Digital världspremiär av nya Škoda Kodiaq

4. října 2023

Snart är nya generationen Škoda Kodiaq här – onsdag 4 oktober kl. 18:45 livesänds världspremiären av nya Kodiaq, direkt från Berlin.

I slutet på förra veckan fick vi en förhandsvisning av nya Kodiaq när flera skissbilder av exteriören släpptes. Nu närmar sig världspremiären av nya Kodiaq som får en rad uppdateringar. Bland annat blir den både rymligare och mer funktionell samt visar upp de första elementen av Škodas nya designkoncept Modern Solid, tidigare visat i form av konceptbilen Vision 7S. Dessutom kommer Kodiaq för första gången att lanseras som laddhybrid med en räckvidd på upp till 100 km enligt WLTP-cykeln.

Vi har under hösten även fått en förhandstitt av nya Škoda Smart Dials, som kommer vara tillgängligt i nya Kodiaq. Škoda Smart Dials är ett innovativt klimatkontrollsreglage med en 32-millimeters skärm som även går att programmera för att styra andra funktioner, exempelvis bilens körläge eller volymen i infotainmentsystemet.

Världspremiären av nya Kodiaq kommer att direktsändas från Berlin, den 4 oktober klockan 18:45. Följ livesändningen HÄR.

Viktor Asplund

Press och sponsoransvarig Škoda Sverige

Škoda Auto

  • Fokuserar på tre prioriteringar med sitt ”Next level Škoda”-program för framtiden: att utöka modellportföljen mot nybörjarsegment, att utforska nya marknader för ytterligare tillväxt i volymsegmentet och att göra konkreta framsteg inom hållbarhet och mångfald.
  • Erbjuder för närvarande sina kunder tio personbilserier: Fabia, Scala, Octavia, Superb, Kamiq, Karoq, Kodiaq och Enyaq.
  • Levererade över en miljon fordon till kunder runt om i världen 2020.
  • Har tillhört Volkswagen-gruppen i 30 år. Volkswagen Group är en av de mest framgångsrika fordonstillverkarna i världen. I samarbete med gruppen utvecklar och tillverkar Škoda Auto självständigt fordon samt komponenter, motorer och växellådor.
  • Verkar på tre platser i Tjeckien; tillverkar i Kina, Slovakien och Indien främst genom koncernpartnerskap, samt i Ukraina med en lokal partner.
  • Sysselsätter cirka 42 000 personer globalt och är aktiv på mer än 100 marknader.

Senaste nytt