Vilken är bästa familjebilen för oss?

Škoda har ett brett utbud av rymliga och säkra familjebilar med stort bagageutrymme, hög komfort, hög säkerhet och en mängd teknik som gör varje resa till en upplevelse. Škoda är kända för sina exceptionellt rymliga bilar. Våra kombibilar Škoda Octavia Combi och Škoda Superb Combi har ett bagageutrymme som är störst i sin respektive klass, och behöver du en 7-sitsig familjebil, så hittar du det i SUV:en Škoda Kodiaq.

Lär känna Škodas modellprogram

Alla Škodas familjebilar

Alla Škodas bilmodeller kommer i ett flertal olika versioner med olika utrustningsnivåer. Vi hjälper dig att hitta bästa familjebilen för dig och din familj. Oavsett om du letar efter en säker, komfortabel, sportig, lyxig, miljövänlig eller terränggående familjebil, så hittar du den hos Škoda.

Škoda familjekombi

Stor familjekombi: Škoda Octavia Combi

Bästsäljande och testvinnande familjekombi. Octavia erbjuder största bagageutrymmet i sin klass, och finns i flera versioner: med bensin- eller dieselmotor eller med gasdrift, med fram- eller fyrhjulsdrift, som sportmodell eller inte. Valet är ditt!

Stor familjekombi: Škoda Superb Combi

I premiumsegmentet hittar du Škoda Superb Combi. En exceptionellt rymlig familjebil som andas lyx med material i hantverksmässig kvalitet, sofistikerad design och komfortabel teknik som standard. Med kromade detaljer och lädersäten som är lätta att torka rena från spill och kladd.

Liten familjekombi: Škoda Scala

Letar du efter en liten familjebil, kan du kika närmare på Škoda Scala, som är en rymlig halvkombi med god körekonomi. Den är välutrustad som standard och erbjuder klassens största bagageutrymme. Scala finns även med G-TEC gasdrift eller som Monte Carlo sportmodell.

Škoda SUV familjebil

Familjebil SUV 7-sits: Škoda Kodiaq

Škoda Kodiaq är en stor SUV med fem säten som standard, men som kan göras om till en 7-sitsig familjebil (tillval). Kodiaq är den perfekta familje-SUV:en med ett exceptionellt rymligt bagageutrymme. Den kommer med fyrhjulsdrift som standard och finns även som sportmodell.

Elbil SUV: Škoda Enyaq iV

Škoda Enyaq iV är en helt eldriven SUV med över 500 km räckvidd enligt WLTP. Med Enyaq kör du helt utsläppsfritt och tyst, oavsett om du har korta ärenden i stan eller packar bilen full och åker ut på landet med hela familjen över helgen. Finns även som sportmodell.

Familje-SUV: Škoda Karoq

Škoda Karoq är en medelstor SUV som passar den mindre familjen. Trots sitt kompakta yttre, erbjuder den generöst utrymme för både förare och passagerare och stort bagageutrymme. Karoq är smidig och lättmanövrerad och finns även som sportmodell.

Liten eller stor familjebil?

Det första du kanske tänker på när du ska köpa en familjebil är såklart utrymmet. Att alla i familjen får plats. Men också allt bagage med mera. En kombi eller en SUV är ett utmärkt val för många familjer.

Är ni fyra i familjen räcker det oftast med en kombi. Det är rymliga bilar med förlängt tak och med extra stort bagageutrymme. Här ryms både packning, barnvagn, sportutrustning och hundbur. Bagageluckan gör det extra lätt att packa i och ur bilen.

I Škodas sortiment hittar du stora familjebilar i bästsäljande och testvinnande kombin Škoda Octavia Combi, Škoda Superb Combi, samt i SUV:arna Škoda Kodiaq, Škoda Karoq och eldrivna Škoda Enyaq iV. Letar du efter en liten familjebil, kan du kika närmare på Škoda Scala, som är en rymlig halvkombi med god körekonomi.

SUV familjebil

Är ni fler än fyra i familjen, kommer inte en kombi att räcka till. SUV:en Škoda Kodiaq är en stor SUV med fem säten som standard, men som kan göras om till en 7-sitsig familjebil (tillval).

Kodiaq är den perfekta familje-SUV:en. När det kommer till stort bagageutrymme är det inte många som slår Kodiaq på fingrarna. 630 liter kan omvandlas till hela 2 005 liter om du fäller ner alla sätena i 7-sits-versionen. Här får du plats med både bagage och fritidsutrustning. Här åker hela familjen tryggt och säkert. I en stor SUV sitter du också högre upp och får därmed bra sikt över omgivande trafik.

Sportiga familjebilar

Sportline, RS och Monte Carlo är benämningarna på våra sportiga familjebilar. Du behöver inte kompromissa. Om du älskar att köra och uppskattar kraftfulla motorer, många hästkrafter, snabb acceleration och fantastisk väghållning och kurvtagning, så kan du få det – även i en familjebil. Samtidigt som du får en exceptionellt rymlig bil med gott om plats för hela familjen, husdjuren och allt bagage! Och det utan att tumma på säkerhet och komfort.

All våra kombibilar Octavia CombiSuperb Combi och Scala finns som sportmodeller, liksom SUV:arna Škoda Karoq, Škoda Kodiaq och Škoda Enyaq iV.

Mer om Škodas sportbilar.

Škoda Octavia Combi RS

Škoda Octavia Combi RS med 245 hk gör varje resa till en upplevelse! Den har en tuff look och dynamisk design. Sportchassit har styv fjädring, sportiga stötdämpare och en körhöjd som är 15 mm lägre än standard för maximal körglädje. Samtidigt som du behåller lyxen av en riktigt rymlig familjebil.

Škoda Superb Combi Sportline

Škoda Superb Combi Sportline har avancerad teknologi under motorhuven med upp till 218 hk för att leverera en spännande körupplevelse.

Škoda Scala Monte Carlo

Halvkombin Škoda Scala Monte Carlo är inspirerad av framgångsrik racingtradition med en sportig interiör och sportstolar. För dig som uppskattar äkta körglädje.

Škoda Karoq Sportline

Škoda Karoq Sportline ger ett djärvt och sportigt utseende som utstrålar styrka och säkerhet. Svart inredning och tak, sportsäten och instrumentpanel med Sportline-logotype och kolfiberdekor förstärker intrycket.

Škoda Kodiaq Sportline

Nya Škoda Kodiaq Sportline har en sportig attityd, unikt utseende och sportsäten i Suedia/läder med silversömmar. Erbjuds med antingen TSI 190 hk eller TDI 200 hk. Fyrhjulsdrift är standard.

Škoda Enyaq Sportline iV

Enyaq Sportline iV har sportiga stötfångare och svarta detaljer samt sidokjolar i enhetlig färg. Sportsäten och uppvärmd läderratt förstärker looken. Här kommer du upp till 533 km på en laddning. Välj mellan 20 tums VEGA eller 21 tums BETRIA hjul.

Lyxiga familjebilar

I premiumsegmentet hittar du Škoda Superb Combi. En exceptionellt rymlig familjebil som andas lyx med material i hantverksmässig kvalitet, sofistikerad design och komfortabel teknik som standard.

Škoda Superb Laurent & Klement (L&K) är vår flaggskeppsmodell, tillverkad med mottot “Bara det bästa är gott nog”. Kromade detaljer, lädersäten som är lätta att torka rena från spill och kladd, och Piano Black-inredningen ger en exklusiv lounge-känsla.

Elbil familjebil

iV är våra intelligenta, miljövänliga familjebilar. 100 % eldrift hittar du i familje-SUV:en Škoda Enyaq iV. Det innebär totalt en bättre bränsleekonomi och lägre miljöpåverkan.

Škoda Enyaq iV är en helt eldriven SUV med över 520 km räckvidd enligt WLTP. Med Enyaq kör du helt utsläppsfritt och tyst, oavsett om du har korta ärenden i stan eller packar bilen full och åker ut på landet med hela familjen över helgen.

Läs mer om elbilar

Škoda Superb Combi iV

Plug-in hybrid med 60 km räckvidd och 510 liters bagageutrymme.

Gashybrid

G-TEC körs främst på CNG komprimerad naturgas, men kan även tankas med bensin om det behövs. CNG är ett av de billigaste bränslena och driftskostnaden är därför ca 50 % lägre jämfört med bensin eller diesel. Den ger låg miljöpåverkan med låga utsläppsvärden och dessutom en tyst motor. Det är lika lätt att tanka en gasbil som en vanlig bil och det finns tankstationer i hela Sverige.

Škodas gasbilar håller högsta säkerhet så att din familj kan vara trygg på vägen. Ståltankarna förseglas med en ventil vid en eventuell olycka, och om det skulle börja brinna aktiveras ytterligare säkerhetsventiler som på ett säkert sätt leder gasen ut ur bilen.

Škoda Octavia Combi, Škoda Kamiq och Škoda Scala finns med G-TEC.

Läs mer om våra gasbilar här.

Škoda Octavia Combi G-TEC

Škoda Octavia Combi G-TEC är perfekt för både familj och tjänsteresor. En modern och rymlig bil med miljövänlig drift. Den levereras med tre sammankopplade CNG-tankar som rymmer 17,7 kg CNG. Om gasen tar slut växlar den automatiskt över till bensinläge.

Škoda Scala G-TEC

Škoda Scala G-TEC drivs av en turboladdad trecylindrig biobränslemotor med en effekt på 90 hk. Motorn körs främst på CNG (komprimerad naturgas), vilket ger ca 50 % lägre driftskostnad och tyst körning.

Terränggående familjebil

Scout-versionerna är tuffa och robusta familjebilar och passar dig som behöver kunna ta dig fram i alla väglag och terränger. De här bilarna har kraftfulla motorer, fyrhjulsdrift och off-road-läge. Chassit är upphöjt och bilarna är försedda med extra skydd för underredet.

Med Škoda Superb Combi Scout får du de mest kraftfulla motorerna, fyrhjulsdrift och off road-läge som standard. Den är beväpnad med skyddande exteriörelement, högre chassi och terrängpaket.

Vår största SUV Škoda Kodiaq har fyrhjulsdrift som standard.

Mer om fyrhjulsdrivna Škoda hittar du här.

Säker bil

Du kan vara trygg att du får en säker familjebil när du väljer en Škoda. Alla våra bilar har högsta betyg i Euro NCAP:s säkerhetstester. Och självklart designar vi våra bilar för att skydda både förare och passagerare, även barnen. Våra familjebilar är utrustade med flera airbags och ISOFIX barnstolsfästen.

Vid utlösning skapar huvudkrockkuddar en vägg som skyddar personer i fram- och baksätet mot huvudskador. Medan förarkrockkudden är innesluten i ratten finns passagerarkrockkudden i instrumentpanelen. Vid behov kan den deaktiveras när en bilbarnstol monteras i framsätet. Knäkrockkudden, som skyddar förarens knän och smalben, sitter under ratten. Sidokrockkuddar fram och bak skyddar förarens och passagerarnas bäcken och bröst vid en kollision från sidan.

De senaste säkerhetssystemen hjälper och assisterar dig som förare och underlättar körningen och skyddar mot olyckor på flera nivåer, både prediktiva (förutseende) och reaktiva. Bilarna är försedda med en mängd sensorer och kameror som registrerar vad som händer och som på olika sätt reagerar och uppmärksammar föraren på fara. Systemen kan helt eller delvis gå in och ta över körningen för att förhindra olyckor.

Exempel på säkerhetssystem är Front Assist autobroms med gångtrafikantavkänning, som varnar föraren vid risk för kollision och automatiskt bromsar bilen. Lane Assist hjälper till att hålla bilen i rätt körfält. Emergency Assist stannar bilen och slår på varningsblinkers om förarens hälsa plötsligt kollapsar (endast i bilar med DSG automatlåda).

Billig familjebil

När du ska köpa ny familjebil är det viktigt att tänka på alla kostnader för bilen, så som värdeminskning, skatt, försäkring, service och driftskostnader. Stirra dig inte enbart blind på inköpspriset, utan titta också på vad du får för pengarna. En till inköpspris billig familjebil kan bli dyr i längden.

Hos Škoda hittar du bra och prisvärda familjebilar som kommer välutrustade som standard. Du får helt enkelt mycket bil för pengarna.

Halvkombin Škoda Scala är en välutrustad familjebil till lägre inköpspris. Škoda Superb Combi har ett lite högre inköpspris, men räknat på storleken på bil och den kvalitet du får för pengarna får den anses mycket prisvärd.

Bränsle är en återkommande utgiftspost som är värd att räkna på vid valet av ny bil. ŠKODA erbjuder flera motorval vid köp av ny bil. Med elbils-SUV:en Škoda Enyaq 80 iV kör du helt utsläppsfritt till en kostnad av 159,6 Wh/km.

Våra mest bränslesnåla bensin- och dieselbilar är Škoda Octavia Combi Style 1,5 TSI (5,6 l/100 km) och Škoda Octavia Combi 2,0 TDI (4,3 l/100 km).

Du hittar lätt alla uppgifter om inköpspris och bränsleförbrukning för alla Škodas modeller i Bygg din bil.

Bekväm familjebil

Som familjebil ska din bil uppfylla många krav. Den ska vara säker, komfortabel och ekonomisk. Škodas familjebilar är utrustade med en mängd avancerade assistanssystem som standard för att underlätta för dig som förare, så att du kommer fram pigg och utvilad efter en lång körning. Det finns till exempel hjälpsystem som ser till att bilen inte lämnar körfältet av misstag och som underlättar körningen i bilköer.

Alla Škodas modeller kan utrustas med en rad olika infotainmentsystem för nytta och nöje. Den nya generationens infotainmentsystem erbjuder både uppkopplade tjänster som underlättar körningen, såväl som mediacenter som underhåller barnen på långturerna. Här finns uttag för att ladda olika enheter och uppkopplingsmöjligheter med wifi. Och mycket, mycket mera.

Škodas designers lägger särskilt stor vikt vid att hitta smarta förvaringslösningar. Därför hittar du flera praktiska funktioner så som till exempel fack för paraply i dörren, lasthållare, krokar och nät i bagageutrymmet, liksom rymliga fack för alla dina småprylar på sinnrika ställen i hela bilen. Det är Simply Clever.

Köpa begagnad familjebil

Begagnatmarknaden för Škodas familjebilar är stor, och det är lätt att hitta en bil som passar dig och din familj. Om du dessutom väljer att köpa en certifierad begagnad bil, kan du vara trygg i ditt köp.

Nästa steg

Boka provkörning

Boka din provkörning hos din närmsta återförsäljare.

Aktuella erbjudanden

Missa inte att spana in våra kampanjerbjudanden med attraktiva paketpris innan du köper din nya Škoda.