Vilken är bästa kombibilen för mig?

Våra bäst-i-test kombibilar erbjuder massor av valmöjligheter och kombinationer.

Vi hjälper dig att hitta bästa kombin för just dina behov

Våra kombibilar kommer med högeffektiva TSI-bensin- och TDI-dieselmotorer. Vill du köra miljövänligt och ekonomiskt rekommenderar vi någon av våra laddhybrider. Du kan välja manuell växellåda eller DSG automat.

Škoda är kända för sina stora bagageutrymmen

Škodas kombibilar har generösa bagageutrymmen som är störst i sina respektive klasser. Alla kombibilar kommer med ett flertal smarta förvaringslösningar och praktiska funktioner som håller bagaget på plats i lastutrymmet så att du alltid har en välstädad och ordnad bil. Även inne i kupén finns en uppsjö smarta förvaringsfack för alla dina prylar. Både Octavia Combi och Superb Combi kommer med utfällbar dragkrok.

Lär känna Škodas modellprogram

Alla Škodas kombibilar

I vårt sortiment hittar du en kombibil oavsett vilka behov du har. Är du på jakt efter en terränggående, sportig eller lyxig kombi, så hittar du det hos Škoda. Kort och gott: Det finns en Škoda kombi för alla!

Škoda Octavia Combi

Det givna valet som familjebil

Det är inte en slump att Octavia är den mest sålda bilen i flera europeiska länder. Octavia Combi kommer att imponera på dig med sin unika design, rymliga och bekväma interiör och banbrytande assistanssystem. Vart du än är på väg är Octavia Combi en bil du alltid kan lita på när du är på resande fot.

Škoda Superb Combi

En stor kombibil med extra lyxkänsla

Superb Combi imponerar med sin strömlinjeformade design, djärva och distinkta former, skarpa linjer och kristallklara belysning. Här reser du i absolut komfort i den otroligt rymliga kupén samt största bagageutrymmet på 660 liter eller 1 950 liter efter att baksätet fällts ner.

Škoda familjebilar

En kombi är utmärkt som familjebil. Škoda har fler rymliga alternativ för dig som letar efter en bil till familjen.

Vilken färg ska din kombibil ha?

Fyrhjulsdrivna kombibilar

Fram- eller fyrhjulsdrift – valet är ditt. Våra bilar är anpassade för alla väglag och terränger med kraftfulla motorer, fyrhjulsdrift och off-road-läge. Högre chassi och skyddspaket kompletterar modellerna.

Alla Škodas fyrhjulsdrivna bilar •

Sportiga kombibilar

Vill du ha en sportig kombi ska du titta närmare på RS, Monte Carlo och Sportline-versionerna. De bjuder på extra mycket körglädje med många hästkrafter, härlig acceleration och kurvtagning, sportiga detaljer och snygga fälgar. Škoda erbjuder även sportversioner på andra modeller än kombibilarna. 

Här hittar du alla Škodas sportiga bilar •

Škoda Octavia Combi Sportline

Octavia Combi Sportline gör varje resa till en upplevelse! Den har en tuff look och dynamisk design. Sportchassit har styv fjädring, sportiga stötdämpare och en körhöjd som är 15 mm lägre än standard för maximal körglädje. Samtidigt som du behåller lyxen av en riktigt rymlig familjebil.

Lyxiga kombibilar

Škoda Superb Combi Laurin & Klement

Škoda Superb Combi L&K - Laurin & Klement är en förstklassig utrustningsnivå full av komfort och lyxiga funktioner i perfekt harmoni.

Laddhybrid kombi

iV är våra plug-in-hybrider som kombinerar en effektiv elmotor med en förbränningsmotor och ger en räckvidd på el över 60 km enligt WLTP. Du får helt enkelt det bästa av elbil och förbränningsmotor i ett.

Här hittar du mer information om laddhybrider •

Frågor om kombibilar


Det är lätt att tänka att ju större kombibil desto bättre. Mer utrymme och större bagage. Men en kombibil är större och tyngre än en vanlig personbil, och har därför en något högre bränsleförbrukning. Därför kan det vara en bra idé att tänka igenom vilka behov du har, främst när det kommer till storleken på bagageutrymmet. Kanske det räcker med en halvkombi, som kan räknas till små kombibilar? Både kombi och halvkombi är bilar med rymligt baksäte.

Letar du efter en stor kombi kan du kika närmare på bästsäljaren Octavia Combi. Octavian ger en lägre bränsleförbrukning och driftskostnad än en bil med förbränningsmotor.

Även om du väljer den största kombin från Škoda, så får du en högeffektiv motor för lägsta förbrukning och lägsta miljöpåverkan.

Ordet kombi kommer från tyskans “Kombinationskraftwagen”. På svenska kallas den också för herrgårdsvagn (från engelskans “estate car”) eller stationsvagn (från amerikanska “station wagon”). Det som skiljer en kombibil från en sedan, är att den har ett förlängt tak och en baklucka fäst ovanför bakrutan istället för under bakrutan.

En kombi är en stor och rymlig bilmodell med extra gott om plats för bagage bakom baksätet. Baksätet går att fälla ner för ännu större bagageutrymme, och på flera modeller är det också möjligt att ta bort baksätet helt. En kombi är en utmärkt familjebil som rymmer både barnvagn, hundbur och cyklar där bak. Invändigt är det också gott om plats och benutrymme för hela familjen.

Olika biltillverkare har olika benämningar på sina kombibilar. Hos Škoda heter det Combi.

Škoda kombibilar


Škodas kombibilar är utrustade med högeffektiva, bränslesnåla och miljövänliga motorer. Det gör att oavsett vilket alternativ du väljer, så får du en bränslesnål kombi.

Plug-in hybridteknik

Våra laddhybrider kombinerar en effektiv TSI-motor med eldrift. Räckvidden på ren el är fullt tillräcklig för alla vardagens ärenden, vilket gör att du kan få ner bränsleförbrukningen rejält, samtidigt som du har bekvämligheten med bensinmotor på långresor.

Läs mer om våra laddhybrider 

TSI-bensinmotor och TDI-dieselmotor

Škodas motorer är utvecklade för att ha låg förbrukning och låga utsläpp, men utan att tumma på kraft eller kvalitet. Våra TSI- och TDI-motorer kombinerar direktinsprutning med turbo, vilket gör motorn mjuk, effektiv och kraftfull.

Alla dieselbilar tillverkade från modellår 2022 är godkända att tankas med HVO100, vilket gör att de kan köras fossilfritt och med upp till 90 % lägre koldioxidutsläpp. HVO100 är ett syntetiskt förnybart dieselbränsle som produceras av avfall, restprodukter eller vegetabiliska oljor.

Läs mer om HVO100 

Om du vill se exakt förbrukning för en viss bilmodell och version, så hittar du den informationen snabbt och lätt i Bygg din bil under avsnittet Motor.

Gå till Bygg din bil 

Köpa begagnad kombi

Andrahandsmarknaden för begagnade kombibilar är stor, och det är lätt att hitta Škodas populära modeller. Köper du en certifierad begagnad kombibil, kan du också vara säker på att den är noggrant kontrollerad och i bästa skick både invändigt och utvändigt.

Privatleasa din kombi

Är du på jakt efter en terränggående, sportig eller lyxig kombi? Leasa din kombibil privat. Med privatleasing är det enkelt. Kombinerar du dessutom privatleasing med Škoda Försäkring och Škoda Serviceavtal får du ett paketerbjudande. Allt på en faktura och betalning per månad.

Nästa steg

Aktuella erbjudanden

Missa inte att spana in våra kampanjerbjudanden med attraktiva paketpris innan du köper din nya Škoda.

Boka provkörning

Boka din provkörning hos din närmsta återförsäljare.