Nya Škoda Superb Combi – försäljningsstart!

22. února 2024

I höstas, närmare bestämt i november förra året, blev den nya, fjärde generationens Superb officiell. Den ikoniska Škoda-modellen får flera uppdateringar i design, drivlina och dess avancerade assistans- och säkerhetssystem, vilket bygger vidare på föregångarnas styrkor. Idag den 22 februari, drar försäljningen i gång, vilket innebär att även pris presenteras.

Nya Superb Combi kommer erbjudas med tre drivlinor. Dels med en mildhybrid 1.5 bensinmotor med effekt på 110 kW/150 hk liksom med en 2.0 dieselmotor och fyrhjulsdrift med effekt på 142 kW/193 hk. Den stora nyheten är dock uppgraderingen av laddhybriden, där batteriet växt från 12,7 kWh till 25,7 kWh, klarar DC-laddning med maximal effekt på 50 kW och levererar upp till 100 kilometers räckvidd på el enligt WLTP-cykeln. Den nya laddhybriden får en total effekt på 150 kW/204 hk.

I fjärde generationens Superb finns också uppdaterad struktur för utrustningsnivåer och interiöra val (design selections) som vi känner igen från andra modeller i Škoda-portföljen. Nya Superb kommer initialt att erbjudas med utrustningsnivåerna Selection och lyxiga L&K. Superb Kombi Selection erbjuds från 439 300 kr och L&K från 537 300 kr. Fullständiga produktspecifikationer och priser för respektive nivå finns på skoda.se.

I utvecklingen av nya Superb har stor hänsyn tagits till snabb och säker hantering av klimatanpassning och övrig funktionalitet, där de innovativa reglagen Škoda Smart Dials uppmärksammats. Designade för att ge förare och främre passagerare en förbättrad och mer intuitiv kontrollupplevelse. Dessa tre roterande reglage har en unik yta som gör dem lätta att känna igen och använda utan att behöva titta bort från vägen.

Varje reglage har en 32 millimeters display i mitten som visar den aktuella funktionen som justeras. Det mellersta reglaget går även att hålla in för att växla mellan upp till fyra olika funktioner, som sedan styrs genom att vrida på reglage.

Säljstart
Nya Superb Combi har säljstart idag, 22 februari, för bensin- och dieseldrivna versionerna. Laddhybriden kommer preliminärt att öppnas för försäljning från vecka 14 med ett pris från 529 300 kr (Selection).

 

 

Viktor Asplund

Press och sponsoransvarig Škoda Sverige

Škoda Auto

  • Fokuserar på tre prioriteringar med sitt ”Next level Škoda”-program för framtiden: att utöka modellportföljen mot nybörjarsegment, att utforska nya marknader för ytterligare tillväxt i volymsegmentet och att göra konkreta framsteg inom hållbarhet och mångfald.
  • Erbjuder för närvarande sina kunder tio personbilserier: Fabia, Scala, Octavia, Superb, Kamiq, Karoq, Kodiaq och Enyaq.
  • Levererade över en miljon fordon till kunder runt om i världen 2020.
  • Har tillhört Volkswagen-gruppen i 30 år. Volkswagen Group är en av de mest framgångsrika fordonstillverkarna i världen. I samarbete med gruppen utvecklar och tillverkar Škoda Auto självständigt fordon samt komponenter, motorer och växellådor.
  • Verkar på tre platser i Tjeckien; tillverkar i Kina, Slovakien och Indien främst genom koncernpartnerskap, samt i Ukraina med en lokal partner.
  • Sysselsätter cirka 42 000 personer globalt och är aktiv på mer än 100 marknader.

Senaste nytt