustning. Din återförsäljare kan berätta mer i detalj om fördelarna, svara på frågor och hjälpa dig att teckna försäkringen så att du har den från start.

Allt på en faktura

Vi erbjuder ett förmånligt och enkelt bilinnehav för din Škoda. Kombinera Škoda Försäkring med Škoda Serviceavtal och märkesfinansiering för ett attraktivt helhetserbjudande - allt på en faktura och betalning per månad.

När du köper en helt ny bil i Sverige får du vanligtvis en vagnskadegaranti som varar i tre år. Garantin hjälper dig om du får skador på bilen vid en trafik- eller singelolycka. Vagnskadegarantin ersätter skador som orsakats utanpå bilen. För att se vad din Škoda vagnskadegaranti täcker kan du kontrollera vagnskadegarantibeviset, eftersom det kan skilja sig mellan olika bilmodeller.

Har du en halvförsäkring på din bil täcker du de grundläggande skadorna som kan dyka upp såsom brand-, stöld- eller glasskador eller om du behöver hjälp med till exempel bärgning.

Har du en helt ny Škoda så räcker det med att du tecknar en halvförsäkring eftersom vagnskadegarantin täcker skador utanpå bilen i upp till tre år. Tillsammans blir det som en helförsäkring. Om du har din bil försäkrad hos Škoda Försäkring uppgraderas din halvförsäkring automatiskt till en helförsäkring när vagnskadegarantin går ut. På så sätt behåller du samma försäkringsskydd som tidigare.

Vill du ha ett komplett skydd för din bil, som inte längre har en gällande vagnskadegaranti, ska du välja en helförsäkring. Då får du det mest omfattande skyddet om något skulle hända dig och din bil. Utöver de delar som ingår i halvförsäkring så får du vagnförsäkring som ger dig ersättning vid skador utanpå bilen.

Försäkra din elbil eller laddhybrid

Bilar som drivs helt eller delvis på el har en rad unika komponenter jämfört med fossildrivna bilar. Škoda Försäkring är självklart anpassad till både våra plug-in-hybrider och elbilar.

Självrisk för bil

Självrisk för din bilförsäkring

När en skada inträffar behöver du som ägare eller användare av bilen betala en självrisk. Hur stor självrisk du ska betala beror på vilken typ av skada bilen har varit med om. Har du en Škoda Försäkring kan du se vad du har för självrisker i ditt försäkringsvillkor.

Självrisk för företagsbil

Har du en företagsbil kan du ha både fasta eller rörliga självrisker. De hittar du i ditt försäkringsbrev.

Tilläggsförsäkringar

Vill du ha ett extra starkt skydd på din bil kan du lägga till fler delar till din försäkring. Du kan läsa mer om tilläggsförsäkringar på Škodabilforsakring.se eller kontakta oss för fler frågor.

Stor Bilextra

 • Ersätter hyrbil med 75 % av dygns- och kilometerkostnaden när bilen är på verkstad. Klarar du dig utan hyrbil kan du få en kontantersättning med 150 kr per dygn.
 • Ingen självrisk om du kolliderar med ett djur.
 • Om din bil drabbas av skadegörelse betalar du max 1 000 kr i självrisk.
 • Ett utökat skydd om din bil blir skadad utomlands, du får ersättning till 100% av hyrbilskostnaden om du behöver hyrbil på resan - upp till 60 dagar.

För dig som kombinerar Škoda Privatleasing med Škoda Försäkring ingår det en gratis lånebil om du inte kan använda bilen på grund av en skada. Läs mer i ditt privatleasingavtal.

Djurkollision

 • Du behöver inte betala självrisken om du kör på ett djur (gäller alla typer av djur).
 • Du får ersättning för reparation av bilen (upp till 6 000 kr) även om du saknar vagnskadeförsäkring eller vagnskadegaranti.

Tilläggsförsäkringen för djurkollision ingår också i Stor Bilextra.

Förar- och passagerarolycksfall

 • En extra ersättning betalas ut om någon skadas och får bestående men eller avlider efter en trafikolycka med den försäkrade bilen. Utöver tilläggsförsäkringen får du såklart även den ersättning som trafikförsäkringen ger.
 • Kristerapi ingår upp till tio behandlingstillfällen per förare och passagerare.

Privat sjukvårdsförsäkring

 • Med denna tilläggsförsäkring får både förare och passagerare i den försäkrade bilen snabb tillgång till privat specialistvård, operation, sjukgymnastik och rehabilitering efter en trafikolycka.

Drulle allriskförsäkring

 • Du får ersättning med upp till 50 000 kr vid plötslig och oförutsedd skada på inredningen i bilens kupé-, bagage- eller lastutrymme.
 • Förlorad eller skadad bilnyckel ersätts med upp till 6 000 kr.

Vanliga frågor om bilförsäkringar


Ibland kan det vara svårt att välja bilförsäkring. Beroende på vilken försäkring du har valt får du olika starkt skydd för din bil. Har du din bil försäkrad via Škoda Försäkring kan du välja mellan halv- eller helförsäkring samt en del tilläggsförsäkringar. Är din bil helt ny har du automatiskt även en vagnskadegaranti.

Kolla bilförsäkring på nätet på skodabilforsakring.se

När du privatleasar en bil hos Škoda får du ett erbjudande om att teckna vår märkesförsäkring.

Škoda Försäkring är en anpassad försäkring för dig som leasar din bil. När du kombinerar Škoda Försäkring med Škoda Privatleasing har du alltid tillgång till en lånebil vid händelse av en skada. Du har en individuell men fast premie under hela avtalsperioden. Dessutom får du en konkurrenskraftig premie.

Läs mer om privatleasing och försäkring

Självklart ska du njuta av din bil även i utlandet. Vår kundservice hjälper dig med mer information om vad som gäller om du ska resa utomlands.

Läs mer om att resa utomlands med en finansierad bil

Du kan utan problem teckna en Škoda Försäkring även om den är några år gammal. Vi erbjuder helförsäkring din Škoda.

Kontakta oss för mer information

En vagnskadegaranti täcker skador på bilen som uppstått vid en kollision, skadegörelse, dikeskörning eller annan yttre olyckshändelse. En ny Škoda har alltid en vagnskadegaranti som gäller i tre år från att du köpte bilen. För att få samma täckning efter de tre åren behöver du ha en helförsäkring.

Ja, en bil som är finansierad via Škoda Financial Service måste vara försäkrad. Bilen måste ha en helförsäkring alternativt en halvförsäkring plus vagnskadegaranti som gäller de första tre åren.

När du köper en Škoda på avbetalning eller via leasing erbjuds du en bilförsäkring som faktureras med din månadskostnad. Din återförsäljare hjälper dig med beräkning av en individuell premie.

Krock med bilen

Har du krockat med bilen ska du kontakta ditt försäkringsbolag. Du hittar mer information om din bilförsäkring i försäkringsbrevet.

Driftstopp

Får du ett driftstopp när du kör din bil ska du kontakta MobilitetsGarantin eller Škoda Försäkring.

Garantifel

Har det uppstått ett garantifel på din bil ska du i första hand kontakta din återförsäljare.

Övriga frågor om bilförsäkring


Vad kostar en försäkring på bil egentligen? Vilken bilmodell du har, hur gammal du eller bilen är och hur många mil du kör med bilen per år påverkar priset på din bilförsäkring.

Sök bilförsäkring på Škodabilforsakring.se för att se vad din försäkring kostar.

Vill du veta vad du har för registrerad försäkring på din bil kan alltid logga in på Transportstyrelsens webbplats. Där hittar du uppgifter som är kopplade till dig personligen och din bil.

Vid ett ägarbyte av bil med försäkring måste en ny ägare av bilen försäkra bilen så fort köpet är klart för att kunna använda bilen. Den tidigare ägarens bilförsäkring upphör att gälla när ni skriver på ägarbyteshandlingarna. Bilens nya ägare kan inte "låna" den gamla ägarens försäkring tills hen har kommit hem.

Du avslutar din bilförsäkring genom att kontakta Škoda Försäkring.

Nästa steg

Bygg din bil

Bygg din nya Škoda med vår konfigurator.

Våra modeller

Vi erbjuder modeller för alla behov, välj mellan SUV, combi, sedan eller crossover.

Kontakta mig

Vill du bli kontaktad av en säljare? Våra bilförsäljare hjälper gärna till att svara på dina frågor.

Relaterade produkter

Škoda Serviceavtal

Med Škoda Serviceavtal får du en låg fast månadsbetalning och enkel kontroll över servicekostnaderna. Din bil servas hos en auktoriserad Škoda-verkstad med Škoda Originaldelar.

Škoda Privatleasing

Långtidshyr bilen utan krav på insats. Vid privatleasing garanterar vi restvärdet på din Škoda. När avtalet löper ut återlämnar du bilen och har möjlighet att hämta ut en ny.

Mobilitetsgarantin

Med en ny Škoda får du Mobilitetsgaranti på köpet, med ett av marknadens bästa garantier som snabbt ser till att dina problem blir lösta.