Škoda avslöjar nya designskisser av konceptbilen Vision 7S

22. srpna 2022

› Interiörskiss som avslöjar fler detaljer om den sjusitsiga konceptbilen › Innovativt formspråk med fokus på reducerade, förenklade och praktiska former, användarvänlighet av digital teknik och hållbara materialval › Central, fristående pekskärm placeras för första gången vertikalt i en Škoda › Platt och bred instrumentpanel och nydesignad ratt.

Škoda Auto presenterar nu en förhandstitt på deras kommande designspråk.Den första interiörskissen i konceptstudien Vision 7S avslöjar en rymlig bil med en helt ny, mångsidig interiörarkitektur som erbjuder plats för upp till sju personer. Hållbara material används för att skapa den minimalistiska interiören. Det nya formspråket är autentiskt och erbjuder intuitiv kontroll av digital teknik och en hög grad av funktionalitet. Konceptbilen Vision 7S kommer att presenteras för allmänheten med världspremiär den 30 augusti.

Den helelektriska konceptbilen Vision 7S är Škodas första konceptbil med tillverkarens nya designspråk. Den första skissen har nu släppts som visar bilens interiör.Förutom hållbara material kännetecknas den minimalistiska interiören av generöst utrymme för upp till sju personer i tre sätesrader samt Škodas unika Simply Clever-funktioner.

Innovativa detaljlösningar

Interiören i den nya konceptbilen Vision 7S har en symmetrisk omslutande design, plus en bred, horisontell instrumentbräda som sträcker sig till dörrarna, vilket förstärker känslan av rymd. Ett optimalt placerat handstöd gör det enkelt och bekvämt att interagera med touch display och knappar. Den nyligen släppte designskissen avslöjar dessutom den nya ratten som har en innovativ design med vertikala ekrar. Den är tillplattad upptill och nedtill för att ge föraren en klar sikt över instrumentpanelen. Touch-kontroller är också integrerade i den omdesignade ratten.

Invändig belysning framhäver olika delar av interiören, inklusive laddningsstatus, och ger lämplig belysning när du kliver in och ur bilen. Dörrpanelerna har också interaktiva haptiska och visuella element. Den integrerade barnstolen är placerad i mittkonsolen – den säkraste platsen i ett fordon. De främre sätenas ryggstöd är försedda med hållare för multimediaenheter för passagerare på andra och tredje raden.

Innovativa skjutreglage för olika lägen

Den rymliga interiören erbjuder två distinkta konfigurationer som ger en ny rumslig upplevelse för olika situationer – körning och avkoppling. I körläge är alla reglage inställda i sina idealiska lägen och den centrala pekskärmen är vertikalt inriktad för att visa all relevant information under körning. Viloläget kan aktiveras när du laddar eller stannar för vila;ratten och instrumentgruppen glider då framåt och första och andra sätesraden flyttas bakåt för en ännu mer avslappnad sittställning.Detta alternativ erbjuder passagerarna maximalt utrymme och komfort.

Škoda Auto presenterade sitt nya designspråk vid den årliga presskonferensen i mars tidigare i år. Det nya designspråket bygger på traditionella varumärkesvärderingar som robusthet, funktionalitet och autenticitet. Det kommande formspråket kännetecknas av rymd, hållbara material och en aerodynamisk, effektiv form.

Världspremiären för Vision 7S är satt till den 30 augusti.

Hanna Storckenfeldt

Press och sponsoransvarig Škoda Sverige

Škoda Auto

  • Fokuserar på tre prioriteringar med sitt ”Next level Škoda”-program för framtiden: att utöka modellportföljen mot nybörjarsegment, att utforska nya marknader för ytterligare tillväxt i volymsegmentet och att göra konkreta framsteg inom hållbarhet och mångfald.
  • Erbjuder för närvarande sina kunder tio personbilserier: Fabia, Scala, Octavia, Superb, Kamiq, Karoq, Kodiaq och Enyaq iV.
  • Levererade över en miljon fordon till kunder runt om i världen 2020.
  • Har tillhört Volkswagen-gruppen i 30 år. Volkswagen Group är en av de mest framgångsrika fordonstillverkarna i världen. I samarbete med gruppen utvecklar och tillverkar Škoda Auto självständigt fordon samt komponenter, motorer och växellådor.
  • Verkar på tre platser i Tjeckien; tillverkar i Kina, Ryssland, Slovakien och Indien främst genom koncernpartnerskap, samt i Ukraina med en lokal partner.
  • Sysselsätter cirka 42 000 personer globalt och är aktiv på mer än 100 marknader.

Senaste nytt