Konceptbilen VISION 7S premiärvisas på elbilsmässan

27. ledna 2023

Under elbilsmässan, eCarExpo, den 3-5 februari gör Škodas konceptbil VISION 7S sverigepremiär. Konceptbilen är en sjusitsig helt elektrisk SUV som tydligt visar bilmärkets väg in i framtiden.

Nyligen har Škoda presenterat ett helt nytt designspråk och varumärkesidentitet, en ny modern logotyp och inte minst – världspremiären för den kraftfulla konceptbilen VISION 7S som är baserad på det nya designkonceptet Modern solid. Bakom satsningen ligger en komplett ompositionering av varumärket med ambitionen att bli det femte mest säljande bilmärket i Europa. Modellprogrammet kommer att inriktas mot eldrift och till 2030 bedöms minst 70% av försäljningen inom EU utgöras av helt eldrivna modeller. För att stödja den utvecklingen kommer Škoda att investera ytterligare 5,6 miljarder euro inom e-mobilitet och 700 miljoner euro i digitalisering under de kommande fem åren.

Elektriska modeller i närtid

Škoda satsar offensivt för att elektrifiera modellutbudet. Fram till 2026 kommer den tjeckiska biltillverkaren att presentera tre nya helt elektriska modeller: En mindre småbil, en kompakt SUV och en sjusitsig modell för familjer. Dessutom har Škoda precis lanserat den nya medlemmen i framgångsrika Enyaq-familjen – Enyaq RS.

Sverigepremiär vid eCarExpo

Konceptbilen VISION 7S avslöjar en rymlig bil med en helt ny, mångsidig interiörarkitektur som erbjuder plats för upp till sju personer. Hållbara material används för att skapa den minimalistiska interiören. Det nya formspråket är autentiskt och erbjuder intuitiv kontroll av digital teknik och en hög grad av funktionalitet. Med sitt 89 kWh-batteri har bilen en maximal räckvidd på över 600 km (WLTP). VISION 7S tillsammans med nylanserade Enyaq RS och andra eldrivna modeller finns utställda vid Škodas monter under elbilsmässan 3-5 februari.

Missa inte avtäckningen och presentation av VISION 7S: fredagen den 3 februari, kl. 09.20 i Škodas monter vid mässan eCarExpo.

Hanna Storckenfeldt

Press och sponsoransvarig Škoda Sverige

Škoda Auto

  • Fokuserar på tre prioriteringar med sitt ”Next level Škoda”-program för framtiden: att utöka modellportföljen mot nybörjarsegment, att utforska nya marknader för ytterligare tillväxt i volymsegmentet och att göra konkreta framsteg inom hållbarhet och mångfald.
  • Erbjuder för närvarande sina kunder tio personbilserier: Fabia, Scala, Octavia, Superb, Kamiq, Karoq, Kodiaq och Enyaq.
  • Levererade över en miljon fordon till kunder runt om i världen 2020.
  • Har tillhört Volkswagen-gruppen i 30 år. Volkswagen Group är en av de mest framgångsrika fordonstillverkarna i världen. I samarbete med gruppen utvecklar och tillverkar Škoda Auto självständigt fordon samt komponenter, motorer och växellådor.
  • Verkar på tre platser i Tjeckien; tillverkar i Kina, Ryssland, Slovakien och Indien främst genom koncernpartnerskap, samt i Ukraina med en lokal partner.
  • Sysselsätter cirka 42 000 personer globalt och är aktiv på mer än 100 marknader.