Nu är uppdaterade Škoda Octavia Combi beställningsbar

13. března 2024

För bara ett par veckor sedan blev den bästsäljande Octavia officiell med ny design. Idag, 13 mars, är den populära familje-kombin beställningsbar. Octavia har fått ett ansiktslyft, vilket innebär omfattande ändringar i design liksom uppdateringar i den tekniska prestandan.

Škodas mest ikoniska modell - Octavia blev officiell med moderniserad design och flera tekniska uppgraderingar för bara veckor sedan. Och det med nyheten att ChatGPT kommer integreras i många Škoda-modeller framöver. Utöver en mer framträdande exteriör design kännetecknas uppdaterade Octavia av andra generationens Full LED-matrixstrålkastare, 13- tums infotainment samt nya versioner avseende interiör, utrustning och paket.

I Sverige kommer Octavia Combi att erbjudas med flera drivlinor, både med bensin- och dieselmotor. Bland utbudet av bensinmotorer kommer Octavia erbjudas med två olika 1.5 TSI bensinmotorer. Den första med effekt på 85 kW (116 hk) kommer erbjudas med både manuell och automatisk växellåda och den starkare motorn med effekt på 110 kW (150 hk) med endast automatisk växellåda. På dieseldrivna sidan finns en kraftfull 2.0 TDI-motor med effekt på 110 kW (150 hk) och automatisk växellåda.

Uppdaterade Octavia erbjuds, precis som övriga modeller i Škoda-portföljen med den nya strukturen för utrustningsnivåer och interiöra val (Design Selections) Initialt kommer uppdaterade Octavia att erbjudas med utrustningsnivåerna Selection och Sportline. Selection från 336 100 kr och Sportline från 430 000 kr. Fullständiga produktspecifikationer och priser för respektive nivå finns på skoda.se. Senare i år kommer även sportiga Octavia RS erbjudas, och det med en 2.0 TSI-motor med effekt på 195 kW (265 hk), säljstart sker senare i år och då blir även priser tillgängliga.

Säljstart
Nya Octavia Combi har säljstart idag, 13 mars.

 

Läs mer om Octavia Combi

Viktor Asplund

Press och sponsoransvarig Škoda Sverige

Škoda Auto

  • Fokuserar på tre prioriteringar med sitt ”Next level Škoda”-program för framtiden: att utöka modellportföljen mot nybörjarsegment, att utforska nya marknader för ytterligare tillväxt i volymsegmentet och att göra konkreta framsteg inom hållbarhet och mångfald.
  • Erbjuder för närvarande sina kunder tio personbilserier: Fabia, Scala, Octavia, Superb, Kamiq, Karoq, Kodiaq och Enyaq.
  • Levererade över en miljon fordon till kunder runt om i världen 2020.
  • Har tillhört Volkswagen-gruppen i 30 år. Volkswagen Group är en av de mest framgångsrika fordonstillverkarna i världen. I samarbete med gruppen utvecklar och tillverkar Škoda Auto självständigt fordon samt komponenter, motorer och växellådor.
  • Verkar på tre platser i Tjeckien; tillverkar i Kina, Slovakien och Indien främst genom koncernpartnerskap, samt i Ukraina med en lokal partner.
  • Sysselsätter cirka 42 000 personer globalt och är aktiv på mer än 100 marknader.

Senaste nytt