Škoda Vision 7S

31. srpna 2022

Škoda Auto presenterar nu en förhandstitt på vårt kommande designspråk. Den första interiörskissen av konceptbilen Vision 7S avslöjar en rymlig bil med en helt ny, mångsidig interiörarkitektur som erbjuder plats för upp till sju personer. Hållbara material används för att skapa den minimalistiska interiören. Det nya formspråket är autentiskt och erbjuder intuitiv kontroll av digital teknik och en hög grad av funktionalitet. Med sitt 89 kWh-batteri har bilen en maximal räckvidd på över 600 km (WLTP).

Design

ExteriörInteriör

Världspremiär

Designskisser

FrontBaksida

En nydesignad, uppseendeväckande front

Det betydligt bredare och plattare Škoda-gallret är mörkt och stängt. De främre strålkastarna, som har flyttats långt ut till fordonskanten, är anordnade i två rader ovanför varandra, och den skarpt definierade färdljusremsan ovanför sträcker sig i sidled in i de uttalade vingarna och förlänger ljusklustret för att bilda ett 'T'.

Den slående, helt omgjorda stötfångaren har sju vertikalt anordnade luftintag, där det centrala har en insats i iögonfallande orange. Det nedre delen är försedd med ett underåkningsskydd i aluminium. Stora, aerodynamiskt optimerade hjul framhäver Vision 7S:s kraftfulla visuella utseende. Sidovyn definieras av tydliga ytor och en svagt sluttande taklinje bakåt.

Innovativa lösningar

Interiören i den nya konceptbilen Vision 7S har en symmetrisk omslutande design, plus en bred, horisontell instrumentbräda som sträcker sig till dörrarna, vilket förstärker känslan av rymd. Ett optimalt placerat handstöd gör det enkelt och bekvämt att interagera med den fristående vertikala pekskärmen och haptiska knapparna.

Haptiska kontroller är också integrerade i den omdesignade ratten med vertikala ekrar. Den är tillplattad upptill och nedtill för att ge föraren en klar sikt av instrumentpanelen. Under centraldisplayen finns en mittkonsol med tre stora, haptiska vridreglage; dessa, tillsammans med två stora knappar och en roterande kontroll under dem, bildar en haptisk kontrollpanel.

Interiörbelysningen framhäver olika delar av interiören, inklusive laddningsstatus, och ger lämplig belysning när du stiger i och ur bilen. Dörrpanelerna har också interaktiva haptiska och visuella element.

Den integrerade barnstolen är placerad i mittkonsolen – den säkraste platsen i ett fordon. Framstolarnas ryggstöd är försedda med hållare för multimediaenheter för passagerare på andra och tredje raden. Dessa har också förvaring integrerade i sig.

Skjutreglage för olika lägen

Den rymliga interiören erbjuder två konfigurationer som ger en ny rumslig upplevelse för olika situationer – körning och avkoppling.

I körläget är alla reglage inställda i sina idealiska lägen och den centrala pekskärmen är i vertikalt läge för att visa all relevant information under körning.

Relax-läget kan aktiveras när du laddar eller stannar för vila; ratten och instrumentgruppen glider framåt och första och andra sätesraden flyttas bakåt för en ännu mer avslappnad sittställning. Detta alternativ erbjuder passagerarna maximalt utrymme och komfort.