Populära laddhybriden Superb iV återigen beställningsbar

20. dubna 2023

En av Škodas mest klassiska modeller, Superb Combi, erbjuds nu igen som laddhybrid (iV).

En tekniskt avancerad kombi med plats för hela familjen och hållbarhet i fokus, det är Superb Combi iV. Modellen lanserades i februari 2020 och blev snabbt en av Škodas mest populära modeller men har på grund av den knappa tillgången på halvledare och komponenter haft ett beställningsstopp. Nu öppnas den åter till försäljning. 

Under Superb Combi iV:s motorhuv döljer sig ett avancerat laddhybrid drivsystem som kombinerar elmotorns miljöfördelar med förbränningsmotorns långa räckvidd. I kombination ger de en lägre förbrukning och möjlighet till en dynamisk körning med en systemeffekt på upp till 218 hk / 400 Nm. 

Räckvidden tar dig 59 km på eldrift (i Style-utförande) enligt WLTP, och modellen erbjuds med bensinmotorn 1.4 TSI 218 hk DSG (automatväxlad). 

Superb iV erbjuds med tre olika utrustningsnivåer; Style, Sportline och L&K.

Škoda Superb iV utsågs 2020 till ”Årets Familjebil” av tidningen Motorföraren med motiveringen ”en stor bil som passar alla familjens åldersgrupper, genomgående hög kvalitet, tar steget in i den elektrifierade världen med låga utsläpp, samt smart funktionalitet”. Superb Combi iV är både välutrustad och erbjuder generösa utrymmen för alla passagerare. Bagageutrymmet rymmer 510 liter, eller vid behov 1800 liter med nedfällda säten. Givetvis erbjuder Škoda Superb iV alla tillgängliga säkerhetssystem och modellen har belönats med högsta möjliga femstjärniga betyg av Euro NCAP. 

Škoda Superb Combi iV kostar från 538 400kr (Style). Kontakta din återförsäljare av Škoda för beställning och besök skoda.se för mer information. 

Koldioxidutsläpp - 26-33 g/km, blandad körning (WLTP)

Škoda Superb Combi iV - modellsida

Hanna Storckenfeldt

Press och sponsoransvarig Škoda Sverige

Škoda Auto

  • Fokuserar på tre prioriteringar med sitt ”Next level Škoda”-program för framtiden: att utöka modellportföljen mot nybörjarsegment, att utforska nya marknader för ytterligare tillväxt i volymsegmentet och att göra konkreta framsteg inom hållbarhet och mångfald.
  • Erbjuder för närvarande sina kunder tio personbilserier: Fabia, Scala, Octavia, Superb, Kamiq, Karoq, Kodiaq och Enyaq.
  • Levererade över en miljon fordon till kunder runt om i världen 2020.
  • Har tillhört Volkswagen-gruppen i 30 år. Volkswagen Group är en av de mest framgångsrika fordonstillverkarna i världen. I samarbete med gruppen utvecklar och tillverkar Škoda Auto självständigt fordon samt komponenter, motorer och växellådor.
  • Verkar på tre platser i Tjeckien; tillverkar i Kina, Slovakien och Indien främst genom koncernpartnerskap, samt i Ukraina med en lokal partner.
  • Sysselsätter cirka 42 000 personer globalt och är aktiv på mer än 100 marknader.

Senaste nytt