Vilken är bästa familjebilen för oss?

Škoda har ett brett utbud av rymliga och säkra familjebilar med stort bagageutrymme, hög komfort, hög säkerhet och en mängd teknik som gör varje resa till en upplevelse. Škoda är kända för sina klassledande utrymmen och rymliga bilar.

Våra kombibilar Octavia Combi och Superb Combi har ett bagageutrymme som är störst i sin respektive klass, och behöver du en 7-sitsig familjebil, så hittar du det i vår SUV Kodiaq.

Alla Škodas familjebilar

Alla Škodas bilmodeller kommer i ett flertal olika versioner med olika utrustningsnivåer. Vi hjälper dig att hitta bästa familjebilen för dig och din familj. Oavsett om du letar efter en säker, komfortabel, sportig, lyxig, miljövänlig eller terränggående familjebil, så hittar du den hos Škoda.

Familjekombi

Škoda Octavia Combi

Bästsäljande och testvinnande familjekombi. Octavia Combi kommer att imponera på dig med sin unika design, rymliga och bekväma interiör och banbrytande assistanssystem. Vart du än är på väg är Octavia Combi en bil du alltid kan lita på när du är på resande fot.

Škoda Superb Combi

I premiumsegmentet hittar du Superb Combi. En exceptionellt rymlig familjebil som andas lyx med material i hantverksmässig kvalitet, sofistikerad design och komfortabel teknik som standard. Med kromade detaljer och lädersäten som är lätta att torka rena från spill och kladd.

SUV familjebil

Škoda Kodiaq

Kodiaq är 4,7 meter lång med fem till sju säten. Kodiaq är den perfekta familje-SUV:en med ett exceptionellt rymligt bagageutrymme. Dessutom med fyrhjulsdrift och panoramatak som förstärker känslan av rymd.

Škoda Enyaq

Enyaq är en helt eldriven SUV med 560 km räckvidd enligt WLTP. Med Enyaq kör du helt utsläppsfritt och tyst, oavsett om du har korta ärenden i stan eller packar bilen full och åker ut på landet med hela familjen över helgen. Finns även som sportiga RS och Sportline.

Škoda Karoq

Karoq är en medelstor SUV som passar den mindre familjen. Trots sitt kompakta yttre, erbjuder den generöst utrymme för både förare och passagerare och stort bagageutrymme. Karoq är smidig och lättmanövrerad och finns även i sportigare utföranden.

Liten eller stor familjebil?

Det första du kanske tänker på när du ska köpa en bra familjebil är såklart utrymmet. Men även att alla i familjen får plats. En kombi eller en SUV är ett utmärkt val för många familjer.

Är ni fyra i familjen räcker det oftast med en kombi. Det är rymliga bilar med förlängt tak och med extra stort bagageutrymme. Här ryms både packning, barnvagn, sportutrustning och hundbur.

I Škodas sortiment hittar du stora familjebilar i bästsäljande och testvinnande kombin Octavia Combi, Superb Combi, samt i SUV:arna KaroqKodiaq och eldrivna Enyaq.

Privatleasa din familjebil

Oavsett om du letar efter en säker, komfortabel, miljövänlig eller terränggående familjebil, så kan du privatleasa den hos Škoda. Kombinerar du dessutom privatleasing med Škoda Försäkring och Škoda Serviceavtal får du ett paketerbjudande. Allt på en faktura och betalning per månad.

Köpa begagnad familjebil

Begagnatmarknaden för Škodas familjebilar är stor, och det är lätt att hitta en bil som passar dig och din familj. Om du dessutom väljer att köpa en certifierad begagnad bil, kan du vara trygg i ditt köp.

7-sitsiga familjebilen Kodiaq

Är ni fler än fyra i familjen, behöver du rimligtvis en större bil. SUV:en Kodiaq är en stor SUV med fem säten som standard men kan även väljas som 7-sitsig.

Kodiaq är en perfekt familje-SUV. När det kommer till bagageutrymme är det inte många som klår Kodiaq. 910 liter, som enkelt omvandlas till 2 105 liter om du fäller ner samtliga säten i 7-sitiga versionen. Här finns plats för bagage, fritidsutrustning och hela familjen. I en stor SUV som Kodiaq sitter du även högre upp och får bättre sikt över omgivande trafik. Finns även som laddhybrid och heter då Kodiaq iV.

Anpassa för just din familj!

Hur ska din Kodiaq se ut?

Sportiga familjebilar

Sportline, RS och Monte Carlo är benämningarna på våra sportiga utföranden som passar utmärkt även för familjen – utan kompromisser. Om du älskar att köra och uppskattar kraftfulla motorer, många hästkrafter, snabb acceleration och fantastisk väghållning och kurvtagning, så kan du få det – även i en familjebil. Samtidigt som du får en exceptionellt rymlig bil med gott om plats för hela familjen, husdjuren och allt bagage! Och det utan att tumma på säkerhet och komfort.

Mer om Škodas sportbilar •

Škoda Octavia Combi Sportline

Octavia Combi Sportline erbjuder med sina sportiga detaljer, som svarta exteriöra element och imponerande hjul, en bil med en sportig karaktär. Vart du än är på väg är Octavia Combi Sportline en bil du alltid kan lita på när du är på resande fot.

Škoda Karoq Sportline

Karoq Sportline ger ett djärvt och sportigt utseende som utstrålar styrka och säkerhet. Svart inredning och tak, sportsäten och instrumentpanel med Sportline-logotype och kolfiberdekor förstärker intrycket.

Škoda Enyaq RS

Enyaq RS är en toppklassad el-SUV med stor körglädje. Bland annat erbjuds RS-specifika stötfångare och fälgar upp till 21 tum. Enyaq erbjuds även som Sportline. En sportigare look för samtliga versioner.

Lyxiga familjebilar

I premiumsegmentet hittar du Superb Combi. En exceptionellt rymlig familjebil som andas lyx med material i hantverksmässig kvalitet, sofistikerad design och komfortabel teknik som standard.

Superb Combi Laurin & Klement (L&K) och Enyaq Laurin & Klement (L&K) är våra flaggskeppsmodeller, tillverkad med mottot “Bara det bästa är gott nog”. Kromade detaljer, lädersäten som är lätta att torka rena från spill och kladd, och Piano Black-inredningen ger en exklusiv lounge-känsla.

Premium familjebil – Laurin & Klement

Škoda Superb Combi Laurin & Klement

Högsta utrustningsnivå och komfort av hantverksmässig kvalitet.

Škoda Enyaq Laurin & Klement

Den perfekta kombinationen av kraft, elegans och bekvämlighet.

Škoda Enyaq Coupé Laurin & Klement

Premiumutrustning hand i hand med attraktiv design.

Elbil familjebil

Vi erbjuder intelligenta, miljövänliga familjebilar. 100 % eldrift hittar du i familje-SUV:en Enyaq. Det innebär totalt en bättre bränsleekonomi och lägre miljöpåverkan.

Enyaq är en helt eldriven SUV med över 550 km räckvidd enligt WLTP. Med Enyaq kör du helt utsläppsfritt och tyst, oavsett om du har korta ärenden i stan eller packar bilen full och åker ut på landet med hela familjen över helgen.

Läs mer om elbilar 

Škoda Enyaq

Elbil för hela familjen, med räckvidd på upp till 560 km.

Laddhybrid familjebil

Škoda har lanserat den populära SUV:en Kodiaq iV, en bil som kombinerar eldrift med diesel- eller bensindrift. Laddhybriden är den bästa hybridbilen om du både pendlar och reser långt. Åk miljövänligt med el de korta sträckorna och när elen tar slut använder bilen förbränningsmotorn istället. Smart och tryggt helt enkelt!

Läs mer om laddhybrider •

Škoda Kodiaq iV

Pålitlig laddhybrid med upp till 115 km räckvidd och 204 hk. 

Terränggående familjebil

Olika biltillverkare har olika benämningar på sina fyrhjulsdrivna bilar. Hos Škoda heter det X. Fyrhjulsdrift finns både som standard och som tillval i ett flertal av våra modeller. Bilarna har kraftfulla motorer, fyrhjulsdrift och off-road-läge. Chassit är upphöjt och bilarna är försedda med extra skydd för underredet. Vår största SUV Kodiaq har fyrhjulsdrift som standard.

Mer om fyrhjulsdrivna Škoda •

Säker familjebil

Du kan vara trygg att du får en säker familjebil när du väljer en Škoda. Alla våra bilar har högsta betyg i Euro NCAP:s säkerhetstester. Och självklart designar vi våra bilar för att skydda både förare och passagerare, även barnen. Våra familjebilar är utrustade med flera airbags och ISOFIX barnstolsfästen.

De senaste säkerhetssystemen hjälper och assisterar dig som förare och underlättar körningen och skyddar mot olyckor på flera nivåer, både prediktiva (förutseende) och reaktiva. Bilarna är försedda med en mängd sensorer och kameror som registrerar vad som händer och som på olika sätt reagerar och uppmärksammar föraren på fara. Systemen kan helt eller delvis gå in och ta över körningen för att förhindra olyckor.

Ett exempel på säkerhetssystem är Front Assist autobroms med gångtrafikantavkänning, som varnar föraren vid risk för kollision och automatiskt bromsar bilen. Ett annat exempel är Lane Assist som hjälper till att hålla bilen i rätt körfält.

Läs mer om Škodas säkra bilar •

Prisvärd familjebil

När du ska köpa ny familjebil är det viktigt att tänka på alla kostnader för bilen, så som värdeminskning, skatt, försäkring, service och driftkostnader. Du bör däremot ta hänsyn till vad du får för pengarna, även om inköpspriset vid första anblick kan verka högt.

Hos Škoda hittar du bra och prisvärda familjebilar som är välutrustade som standard. Du får helt enkelt mycket bil för pengarna.

Bränsle är en återkommande utgiftspost som är värd att räkna på vid valet av ny bil. Škoda erbjuder flera motorval vid köp av ny bil. Med elbils-SUV:en Enyaq kör du exempelvis helt utsläppsfritt och vill du ha en bil som kombinerar eldrift med diesel- eller bensindrift är Kodiaq iV bilen för dig.

Hitta uppgifter om inköpspris och bränsleförbrukning för alla Škodas modeller i Bygg din bil •

Bekväm familjebil

Som familjebil ska din bil uppfylla många krav. Den ska vara säker, komfortabel och ekonomisk. Škodas familjebilar är utrustade med en mängd avancerade assistanssystem som standard för att underlätta för dig som förare. Det finns till exempel hjälpsystem som ser till att bilen inte lämnar körfältet av misstag och som underlättar körningen i bilköer.

Alla Škodas modeller kan utrustas med en rad olika infotainmentsystem för nytta och nöje. Den nya generationens infotainmentsystem erbjuder både uppkopplade tjänster som underlättar körningen, liksom mediacenter som underhåller barnen på långturerna. Här finns uttag för att ladda olika enheter och uppkopplingsmöjligheter med wifi. Och mycket, mycket mer.

Škoda lägger särskilt stor vikt vid att hitta smarta förvaringslösningar. Därför hittar du flera praktiska funktioner så som till exempel fack för paraply i dörren, lasthållare, krokar och nät i bagageutrymmet, liksom rymliga fack för alla dina småprylar på sinnrika ställen i hela bilen. Det är Simply Clever.

Nästa steg

Aktuella erbjudanden

Missa inte att spana in våra kampanjerbjudanden med attraktiva paketpris innan du köper din nya Škoda.

Boka provkörning

Boka din provkörning hos din närmsta återförsäljare.