Tips på platser att ladda batterierna på i sommar

Ska du ut på en roadtrip med elbilen i sommar? Här kommer tips på vackra platser med laddstationer runt om i Sverige, så att du kan maximera sommaräventyret med din elbil.

Norra Sverige

Världsarvet Gammelstads kyrkstad

Precis i övergången mellan E10:an och E4:an kan du stanna för en laddpaus i utkanten av Luleå och passa på att besöka den charmiga Gammelstads kyrkstad. Utforska de pittoreska röda trähusen och njut av den historiska atmosfären. Om tiden tillåter, överväg att ta en båttur ut till Luleås vackra skärgård och upplev den fantastiska naturen på nära håll.

Hitta hit: Storhedsvägen 1, 973 45 Luleå

 

Norrländska lugnet i lilla Bureå

Upplev det norrländska lugnet i lilla Bureå och njut av den vackra naturen. Med närhet till Bureälven, Bottenviken och Bureås natursköna omgivningar finns det mycket att upptäcka. Passa på att besöka Lego-museet, som har en av världens största LEGO-samlingar, och njut av en unik och fascinerande upplevelse.

Hitta hit: Näsuddsvägen 932 32 Skelleftehamn

 

Sverige Idylliska Köpmanholmen

Köpmanholmen ligger cirka 25 km sydväst om Örnsköldsviks och är ett idylliskt gammalt brukssamhälle med storslagen natur och vacker bebyggelse. Vid kajen kan ni äta gott eller ta skärgårdsbåtarna ut till bland annat öarna Ulvön och Trysunda.

Hitta hit: Köpmanholmsvägen 2, 893 40 Köpmanholmen

 

Glada Hudiksvall

Ta chansen att sträcka på benen i Hudiksvall. Ta en promenad vid Köpmanberget och njut av de vackra vyerna. För de små kan ett besök på Mulle Meck i Glada Hudik vara ett roligt inslag.

Hitta hit: Trädgårdsgatan 7, 824 30 Hudiksvall

Mellersta Sverige

Vackra Bönan via Gävle hamn

Strax utanför Gävle via E4an ligger vackra kustpärlan Bönan. Ta en laddpaus vid Gävle hamn och bege er sedan ut för en snabbvisit till detta sommarparadis. Njut av den vackra promenadvägen längs kusten och besök de trevliga caféerna med mysig miljö precis vid havet.

Hitta hit: Gröna Vägen 10, 806 47 Gävle


Charmiga Söderköping

En snabb avstickare från E4an vid Norrköping för att upptäcka Söderköping, den historiska staden med medeltida stadskärna. I vackra Söderköping kan du strosa runt i de charmiga Drothemskvarteren, se slussningen vid Göta kanal, ta en kulglass vid Rådhustorget och upptäcka många smultronställen.

Hitta hit: Östra Rydsvägen 16, 614 32 Söderköping


Brahehus rastplats

Passa på att stanna vid Brahehus rastplats för en fantastisk vy över Vättern och möjligheten att besöka ruinen Brahehus. Med en snabb avstickare kan du också besöka Gränna, polkagrisens paradis.

Hitta hit: Brahehus 2, 563 91 Gränna


Mysiga Lyrestad

Vid Lyrestad längst E20 finner du en mysig hamn med röda hamnstugor vid Göta kanal. Här kan du även titta på Runstenen i Rogstorp, spana in kulturarv i Böckersboda by eller utmana familjen eller vännerna på minigolf.

Hitta hit: Norrqvarn 1, 548 93 Lyrestad 

Södra Sverige

Sommarparadiset Båstad

Åk av E6an och strosa runt i Båstad – ett sommarparadis med mysiga restauranger, vackra hus och stränder. Om du åker i mitten av juli har du även chansen att se en massa tennis.

Hitta hit: Köpmansgatan 65A, 269 32 Båstad


Lomma eller Lund

Stanna till vid Lomma för vackra stränder och mysiga fik eller upptäck charmiga Lund. Det förstnämnda med sin långa kustremsa och vackra Alnarpsparken, är ett perfekt sommarstopp. Det sistnämnda är en av Sveriges äldsta städer med över tusen år av historia, som erbjuder sevärdheter som domkyrkan och den vackra Botaniska trädgården. Du kan också strosa runt på kullerstensgatorna och njuta av de charmiga små gatuhusen.

Hitta hit: Bronsgatan 3, 234 35 Lomma


Historiska Kalmar

Besök det vackra Kalmar Slott och domkyrkan, Stadsparken eller vila upp dig på något av stadens många mysiga caféer och restauranger. På Kvarnholmen, som är Kalmars stadskärna, känner du historiens vingslag. Ta en promenad på stadsmuren eller strosa i gränderna i Gamla stan och se hus från 1700- och 1800-talen.

Hitta hit: Östra Sjögatan 26, 392 31 Kalmar


Medeltida Åhus

Som en av landets bäst bevarade medeltida städer kan du njuta av att se vackra hus och besöka deras milslånga badstränder. Delta i beachhandboll och avsluta dagen med att njuta av en glass i solen.

Hitta hit: Sandvaktaregatan 16, 296 35 Åhus

Att tänka på inför sommarens roadtrip

Skaffa Škodas Powerpass:

Med Powerpass-kortet laddar du enkelt till konkurrenskraftiga priser i lonitys snabbladdningsnärverk som erbjuder Sveriges mest kraftfulla laddning. Du kan även med Powerpass i MyŠkoda-appen se alla laddstationer nära dig under resans gång. Läs mer om Powerpass här.


Karta över laddstationer i MyŠkoda-appen:

I appen samt på hemsidan finner du även en karta över alla laddstationer så att du kan skräddarsy din helt egna roadtrip! Se kartan här.


Hur snabbt laddar din Škoda:

Här kan du enkelt räkna ut hur lång tid det tar för din Škoda att ladda. Ett verktyg för att underlätta planeringen ännu mer! Räkna ut det här.

Soliga hälsningar från vännerna på Škoda