Sportbil från Škoda

Om du älskar att köra och uppskattar starka motorer med extra många hästkrafter, perfekt kurvtagning, sportstolar och en dynamisk look som sticker ut från mängden, då ska du titta närmare på Škodas prisvärda sportbilar!

Škodas Monte Carlo-modeller är födda på rallybanan. De symboliserar tradition och motorsport som daterar hela vägen tillbaka till 1936. På den berömda rallybanan i Monte Carlo har Škodas sportbilar gjort succé åtskilliga gånger genom året. Det är också där Škoda hämtat namnet till just vårt sportiga utförande Monte Carlo. Du hittar Monte Carlo-versionen för både vår SUV-crossover Kamiq och vår minsta bil Fabia.

Andra benämningar på Škodas sportbilar är Sportline och RS. Eldrivna SUV:en Enyaq, bästsäljaren Octavia Combi, den mellanstora SUV:en Karoq och Enyaq Coupé finns som RS.

Škoda Monte Carlo

Monte Carlo känns igen på sina distinkta svarta detaljer, som svart grill och inredning i svart, rött och kolfiberdekor. Här upplever du en sportig känsla i varje detalj, alltifrån den multifunktionella sportratten till sportstolarna i Monte Carlo-design.

Vilken färg ska din sportbil ha?

Vilken är bästa sportbilen för mig?

Alla Škodas sportiga bilar

Hos Škoda kan du kombinera funktion med körglädje. Våra sportiga utförande har häftiga detaljer i svart och är utrustade med starkare motorer, perfekt väghållning och sportig interiör. I vårt breda sortiment hittar du en sportbil som passar just dig. Alla Škodas bilar har en genomgående hög utrustningsnivå som standard, så att du kan vara trygg med att ha tillgång till den senaste tekniken och de mest avancerade säkerhetssystemen.

Škoda Enyaq 85x Sportline

Sportiga elbilar

Körglädje behöver inte påverka klimatet negativt. Enyaq 85x Sportline är beviset för det – en 100% eldriven SUV med mer än 530 km räckvidd och 286 hk. Utrustad med sportiga stötfångare, sidokjolar och sportstolar i läder/Suedia.

Elmotorn ger en enastående tyst acceleration och gör 0-100 km/h på 6,6 sekunder. Sportchassit med progressiv styrning och körläge ger dig perfekt kontroll över bilen. Interiören är sportig med svarta detaljer, takfoder, tre-ekrad multifunktionsratt och pedaler i rostfri sportdesign.

Škoda Enyaq Coupé RS

Sportiga elbilar

Škodas kraftfullaste elbil hittills – Enyaq Coupé RS. 340 hästkrafter slungar tyst bilen framåt från 0 till 100 km/h på bara 5,5 sekunder. Tillsammans med fyrhjulsdriften innebär den imponerande räckvidden på cirka 550 km att du kan ta dig an sträckor, både tur och retur, utan att behöva känna stress för laddning.

Allt om elbilar

Här hittar du allt du behöver veta om elbilar.

Sportkombi

Škoda erbjuder rymliga kombibilar med maximal körglädje i sina sport-versioner. Här får du allt i ett: den perfekta familjebilen eller tjänstebilen med gott om plats för bagage och fritidsutrustning, extra mycket kraft och en tuff look.

Alla Škodas kombibilar hittar du här •

Škoda Octavia Combi Sportline

Octavia Combi Sportline erbjuder med sina sportiga detaljer, som svarta exteriöra element och imponerande hjul, en bil med en sportig karaktär. Vart du än är på väg är Octavia Combi Sportline en bil du alltid kan lita på när du är på resande fot.

Sportig SUV

Även en SUV kan vara sportig. Škodas Monte Carlo- och Sportline-versioner känns igen på sina svarta detaljer och tuffa yttre. Interiören går i en blandning av svart, rött och kolfiber. Du hittar sportvarianter av samtliga våra SUV:ar: Karoq, Kamiq och Enyaq.

Mer om Škodas SUV:ar •

Škoda Karoq Sportline

En mycket prisvärd, mellanstor SUV som utstrålar styrka och säkerhet och som har sport i blodet. Med ett enkelt knapptryck förvandlar du Karoq Sportline från ett bekvämt söndagsåk till en mästare på sportiga banor med en acceleration 0-100 km/h på 8,9 sekunder. Bilen är utrustad med 7-stegs DSG automatväxellåda och fyrhjulsdrift finns som tillval. Du kan också välja till ljudsystemet Canton Sound System med hela 10 högtalare.

Škoda Kamiq Monte Carlo

En liten crossover SUV, perfekt både i stan och på landet med distinkt design och stort panoramaglastak. Svart bakspoiler och takrails i svart högglans definierar Monte Carlos sportiga anda. Det här är en bil som är till för att synas.

Škoda Enyaq Sportline

Sportiga elbilar

Helt eldriven sport-SUV med mer än 530 km räckvidd, 286 hk, och en enastående design med maximal komfort. Sportiga stötfångare, sidokjolar i enhetlig färg, sportsäten och uppvärmd tre-ekrad ratt samt 20 eller 21 tums hjul ger maximal känsla och körglädje.

Prisvärd sportbil

Škoda erbjuder prisvärda sportbilar med mycket utrustning som standard. Du får helt enkelt mycket bil för pengarna. Dessutom är Škoda en billig sportbil att äga.

Du har generellt låga omkostnader för försäkring, service och reparationer. Med ett serviceavtal får du en fast, låg månadskostnad, och bilen servas av specialutbildade mekaniker med tillgång till samtliga specialverktyg.

Läs mer om service här •

Du kan också välja att privatleasa din Škoda sportbil. Leasing innebär 0 kr i kontantinsats och efter avtalstidens slut lämnar du tillbaka bilen.

Läs mer om privatleasing här •

Köpa begagnad sportbil

Andrahandsmarknaden för begagnade Škoda är god och chansen är stor att du hittar rätt sportbil för dig. Köper du en certifierad begagnad sportbil, kan du också vara säker på att den är noggrant kontrollerad och i bästa skick både invändigt och utvändigt.

Privatleasa din Sportbil

Älskar du att köra och uppskattar starka motorer med extra många hästkrafter så kan du privatleasa din sportbil hos Škoda. Du kan dessutom kombinera privatleasing med Škoda Försäkring och Škoda Serviceavtal.

Nästa steg

Aktuella erbjudanden

Missa inte att spana in våra kampanjerbjudanden med attraktiva paketpris innan du köper din nya Škoda.

Boka provkörning

Boka din provkörning hos din närmsta återförsäljare.