Vi på Škoda arbetar kontinuerligt med säkerheten i våra bilar för att du som kund skall kunna köra säkert på vägen. Våra bilar har den mest avancerade utrustningen som både aktivt förhindrar olyckor och skyddar passagerare i nödsituationer, men vi vill också visa hur du själv kan bidra till din egen säkerhet.

Säkerhetsfunktioner i våra bilar

I en Škoda hittar du omfattande säkerhetsfunktioner som exempelvis avancerade förarstöd och extra skydd för barn. I vår överblick av säkerhetsutrustningen kan du läsa mer om varje modell och dess funktioner.

Assistanssystem för din säkerhet

StadskörningMotorvägParkeraNödsituation

Front Assist med fotgängarskydd

Predictive Cruise Control

Blind Spot Detect

Hill Hold Control

Parkeringssensorer med autobroms

Avancerade belysningssystem

Att synas ute på vägarna spelar en central roll för trafiksäkerheten. De inoovativa belysningssystemen i våra modeller garanterar att du både syns och blir sedd.

Läs mer om ljus och belysning

Stabilitetssystem

A - DE - HI - ST - Z

Anti-Slip Regulation

Kurvbromsningskontroll

Driver Steering Recommendation

Elektronisk bromskraftsfördelning

Elektronisk differentialbroms

Elektronisk stabilitetskontroll

Hydraulic Brake Assist

Multikollisionsbroms

Elektronisk vridmomentreglering

Krockkuddar

Fyrhjulsdrift

En del av våra modeller erbjuds med fyrhjulsdrift och ger dig som förare optimal kördynamik. Dessutom får du den högsta nivån av aktiv säkerhet under alla omständigheter, inklusive blött, moddigt eller snöigt underlag. Dessutom passar en fyrhjulsdriven bil extra bra för dig som kör i tuffare terräng.

Barnsäkerhet

Säkerhetstillbehör

Utbudet av tillbehör från Škoda är stort. Förutom att alla våra bilar inkluderar obligatorisk säkerhetsutrustning och smarta föremål som kommer att kännas som en skänk från ovan när det oväntade sker, finns även ett brett utbud av tillbehör som höjer säkerhet ytterligare. Det kompletta utbudet av tillbehör hittar du på Škoda Tillbehör online 

Ta det säkra före det osäkra

Tillbehör

Säkerhet bland våra modeller

Vilka specifika säkerhetsfunktioner kan våra olika Škoda- modeller erbjuda? Ta reda på mer i vår korta översikt.

*Navigationssystemets kör-rekommendationer och visade vägmärken är ett kompletterande stöd som kan avvika från den verkliga trafiksituationen. Säkerställ att du tagit del av information om din bils hjälpsystem, dess funktioner och begränsningar genom att läsa instruktionsboken och sök råd vid osäkerhet.