Lån | Leasing | Serviceavtal och försäkring

Vad passar dina behov bäst? Billån eller leasing? Vad skiljer mellan de olika finansieringsalternativen? Vi har försökt göra det enklare för dig att välja genom att beskriva skillnaderna mellan billån och leasing.

Vad är skillnaden mellan billån och leasing?

Billån

Att ta ett billån innebär att du lånar pengar för att köpa och äga bilen. Du betalar den lagstadgade 20%, eller mer, i kontantinsats. Företag och privatpersoner som kör bilen i tjänsten har möjlighet att låna upp till 100% av bilens värde. Amortering för lånet inklusive ränta betalas sedan under den avtalade perioden.

Fördelen med ett billån från Škoda Financial Services är att vi kan erbjuda en restskuld vilket innebär att du inte behöver betala tillbaka hela bilens värde under avtalstiden. Det ger dig lägre månadsbetalningar. Billån är en fördelaktig finansieringsform om du vill slippa milbegränsningar och få friheten som kommer med att äga bilen. Utöver det är räntan avdragsgill med 30% i deklarationen och företag har möjlighet att skriva av sina bilar. För privatpersoner finns även upplägg med garanterat restvärde på bilen vilket ger en extra trygghet.

När avtalet löper ut har du möjlighet att förlänga finansieringen, byta till en ny bil eller köpa loss bilen för det kvarstående värdet. Under avtalstiden kan du självklart amortera extra eller förtidslösa ditt lån. Om du har valt billån med garanterat restvärde på bilen finns även möjlighet att lämna tillbaka den.

Leasing

Leasing innebär att du långtidshyr bilen för en leasingavgift inklusive fast eller rörlig ränta som utgör månadskostnaden för bilen. Du kan välja att leasa en helt ny eller nästan ny bil och ta del av den senaste teknologin och säkerheten utan att betala någon insats eller behöva äga bilen. En intressant finansieringsform för dig som har bra koll på hur länge du behöver ha tillgång till bilen och hur mycket du kommer att köra. Vi på Škoda Financial Services erbjuder både privatleasing och företagsleasing.

Allt på en faktura

Fördelen med vår bilfinansiering genom Škoda Financial Services är bland annat våra helhetserbjudanden där tilläggstjänster såsom service, betalskydd och försäkring kan ingå eller väljas till. Det ger dig en mer förutsägbar totalkostnad för bilen. Med våra konkurrenskraftiga garanterade restvärden får du en lägre månadsbetalning och slipper fundera vad bilen är värd vid slutet av avtalet. När den tiden kommer kan du helt enkelt lämna tillbaka bilen och samtidigt hämta ut en ny.

Aktuella erbjudanden

Missa inte att spana in våra kampanjerbjudanden med attraktiva paketpris innan du köper din nya Škoda.

Vad passar bäst – billån eller leasing?

Du kan jämföra ytterligare genom att titta på våra beskrivande filmer eller vår jämförelse tabell längre ner på sidan. Eller varför inte genom att läsa mer detaljerad information om våra produkter under sidorna Lån, Leasing och Serviceavtal och Försäkring.

Lån

Anpassa lånet efter dina villkor med restskuld eller garanterat restvärde. Betala 20 % i kontantinsats (inget krav för företag). Välj avtalstid mellan 12-84 månader efter vilken du kan köpa bilen, byta till en ny Škoda eller förlänga finansieringen. Väljer du ett upplägg med garanterat restvärde kan du även lämna tillbaka bilen efter avtalstiden.

Leasing

Det enklaste sättet att köra en ny Škoda. Med eller utan garanterat restvärde och Inget krav på insats. Med garanterat restvärde får du ett förutsägbart bilinnehav. Efter avtalstiden lämnar du tillbaka bilen till din Škoda-återförsäljare.

Serviceavtal och försäkring

Attraktiva tilläggstjänster för ett enkelt och tryggt bilinnehav. Du får förutsägbara kostnader för service med reparationer hos auktoriserade Škoda-verkstäder och försäkringar anpassade både för dig och bilen.

Produktjämförelse