Škoda släpper första bilden av silhuetten på elbilen Elroq

22. května 2024

I höst får Škoda tillökning i utbudet av helelektriska modeller när den strategiskt viktiga kompakt-SUV:en Elroq täcks av. Redan nu släpps den första bilden av den kommande modellen där element från Škodas nya formspråk Modern Solid skymtas. Den minimalistiska exteriören kombinerar robusthet, funktionalitet och autenticitet för ett kraftfullt intryck. Världspremiären av Škoda Elroq kommer att ske i början av hösten 2024 och blir startskottet i Škodas elbilsoffensiv, med sex helelektriska modeller kommande år.

Oliver Stefani, Designchef på Škoda Auto, förklarar: ”På Škoda är design en viktig del av märkets identitet och en av våra framgångsfaktorer. Den ständiga utvecklingen av visuella element är både en krävande och exalterande uppgift. Av den anledningen, är mitt team och jag mycket glada att kunna presentera en förhandstitt av den första Škoda-modellen att inkorporera det nya formspråket Modern Solid som exempelvis kännetecknas av Tech-Deck Face och en mer genomgående robust look. Vidare är det den första modellen i portföljen som får Škoda stavat på den starkt konturerade huven. Helt nya Elroq kommer utan tvekan att sätta en ny ton och dessutom är den riktigt iögonfallande.”

Škoda Elroq kännetecknas av de karaktäristiska framlyktorna. Den slimmade övre sektionen möts sömlöst i mitten och går sedan ut över bilens sidor. På huven stavas Škoda ut, enligt den nya logotypen. Den innovativa, och för Modern Solid, typiska Tech-Deck Face är en modern tagning på den traditionella Škoda-grillen som ger ett bredare intryck och tillsammans med stora hjuldimensioner förstärker bilens robusta look. Senaste generationens LED-Matrixstrålkastare ger Škoda Elroq både ökad säkerhet liksom ett mer dynamisk utseende.

Baserad på Volkswagenkoncernens helelektriska MEB-plattform blir Škoda Elroq den tredje helelektriska bilen i Škodas portfölj, efter Enyaq och Enyaq Coupé. Elroq, i storlek med nuvarande fossildrivna Karoq, blir kickstarten för den tjeckiska biltillverkarens elbilssatsning med sex helelektriska modeller de kommande åren. Elroq, precis som andra bilar i modellutbudet kommer att fortsätta Škodas löfte om praktiska lösningar och rymlighet.

Världspremiären av Škoda Elroq är satt till hösten 2024.

Viktor Asplund

Press och sponsoransvarig Škoda Sverige

Škoda Auto

  • Fokuserar på tre prioriteringar med sitt ”Next level Škoda”-program för framtiden: att utöka modellportföljen mot nybörjarsegment, att utforska nya marknader för ytterligare tillväxt i volymsegmentet och att göra konkreta framsteg inom hållbarhet och mångfald.
  • Erbjuder för närvarande sina kunder tio personbilserier: Fabia, Scala, Octavia, Superb, Kamiq, Karoq, Kodiaq och Enyaq.
  • Levererade över en miljon fordon till kunder runt om i världen 2020.
  • Har tillhört Volkswagen-gruppen i 30 år. Volkswagen Group är en av de mest framgångsrika fordonstillverkarna i världen. I samarbete med gruppen utvecklar och tillverkar Škoda Auto självständigt fordon samt komponenter, motorer och växellådor.
  • Verkar på tre platser i Tjeckien; tillverkar i Kina, Slovakien och Indien främst genom koncernpartnerskap, samt i Ukraina med en lokal partner.
  • Sysselsätter cirka 42 000 personer globalt och är aktiv på mer än 100 marknader.

Senaste nytt