Alla Škodas SUV:ar

Liten SUV eller en SUV 7-sits?

Vi hjälper dig att hitta bästa SUV:en för dig, oavsett om du har en stor familj, utövar en utrymmeskrävande sport, eller behöver ta dig ut i terrängen. Med en SUV från Škoda tar du dig fram på alla vägar och underlag, tryggt och säkert och med högsta komfort. Välj mellan bensin-, diesel-, gas- eller elmotor, mellan bakhjulsdrift, framhjulsdrift eller fyrhjulsdrift.

Škoda Kamiq

Liten SUV

Škoda Kamiq är en crossover för storstaden. Den finns i flera utföranden, så som den sportiga Monte Carlo, gasvarianten G-TEC och maxad för äventyr i Scoutline. Kamiq erbjuder gott om teknik som är ovanlig för en kompakt crossover. Inredningen är välgjord av kvalitetsmaterial, och trots sitt kompakta yttre rymmer bagaget hela 400 liter.

Škoda Karoq

Medelstor SUV

Škoda Karoq är en kompakt SUV med stort bagage. Den gör sig utmärkt både i staden och på landet. Baksätessystemet består av tre separata baksäten, som alla kan fällas ner oberoende av varandra eller tas bort helt för ännu mer utrymme. Med fyrhjulsdrift och en 7-växlad automatisk DSG kan du njuta av fullständig komfort och bränsleeffektivitet.

Škoda Kodiaq

Stor SUV med upp till 7 säten

Škoda Kodiaq är 4,7 m lång med fem till sju säten och största bagageutrymmet i sin klass. Dessutom med fyrhjulsdrift och panoramatak som förstärker känslan av rymd. Kodiaq är den perfekta familje-SUV:en med gott om utrymme för hela familjen, vännerna och allt bagage. Om du fäller ner alla sätena i 7-sits-versionen, rymmer bagaget hela 2 005 liter!

Elbils-SUV

Škoda Enyaq iV är inte bara en ny SUV. Den är en helt ny filosofi. Škoda:s eldrivna bil ger ett unikt perspektiv på teknik, design, mobilitet och miljöansvar. Den passar både dig som lever ett aktivt friluftsliv, och hela familjen. Imponerande utseende, tyst, smidig och snabb acceleration gör bilen rolig att köra. Och snäll mot både plånbok och miljö.

Här hittar du mer information om elbilar.

Škoda Enyaq iV

Helt eldriven SUV

Škoda Enyaq iV är en el-SUV som drivs på 100 % elektricitet. Räckvidden är upp till hela 53 mil och laddningen går snabbt. Den finns både som bakhjulsdriven och fyrhjulsdriven och du kan välja mellan två olika batteristorlekar.

Vilken SUV bil passar mig bäst?

Det finns en Škoda SUV för alla! Våra SUV:ar finns i flera versioner, bland annat sportmodeller med tillägget Monte Carlo eller Sportline i namnet, eller med extrautrustning för terrängkörning med Scout eller Scoutline i namnet. Du hittar miljövänlig drift i G-TEC (gas) och i iV (el). En SUV är också utmärkt som familjebil.

Škodas SUV:ar är utrustade med de senaste säkerhets- och assistanssystemen och teknik som är ovanligt i den här typen av bil. Tillsammans ger de dig den tryggaste och bekvämaste körupplevelsen. Det är Simply Clever.

Billig och bränslesnål SUV

En SUV har generellt något högre bränsleförbrukning i liter per mil än en personbil, på grund av sin storlek och tyngd. Men Škoda erbjuder flera alternativ som sänker dina kostnader och som är bra för miljön.

Škoda Kamiq G-TEC är en bränslesnål SUV som främst körs på biobränsle. Komprimerad naturgas (CNG) kan sänka bränslekostnaden med upp till 50 % jämfört med en förbränningsmotor. Škoda Enyaq iV är en helt eldriven SUV. Elbilar har ett lite högre inköpspris, men både Kamiq G-TEC och Enyaq iV är miljövänliga SUV:ar.

Läs mer om elbilar och gasbilar.

Škoda Kamiq G-TEC

Škoda Kamiq har blivit utsedd till “Bästa SUVen under £20,000”. Škoda Kamiq G-TEC körs främst på biobränsle, men kan även tankas med bensin. Komprimerad naturgas (CNG) har ett högre brännvärde än bensin och diesel, är billigare och brinner renare. Dessutom går motorn tystare. Om gasen tar slut, växlar G-TEC automatiskt till bensinläge där en 9-liters tank fungerar som bränslereserv.

Škoda Enyaq iV

Škoda Enyaq iV är en helt eldriven SUV med upp till 530 km räckvidd enligt wltp och snabb laddning. Elbilar har lägre kostnad per kilometer och lägre servicebehov än en bil med förbränningsmotor, vilket gör detta till en mycket prisvärd SUV som i förlängningen blir en billig SUV att äga.

Vad är en SUV och vad betyder SUV?

SUV är en förkortning av engelskans “Sport Utility Vehicle”. En svensk benämning skulle kunna vara stadsjeep. Utmärkande för SUV bilar är att de är robust byggda och tåliga, med extra stark motor och högre markfrigång. Det ger dem en prestanda som ett terrängfordon. Samtidigt har de komfort och säkerhet som en vanlig personbil, vilket gör dem omåttligt populära även i stadstrafik.

En annan fördel med en SUV är att den är högre än en personbil, vilket gör att förare och passagerare sitter högre upp och får en bättre sikt.

SUV:ar som är baserade på pickup/terrängbil är ofta rambyggda, det vill säga kaross och chassi är byggda var för sig. Modeller som konstrueras som SUV från grunden har istället en självbärande kaross.

Skillnad på SUV & Crossover SUV

CUV är förkortningen för “Crossover Utility Vehicle” och hit hör alla bilar som inte direkt kan klassas som en SUV eller en personbil. De är helt enkelt någonting mittemellan. Olika CUV:ar kan se mycket olika ut. Kännetecknande för en CUV är att de är något mindre och lättare än en SUV, och har högre markfrigång än en personbil. Ofta är de fyrhjulsdrivna.

I Škoda-familjen hittar vi Kamiq, vår minsta SUV som är en crossover utmärkt för storstaden med sin smidiga svängradie och sitt kompakta yttre.

Köpa begagnad SUV

Här hittar du Škodas begagnade SUV-modeller.

Nästa steg

Boka provkörning

Boka din provkörning hos din närmsta återförsäljare.

Aktuella erbjudanden

Missa inte att spana in våra kampanjerbjudanden med attraktiva paketpris innan du köper din nya Škoda.