Under ishockey-VM skänker Škoda och proffsen 500 hockey-kit till sina moderklubbar. En hyllning till de hårt arbetande föreningar som växer sporten genom att få ut fler barn på isen.

Några av spelarna är Dalibor Dvorský, Jessica Adolfsson, Ida Boman, Liam Öhgren, Alva Solberg, Filip Bystedt, Elias Salomonsson, Emmy Alasalmi och Robert Rosén.

All utrustning i Škodas hockeykit kommer från CCM och innehåller arm-, ben- och axelskydd, byxor, handskar och hjälm och passar barn i åldrarna 5-9 år eller 100-135 cm långa.

Stolt huvudpartner till IIHF ishockey-VM i 30 år

Škoda älskar hockey. Från det viktiga engagemanget på gräsrotsnivå till elitidrott på högsta nivå. Därför engagerar vi oss inom ishockeyn, både för att – genom Škoda Hockeyfonden – få fler barn att kunna snöra på sig skidskorna för första gången, och för att stötta sporten på världsnivå.

Škoda har sponsrat IIHFs världsmästerskap i ishockey sedan 1992 och belönades med ett Guinness världsrekord, för den "längst bestående huvudsponsringen av ett världsmästerskap i sportens historia". Ishockey-VM är det viktigaste årliga vintersportevenemanget som når mer än 1,2 miljarder TV-tittare i mer än 160 länder runt om i världen. Under ishockey-VM samlas unga som äldre för att supporta sina landsstjärnor, drömmar om framtiden föds och med- och motgångar hanteras tillsammans, både på isen och i TV-soffan. Ishockey förenar och engagerar, så väl lokalt som globalt. Därför älskar Škoda ishockey.  

Foto: Johan Löf, TT Nyhetsbyrån.