Detta är en undersida.
Kamiqs tekniska specifikationer

Alla detaljer du letade efter!

Bilens dimensioner

Yttre-och inre dimensioner, bagagevolym.

Säkerhet

Säkerhetsanordningar

Säkerhetsanordningar Škoda Kamiq handlar om säkerhet utan kompromisser. Förutom de redan beskrivna säkerhetssystemen finns följande funktioner tillgängliga som standard eller tillval:

Isofix- och Top Tether-förankringspunkter för att fästa en barnstol på de yttre sätena i andra raden. Isofix finns även för passagerarsätet fram.

› Till skillnad från farthållaren, som håller en inställd hastighet, tillåter hastighetsbegränsaren föraren att köra i vilken hastighet som helst upp till, men inte mer än, det fördefinierade värdet.

ABS förhindrar att hjulen låser sig vid nödbromsning eller vid inbromsning på hala underlag.

Genom att öka bromstrycket hjälper HBA bromsassistent förare i situationer där nödbromsning är nödvändig. Detta kan leda till en betydande minskning av den bromssträcka som krävs.

EBD optimerar automatiskt bromstrycket och den övergripande bromsbalansen och förhindrar att bakhjulen överbromsar.

MSR motverkar låsverkan av drivhjulen, som kan uppstå när föraren bromsar in på en slät yta.

ASR säkerställer mjuk start och acceleration utan att hjulen snurrar på hala underlag.

EDL hjälper vid acceleration eller körning i uppförsbacke med låg dragkraft under ett av de drivna hjulen.

TSA fungerar när fordonet är utrustat med en originaldraganordning med egen styrenhet. Systemet fungerar på principen att bromsa ett eller flera hjul och samtidigt minska motorns vridmoment vid behov. TSA-systemet ingriper och hjälper till att stabilisera bilen och släpet.

XDS+ hjälper föraren vid skarpa svängar och ser till att fordonet beter sig neutralt i kurvorna. Styrelektroniken simulerar i huvudsak närvaron av en självlåsande differential för att förbättra greppet och kördynamiken under svängar. Som ett resultat kommer fordonet att ta kurvor mycket mer säkert och naturligt.

Däcktrycksövervakning TPM+ håller föraren informerad om däcktrycket hela tiden.

Tillvalet Hill-Hold Control hjälper förare att starta i uppförsbacke på ett säkert sätt. Systemet aktiveras i lutningar på fem grader eller mer och säkerställer enkel och säker start i uppförsbacke utan användning av handbroms. Systemet förhindrar att bilen rullar bakåt eller stannar.

Blinkande bromsljus minskar risken för krock bakifrån, särskilt när du närmar dig bilköerna på motorvägar eller plötsliga inbromsningar framför det oväntade hindret.

Körning och styrning

Sportchassikontroll med körlägesval

För maximal körglädje kan Kamiq utrustas med Sport Chassis Control, inklusive körlägesval.

Sport Chassis Control, ett system med justerbara stötdämpare, är avsett för kunder som istället för att nöja sig med den normala chassitrimningen vill ha sportiga stötdämpare för att förbättra hanteringen vid en dynamisk körning i vissa situationer.

Sport Chassis Control kommer alltid med Driving Mode Select, som låter dig välja ett sportigt chassiläge. Normalläget är utformat för vardagsresor, körning på dåliga vägytor och långa resor. Sportläget ändrar fjädringen så att stötdämparna håller gummit fast vid asfalten så mycket som möjligt.