Service för din bil till en fast månadskostnad

Genom att välja Škoda Originalservice tar du hand om din bil på bästa sätt. Hur ofta bilen behöver servas beror på hur mycket du kör och den serviceplan Škoda utfärdat. Med Škoda Serviceavtal får du en smidig originalservice till en fast och låg månadskostnad där allt är samlat på en faktura. Din bil repareras alltid med Škoda Originaldelar och uppdateras med den senaste programvaran.

Fördelar med Škoda Serviceavtal

Fast månadsbetalning

Fast och låg månadsbetalning vilket ger dig enkel kontroll över servicekostnaderna för din Škoda. Företag har möjlighet att lyfta momsen på månadskostnaden för serviceavtal.

Alltid Škoda Originaldelar

Med serviceavtal repareras alltid din bil av specialutbildade mekaniker, med Škoda Originaldelar och uppdateras med den senaste programvaran.

Škoda Originalservice

Med Škoda Originalservice ökar livslängden och andrahandsvärdet på din Škoda.

Ett smart serviceerbjudande

Har du ett Škoda Serviceavtal får du kontroll över dina servicekostnader. Servicepaketet finns i två nivåer: Škoda Serviceavtal och Škoda Service- och underhållsavtal.

Serviceavtal - detta ingår

• All service enligt Škodas serviceplan.

• Alla tilläggsarbeten som görs vid de planerade servicetillfällena, som till exempel byte eller genomlysning av tändstift, bränslefilter, luftfilter och bromsvätska.

• All service enligt Škodas serviceplan.

• Alla tilläggsarbeten som görs vid de planerade servicetillfällena, som till exempel byte eller genomlysning av tändstift, bränslefilter, luftfilter och bromsvätska.

• Byte av bromsklossar, bromsskivor, avgassystem, länkarmar, stötdämpare, fjädrar, drivaxeldamasker, drivknutar, kopplingslamell och tryckplatta, urkopplingslager, startbatteri och hjullager när det är dags.

• Vid behov och endast vid servicetillfället ingår även glödlampor (ej Xenon/LED), att byta olja, spolarvätska, säkringar och torkarblad.

I samband med att din bil genomgår service finns det flera val du kan lägga till för att göra livet med din Škoda ännu bekvämare.

• Däck, däckskifte och däckförvaring

• Hämta och lämna-service där du slipper köra bilen till serviceverkstaden

• Lånebil vid verkstadsbesök

• Rekonditionering och tvätt i samband med fullservice av din bil

Serviceavtal - detta ingår inte

 • Fel eller skador som täcks av garantier, försäkringar eller motsvarande
 • Fel eller skador på motor och växellåda, täcks normalt av kundens maskinskadeförsäkring, drivlineförsäkring eller aggregatskador
 • Glas-, lack-, korrosions och karosskador
 • Yttre påverkan på kaross och lack Reparationer av skador förorsakade av vårdslöshet, försummelse, vanvård, felaktigt handhavande eller överbelastning, brand, naturkatastrof eller trafikolycka
 • Bärgningskostnader och startbogseringar
 • Kostnader för självrisk i försäkringsärenden
 • Stilleståndsersättning
 • Drivmedel
 • Fel eller skador som beror på att produkter monterats eller tillförts fordonet
 • Hjulinställningar
 • Adblue

Bilservice

Vid en bilservice bokas din bil in för verkstadsbesök hos din valda Škoda-återförsäljare. Mekanikern kontrollerar bilens skick och olika slitagedelar. Hur ofta bilen behöver servas är fastställt i den serviceplan som Škoda tagit fram för de olika bilmodellerna.

Serva bilen med Škoda

Med ett serviceavtal ökar bilens andrahandsvärde och livslängd

Har du ett serviceavtal repareras alltid din bil med Škoda Originaldelar och du får garanti på både delarna och det utförda arbetet. Samtidigt som du ökar bilens livslängd blir också andrahandsvärdet på din bil högre tack vare regelbunden verkstadshistorik och med Škoda-stämpel i serviceboken.

Förlängd Mobilitetsgaranti

Varje gång din bil genomgår en Škoda Service förlängs bilens Mobilitetsgaranti. Garantin innebär att du kan få hjälp om din bil får ett akut driftstopp. Du får assistans på plats och möjlighet till hyrbil samt övernattning på hotell i både Sverige och Europa. Mobilitetsgarantin gäller om du har servat din Škoda regelbundet efter ett serviceschema för din bil.

Vanliga frågor om serviceavtal


Har du ett serviceavtal för din Škoda får du en regelbunden originalservice till en fast och låg månadskostnad där allt är samlat på en faktura. Bilen repareras dessutom alltid med Škoda Originaldelar.

Läs mer om vad som ingår i Škoda Serviceavtal och det utökade Škoda Service- och underhållsavtalet.

I en bilservice ingår bland annat kontroller av bilen enligt bilens serviceplan. Om det behövs ingår också byte av bränslefilter, tändstift, bromsvätska och luftfilter. Med Škodas Serviceavtal repareras alltid bilen av specialutbildade mekaniker och med Škoda Originaldelar. I samband med servicen uppdateras bilen även med den senaste programvaran.

I en utökad service som i Škodas Service- och underhållsavtal ingår även

 • byte av bromsskivor
 • bromsklossar
 • avgassystem
 • stötdämpare
 • länkarmar
 • fjädrar drivknutar
 • drivaxeldamasker
 • kopplingslamell
 • tryckplatta
 • startbatteri
 • urkopplingslager

När det väl behövs

 • byte av hjullager
 • byte av glödlampor
 • byte av olja, spolarvätska samt säkringar och torkarblad

Kontakta din Škoda-återförsäljare för att teckna ett serviceavtal och få ytterligare information om vad som gäller för din bil. Tänk på att du kan teckna ett avtal upp till 90 dagar från det att bilen levererats. Du kan teckna serviceavtal både för en ny och begagnad bil.

Hitta en återförsäljare

Generellt sett kan du endast använda serviceavtalet hos våra auktoriserade märkesverkstäder. Läs gärna igenom ditt serviceavtal då en del regler enbart gäller hos specifika Škoda-verkstäder. Har du några tilläggstjänster på ditt serviceavtal, som till exempel däckförvaring, gäller det hos din levererande återförsäljare.

Du är alltid välkommen att kontakta Škoda Financial Services med dina frågor om ditt serviceavtal.

Hitta en auktoriserad Škoda-verkstad

Om du kan förlänga ditt serviceavtal beror på vad du har för avtal. Det bästa är att läsa igenom villkoren i ditt välkomstbrev du fick när du tecknade serviceavtalet eller kontakta Škoda Financial Services för ytterligare information om vad som gäller just ditt avtal.

Du kan alltid säga upp ditt serviceavtal. Väljer du att avsluta serviceavtalet kan det eventuellt tillkomma en slutavräkning. Kontakta Škoda Financial Services för ytterligare information om vad som gäller ditt avtal.

Ja, du kan teckna ett serviceavtal upp till 90 dagar från det att bilen har levererats. Detta gäller både när du köper en begagnad bil eller ny bil. Kontakta din återförsäljare för ytterligare information om vad som gäller för din bil.

Hitta en återförsäljare

Momsen för serviceavtalet är avdragsgill. Det innebär att företag har möjlighet att lyfta momsen på månadskostnaden för serviceavtalet.

Vanliga frågor om service


Vid en bilservice bokas din bil in för verkstadsbesök hos din valda Škoda-återförsäljare. Mekanikern kontrollerar bilens skick och olika slitagedelar. Hur ofta bilen behöver servas är fastställt i den serviceplan som Škoda tagit fram för de olika bilmodellerna.

Läs mer om Škoda Service

Hur ofta bilen behöver servas är fastställt i den serviceplan som Škoda tagit fram för de olika bilmodellerna. Serviceintervallerna är fastställda på både körsträcka och tid.

Boka service online

En service kan variera mycket i pris beroende på om serviceplanen har följts sedan tidigare, och vilka delar på bilen som kan behövas bytas beroende på ålder eller slitage.

Har du ett serviceavtal får du en fast kostnad för den grundläggande servicen som dessutom görs regelbundet. Att ha ett serviceavtal är ett smidigt sätt att underhålla din bil på. Vad ditt serviceavtal kostar beror på vad du har för bilmodell, bilens körsträcka och hur många månader avtalet tecknats för. Din återförsäljare kan hjälpa dig med ett kostnadsförslag för just din bil.

Hitta en återförsäljare

Hur ofta man ska serva bilen beror på ålder och skick. Din bil indikerar när det är dags för nästa service. Kör du bilen långt kan du även behöva göra en service vid ett visst miltal eftersom vissa delar kan behöva bytas efter att bilen körts en viss sträcka.

En vanlig bilservice tar i genomsnitt ungefär 60 till 90 minuter. Vid eventuella tilläggsarbeten kan servicen ta lite längre tid.

Nästa steg

Bygg din bil

Bygg din nya Škoda med vår konfigurator.

Våra modeller

Vi erbjuder modeller för alla behov, välj mellan SUV, combi, sedan eller crossover.

Kontakt

Har du några funderingar eller vill veta mer? Vi hjälper gärna till att svara på dina frågor.

Relaterade produkter

Škoda Försäkring

Försäkra din bil med Škoda Försäkring och få upp till 25% lägre pris när du finansierar bilen genom Škoda Financial Services. Händer det en olycka eller att din bil skadas repareras bilen med Škoda Originaldelar av auktoriserad Škoda-verkstad. Du får dessutom rabatterad självrisk och konkurrenskraftig ersättning vid eventuella skador.

Škoda Privatleasing

Långtidshyr bilen utan krav på insats. Vid privatleasing garanterar vi restvärdet på din Škoda. När avtalet löper ut återlämnar du bilen och har möjlighet att hämta ut en ny.

Välj rätt finansiering

Vad passar dina behov bäst? Billån eller leasing? Vad skiljer mellan de olika finansieringsalternativen? Vi har försökt göra det enklare för dig att välja genom att beskriva skillnaderna mellan billån och leasing.