Detta är en undersida.
Detaljerna du letat efter

Superb Combi tekniska specifikationer

Bilens mått

 

Säkerhet

Säkerhetsfunktioner

Škoda Superb Combi kompromissar inte med säkerheten. Förutom de redan nämnda säkerhetssystemen finns även följande funktioner antingen som standard eller som tillval:

Isofix och Top tether-förankring används för att fästa en barnstol i de yttre sätena i baksätet. Isofix är också tillgänglig för passagerarsätet.
Crew Protect Assist säkrar utrymmet runt föraren och passageraren om en kollision inträffar. De främre bältena spänns samtidigt som sidofönstrena och panoramasoltaket stängs.
› Efter en kollision hindrar Multi-Collision Brake ytterligare okontrollerad fordonsrörelse genom bromsning vilket reducerar risken för flera kollisioner.
› Till skillnad från farthållaren, som bibehåller en inställd hastighet, tillåter Speedlimiter föraren att köra i valfri hastighet upp till – men inte över – den valda gränsen.
ABS förhindrar att hjulen låser sig vid panikbromsning eller på hala underlag. Genom att öka trycket på bromspedalen, hjälper bromsassistansen till att korta bromssträckan markant vid en nödinbromsning.
MSR motverkar att drivhjulen låser sig när föraren till exempel bromsar på en slät yta.
ASR förhindrar att hjulen spinner vid start och acceleration på hala ytor.
EDL hjälper till vid körning i uppförsbacke med låg dragkraft under ett av hjulen.
XDS+ assisterar vid skarp kurvtagning och ser till så att bilen tar kurvan säkrare och mer naturligt än tidigare.
Däcktrycksövervakaren informerar föraren om lufttrycket i däcken.
Hill-hold control (tillval) hjälper föraren att starta säkert i uppförsbacke. Den aktiveras automatiskt vid fem graders lutning och förhindrar att fordonet rullar bakåt utan att föraren behöver använda handbromsen.
Blinkande bromsljus reducerar risken för påkörning bakifrån, särskilt vid trafikköer på motorväg eller vid hastig och oväntad inbromsning när ett hinder dyker upp på vägen.

Körning och styrning

Fyrhjulsdrift

Škoda Superb Combi erbjuds med två motoralternativ; bensin 2.0 TSI/272 hk och diesel 2.0 TDI/190 hk. Båda är utrustade med toppmodern fyrhjulsdrift vilket garanterar optimal kördynamik, högsta aktivitetssäkerhet och ekonomisk konsumtion.

Sportchassi

Med kortare spiralfjädrar och sport-liknande stötdämpare så erbjuder det 15 mm lägre sportchassit extraordinär respons och dynamiska drivegenskaper.

Progressiv styrning

Denna funktion förser Škoda Superb Combi med bättre hantering och flexibilitet i kurvorna. Den progressiva styrningen ändras i förhållande till hur mycket hjulen är vridna. Den progressiva styrningen finns bara tillgänglig tillsammans med sportchassi eller Dynamic Chassis Control.

Nivomat

Nivomat är en självutjämnande funktion som upprätthåller fordonets markfrigång när den laddas samtidigt som den förbättrar bilens vägegenskaper.

Reservdäck

Däckreparationspaketet som följer med i standardutförandet kan enkelt bytas ut mot ett 16" eller 18" tillfälligt reservhjul i stål.

Grön teknik

Start-Stopp-system

Tanken med ett start-stopp-system är att stänga av motorn när den inte behövs. Detta är särskilt användbart i städer där tekniken drar ner bränsleförbrukningen väsentligt. Start-stopp-systemet aktiveras automatiskt efter att motorn startats och kan stängas av när som helst.

Bromsenergiåtergivning

Vad händer när energi återges? Kinetisk energi omvandlas till användbar elektricitet, som lagras i batteriet eller används av de elektroniska systemen. När motorn bromsas skickar generatorn strömmen till enheter och laddar batteriet. Detta spar bränsle som annars skulle använts för dessa ändamål.

Eco Mode (Driving Mode Select)

En av inställningarna i Driving Mode Select är Eco – för dig som prioriterar miljö och ekonomi. En unik egenskap i Eco mode är frikopplingsläget för bilar med DSG automatväxel. Frikopplingsläget används när du kör utan att ha foten på gaspedalen.

Växelrekommendation

Rätt val av växel kan spara bränsle och öka körkomforten. Lägre hastigheter ger lägre förbrukning och en tystare motor. Symbolerna i det övre högra hörnet på displayen talar om för dig om rätt växel ligger i, eller om du bör växla upp eller ner.