Detta är en undersida.
Alla detaljer du letade efter

Octavias tekniska specifikationer

Bilens mått

Yttre- och inre dimensioner, bagagevolym.

Säkerhet

Säkerhetsanordningar

Säkerhetsanordningar Škoda Octavia handlar om säkerhet utan kompromisser. Förutom de redan beskrivna säkerhetssystemen finns följande funktioner tillgängliga som standard eller tillval:

Isofix- och Top Tether-förankringspunkter för att fästa en barnstol på de yttre sätena i andra raden. Isofix finns även för passagerarsätet fram.
› Till skillnad från farthållaren, som håller en inställd hastighet, tillåter hastighetsbegränsaren föraren att köra i vilken hastighet som helst upp till, men inte mer än, det fördefinierade värdet.
ABS förhindrar att hjulen låser sig vid nödbromsning eller vid inbromsning på hala underlag.
› Genom att öka bromstrycket hjälper HBA bromsassistent förare i situationer där nödbromsning är nödvändig. Detta kan leda till en betydande minskning av den bromssträcka som krävs.
EBD optimerar automatiskt bromstrycket och den övergripande bromsbalansen och förhindrar att bakhjulen överbromsar.
MSR motverkar låsverkan av drivhjulen, som kan uppstå när föraren bromsar in på en slät yta.
ASR säkerställer mjuk start och acceleration utan att hjulen snurrar på hala underlag.
EDL hjälper vid acceleration eller körning i uppförsbacke med låg dragkraft under ett av drivhjulen.
TSA fungerar när fordonet är utrustat med en fabriksmonterad dragkrok. Systemet fungerar genom principen att bromsa ett eller flera hjul och samtidigt minska motorns vridmoment vid behov. TSA-systemet ingriper och hjälper till att stabilisera bilen och släpet.
XDS+ hjälper föraren vid skarpa svängar och ser till att fordonet beter sig neutralt i kurvorna. Styrelektroniken simulerar i huvudsak närvaron av en självlåsande differential för att förbättra greppet och kördynamiken under svängar. Som ett resultat kommer fordonet att ta kurvor mycket mer säkert och naturligt.
› Däcktrycksövervakning TPM+ håller föraren informerad om däcktrycket hela tiden.
Hill-Hold Control hjälper förare att starta i uppförsbacke på ett säkert sätt. Systemet aktiveras i lutningar på fem grader eller mer och säkerställer enkel och säker start i uppförsbacke utan användning av handbroms. Systemet förhindrar att bilen rullar bakåt eller stannar.
› Blinkande bromsljus minskar risken för krock bakifrån, särskilt när du närmar dig bilköerna på motorvägar eller gör andra plötsliga inbromsningar framför oväntade hinder.

Körning och styrning

Fyrhjulsdrift

Škoda Octavia finns tillgänglig med en elektroniskt styrd lamellkoppling. Den toppmoderna fyrhjulsdriften garanterar optimal kördynamik, högsta standard för aktiv säkerhet och låg bränsleförbrukning.

Vridmomentfördelningen till alla fyra hjulen är automatisk och beror på körmiljön. Det ideala vridmomentet för bakaxeln beräknas av styrenheten. Justeringar görs genom variabelt tryck på kopplingsplattorna.

Progressiv styrning

Denna funktion ger Octavia bättre hantering och smidighet i kurvor. Den progressiva styrningen ändrar förhållandet beroende på hur mycket ratten vrids