Digital världspremiär för fjärde generationen Superb

25. října 2023

Med en dryg vecka kvar till världspremiären av nya generationen Škoda Superb släpper nu Škoda Design nya exteriöra skisser som ger en försmak på designen. Nya Superb har världspremiär den 2 november och kommer att livesändas, direkt från avtäckning kl. 19:00.

Snart är den nya, fjärde generationen, Superb här och Škoda Design har släppt nya designskisser av exteriören som ger en första skymt av vad som väntar inför världspremiären den 2 november. Skisserna avslöjar bland annat flera element från Škodas nya designkoncept Modern Solid. Dessutom skymtas flera andra detaljer, exempelvis uppgraderade LED Matrix strålkastare och baklyktor med designinslag av kristall.

Oliver Stefani, Head of Škoda Design, förklarar: ”Superb har traditionellt format Škodas designspråk och den fjärde generationen är inget undantag, och kommer att fortsätta göra just det. Designen på nya Superb kännetecknas av skarpa linjer, tydligt definierade och dynamiska proportioner och med en modern kristallinspirerad touch.”

Följ världspremiären som direktsänds från avtäckningen, den 2 november klockan 19:00, på Škoda Storyboard eller på YouTube.

Viktor Asplund

Press och sponsoransvarig Škoda Sverige

Škoda Auto

  • Fokuserar på tre prioriteringar med sitt ”Next level Škoda”-program för framtiden: att utöka modellportföljen mot nybörjarsegment, att utforska nya marknader för ytterligare tillväxt i volymsegmentet och att göra konkreta framsteg inom hållbarhet och mångfald.
  • Erbjuder för närvarande sina kunder tio personbilserier: Fabia, Scala, Octavia, Superb, Kamiq, Karoq, Kodiaq och Enyaq.
  • Levererade över en miljon fordon till kunder runt om i världen 2020.
  • Har tillhört Volkswagen-gruppen i 30 år. Volkswagen Group är en av de mest framgångsrika fordonstillverkarna i världen. I samarbete med gruppen utvecklar och tillverkar Škoda Auto självständigt fordon samt komponenter, motorer och växellådor.
  • Verkar på tre platser i Tjeckien; tillverkar i Kina, Slovakien och Indien främst genom koncernpartnerskap, samt i Ukraina med en lokal partner.
  • Sysselsätter cirka 42 000 personer globalt och är aktiv på mer än 100 marknader.

Senaste nytt