Privatleasa din bil hos Škoda

Ett bekvämt sätt är att leasa bil privat, för hela idén med privatleasing är att det ska vara enkelt. Kombinerar du dessutom privatleasing med Škoda Försäkring och Škoda Serviceavtal får du ett paketerbjudande. Allt på en faktura och betalning per månad.

Fördelar med Škoda Privatleasing

Inget krav på insats

Vid privatleasing behöver du inte betala någon insats. Skräddarsy din bilbeställning med dina önskade tillval eller välj bland vårt utbud av leveransklara lagerbilar.

Inget ägande

Efter avtalstiden lämnar du tillbaka bilen till din Škoda-återförsäljare och har möjlighet att byta till en ny modell.

Välj avtalstid

Du betalar en leasingavgift för nyttjandet baserad på hur bilen används, planerad körsträcka, avtalstid och bilmodell. Den vanligaste avtalstiden för privatleasing är 36 månader.

Månadskostnad privatleasing

Månadskostnaden baseras på hur bilen används, planerad körsträcka, avtalstid, ränta och bilmodell. Den vanligaste avtalstiden för privatleasing är 36 månader. Vid privatleasing finns ingen möjlighet till ränteavdrag i deklarationen.

Fast eller rörlig ränta

Vi erbjuder rörlig ränta på leasingavtal och vår rörliga ränta baseras på VWFS basränta. 

Du kan även få en fast ränta som fastställs på leveransdagen och gäller för hela avtalstiden.

Du betalar varje månad genom e-faktura, bank-, plus- eller autogiro. För att ansluta till e-faktura behöver du göra en anmälan via din Internetbank. Autogiro kräver en separat autogiroanmälan ifylld av dig som kund.

Leasa eller köpa bil?

När du ska välja bilfinansiering kan det vara svårt att veta om du ska köpa eller leasa bilen. Vi på Škoda erbjuder flera olika finansieringsalternativ.

Erbjudande på att leasa bil

Har du gått i tankar om att privatleasa en Škoda? Vi har flertalet erbjudanden i vårt breda modellutbud.

Privatleasa en begagnad Škoda

Är du intresserad av en begagnad Škoda? Läs mer om privatleasing för begagnade bilar och hitta din bland våra tillgängliga lagerbilar.

Många valmöjligheter när du leasar en bil hos Škoda

Vi på Škoda har ett flertal olika modeller att välja mellan om du vill leasa en bil. Hos oss finns en bil som passar dig. Bland våra modeller kan du leasa småbilar, elbilar, kombi, suv med flera.

Anpassa dina tillval utefter hur du använder bilen i din vardag. Om du pendlar till och från jobbet kanske extra miltal kan vara en bra idé. Bor du i stan och använder bilen korta sträckor och inte så ofta? Då kanske det räcker med det miltal som erbjuds i grundutbudet.

Avtalsslut vid privatleasing

När avtalet löper ut återlämnar du bilen till din Škoda-återförsäljare och har möjlighet att hämta ut en ny bil. Vid privatleasing har du ett garanterat restvärde och du behöver därför inte bry dig om bilens framtida värde.

Uppsägning av avtal i förtid

Säger du upp privatleasingavtalet i förtid tillkommer en kostnad. Fram till avtalsmånad 12 betalar du full avgift, därefter är din kostnad upp till 40% av de kvarvarande icke förfallna leasingavgifterna. Kostnaden per kvarstående månad understiger aldrig 1000 kronor. Utöver denna kostnad kan onormalt slitage och eventuella övermil debiteras dig. Övermilen periodiseras mot den utnyttjade leasingtiden.

Övermilsdebitering

Vid privatleasing är det viktigt att tänka på hur många mil per år du väntas köra. Månadsbetalningen baseras på bilens körsträcka och om du kör längre än avtalat tillkommer en kostnad för detta vid återlämnandet av bilen.

Onormalt slitage

Vid leasingavtalets slut ska eventuella skador vara åtgärdade hos en auktoriserad verkstad innan återlämning. Slitage som anses vara onormalt påverkar bilens värde och kommer därför debiteras enligt det testprotokoll som upprättats. Slitage som däremot anses vara onormalt påverkar bilens värde och kommer därför att debiteras.

Flexibel Privatleasing för dina behov

Produktjämförelse

Vanliga frågor om privatleasingskostnader


Nej, när du leasar en bil får du inte göra några ränteavdrag i deklarationen. Däremot gäller andra regler om du tar ett billån.

Vad som ingår i privatleasing beror på modelltyp och vilka tillval du väljer. Varje modell har ett basutbud på vad som ingår i privatleasing som du sedan får skräddarsy med dina önskade tillval. För att se standardutrustning på modellen du önskar leasa kan du direkt när du kommer in på modellsidan klicka på “Se sammanställning” för att se vad som ingår. Serviceavtal ingår utan extra kostnad i våra privatleasingkampanjer, vilket innebär garanterad Škoda Originalservice.

Škodas utbud av bilar som kan leasas

När du tecknar ett leasingavtal med oss på Škoda är det inga krav på särskild leasingavgift (insats).

Du som leasetagare betalar fordonsskatt. Skatten faktureras direkt till dig från Transportstyrelsen.

På Transportstyrelsens webbplats kan du läsa mer om hur storleken på skatten beräknas fram.

Ta reda på fordonsskattens storlek hos Transportstyrelsen

Säger du upp privatleasingavtalet tidigare än avtalat tillkommer en kostnad. Fram till avtalsmånad 12 betalas full avgift, därefter erläggs en kostnad upp till 40% av de kvarvarande icke förfallna leasingavgifterna. Kostnaden per kvarstående månad understiger aldrig 1000 kronor. Utöver denna kostnad kan onormalt slitage och eventuella övermil debiteras dig. Övermilen periodiseras mot den utnyttjade leasingtiden.

Kontakta vår Kundservice eller din återförsäljare för mer information och en kostnadskalkyl för just ditt avtal.

På första fakturan tillkommer en uppläggningsavgift för privatleasingavtalet. En administrationsavgift tillkommer per pappersfaktura, om du väljer e-faktura tillkommer ingen avgift.

Observera att ovan avgifter endast gäller vid beställning online, din återförsäljare kan ha andra avgifter. Du som leasetagare betalar även fordonsskatten, denna faktureras direkt till dig från Transportstyrelsen. På Transportstyrelsens webbplats kan du läsa mer om hur storleken på skatten beräknas fram.

Månadskostnaden baseras på hur bilen används, planerad körsträcka, avtalstid, ränta och bilmodell.

Läs mer om månadskostnaden

Övriga frågor om privatleasing


Grundprincipen är att skador på bilen ska åtgärdas löpande under den tid som den används. Vid leasingavtal ska eventuella skador vara åtgärdade hos en auktoriserad verkstad innan återlämning. Slitage som anses vara onormalt påverkar bilens värde och kommer därför debiteras enligt det testprotokoll som upprättats.

Läs mer om normalt och onormalt slitage i vår skötselguide

Garanterat restvärde innebär att du inte behöver fundera kring bilens framtida värde. Den är fastställd eller "garanterad" vid leasingperiodens start med hänsyn tagen till bilmodell, avtalstid och planerad körsträcka. Onormalt slitage som inte åtgärdas påverkar bilens värde.

Läs mer om om garanterat restvärde för lån

Leveranstiden varierar beroende på vilken modell och utrustningsnivå du är intresserad av. Din återförsäljare hjälper dig med en indikation på leveranstider. Vi på Škoda har även ett stort utbud av lagerbilar för omgående leverans.

Škoda lagerbilar

När du privatleasar en bil hos Škoda ingår inte en försäkring automatiskt. När du tecknar ditt avtal får du ett erbjudande om försäkring på din bil.

Eftersom din leasade bil bara är på lån är det starkt rekommenderat att du även väljer en passande försäkring som skyddar din bil om det händer något. Vi har en anpassad försäkring för dig som leasar din bil. Dessutom får du rabatt på försäkringen när du leasar din bil via Škoda Financial Services.

Läs mer om privatleasing och försäkring

Så länge bilen har vagnskadegaranti ersätts skador på bilen från garantin, och du behöver bara ha en halvförsäkring under garantitiden.

 

Läs mer om Škoda Försäkring

Vem som får köra den leasade bilen beror på vad som avtalats i ditt leasingavtal. Önskar du att fler personer än den personen som står på avtalet ska köra bilen är det viktigt att stämma av detta innan du tecknar ett leasingavtal. Vilka och hur många personer som får köra bilen kan därför skilja sig beroende på vad som avtalats.

Kontakta din närmaste återförsäljare eller Škoda Financial Services för frågor kring leasingavtal

Precis som när du äger din bil är det viktigt att vårda din bil. Om du får skador på din leasade bil behöver du åtgärda dessa hos en auktoriserad verkstad innan bilen återlämnas. Om du väljer Škoda Försäkring ingår det i privatleasingavtalet att du får tillgång till en fri lånebil om du inte kan använda bilen på grund av en försäkringsskada.

För att slippa debitera extra vid inlämnandet av bilen ska den endast ha vad som klassas som normalt slitage. Onormalt slitage godkänns inte av verkstäder och du som leasat bilen kan därför behöva betala extra för dessa kostnader.

Exempel på onormalt slitage som kan bli efter att ha haft djur i bilen är:

  • Kraftig lukt från pälsdjur som behöver saneras.
  • Hår och doft efter pälsdjur i bagageutrymmet eller säten som kräver maskinell rengöring.

Läs mer om slitage på bilen i vår skötselguide

Nästa steg

Bygg din bil

Bygg din nya ŠKODA med vår konfigurator.

Våra modeller

Vi erbjuder modeller för alla behov, välj mellan SUV, combi, sedan eller crossover.

Kontakta mig

Vill du bli kontaktad av en säljare? Våra bilförsäljare hjälper gärna till att svara på dina frågor.

Relaterade produkter

Škoda Försäkring

Försäkra din bil med ŠKODA Försäkring och få upp till 25 % rabatt när du leasar eller finansierar din ŠKODA. Händer det en olycka eller att din bil skadas repareras bilen med ŠKODA Originaldelar av auktoriserad ŠKODA-verkstad. Vi ger dig dessutom en hög ersättning och en låg självrisk.

Škoda Millån

Millån är den perfekta låneformen för dig som ska använda bilen både i tjänsten och privat. Med millån kan bilköpet finansieras upp till 100%, om din arbetsgivare intygar att merparten av din totala årliga körsträcka är i tjänsten.

Škoda Serviceavtal

ŠKODA Serviceavtal ger dig en smidig originalservice till en fast och låg månadskostnad där allt är samlat på en faktura. Din bil servas regelbundet på en auktoriserad ŠKODA-verkstad. Ett smart sätt att ha enkel kontroll över servicekostnaderna.