Säljstart för ytterligare version av populära Škoda Karoq

4. října 2022

I dag, den 4 oktober, öppnar Škoda upp försäljning av ytterligare ett motoralternativ till den populära SUV:en Karoq, som nu kan beställas med bensinmotorn, 1.5 TSI 150 hk DSG. Karoq erbjuds i versionerna Style och Sportline och kan nu beställas med valfri specifikation.

Sedan 2017 när Skoda Karoq introducerades på marknaden, som en funktionell mellanstor SUV med snygg design och hög komfort, har modellen gjort succé. Tidigare i år fick Karoq en facelift som innebar ännu mer robust design och fokus på hållbara material i interiören. Dessutom utrustades Karoq med full LED-Matrixstrålkastare och både den digitala instrumentpanelen och infotainment uppdaterades med den senaste tekniken – allt för förenkla vardagen och höja säkerheten längs vägarna.

Sedan våren 2022 har Škoda Karoq erbjudits i Sverige med en 2.0 TDI-motor på 150 hk, fyrhjulsdriven och automatväxlad. Nu öppnar Škoda upp till försäljning för ytterligare ett alternativ till drivlina; 1.5 TSI 150hk, automatväxlad och med framhjulsdrift. Utrustningsversionen Sportline erbjuds för 9 100 kr och innehåller bl.a. 18-tums lättmetallfälgar, lackerade stötfångare fram och bak, backspeglar och exteriöra lister i svart högglanslack, sportstolar, sportläderratt och sportpedaler i högglans aluminium.

Pris Škoda Karoq Style:

2.0 TDI 150hk, DSG, 4x4: från 415 400 kr.

1.5 TSI 150hk, DSG: från 356 700 kr.

Läs mer om senaste uppdateringen av Škoda Karoq

Hanna Storckenfeldt

Press och sponsoransvarig Škoda Sverige

Škoda Auto

  • Fokuserar på tre prioriteringar med sitt ”Next level Škoda”-program för framtiden: att utöka modellportföljen mot nybörjarsegment, att utforska nya marknader för ytterligare tillväxt i volymsegmentet och att göra konkreta framsteg inom hållbarhet och mångfald.
  • Erbjuder för närvarande sina kunder tio personbilserier: Fabia, Scala, Octavia, Superb, Kamiq, Karoq, Kodiaq och Enyaq iV.
  • Levererade över en miljon fordon till kunder runt om i världen 2020.
  • Har tillhört Volkswagen-gruppen i 30 år. Volkswagen Group är en av de mest framgångsrika fordonstillverkarna i världen. I samarbete med gruppen utvecklar och tillverkar Škoda Auto självständigt fordon samt komponenter, motorer och växellådor.
  • Verkar på tre platser i Tjeckien; tillverkar i Kina, Ryssland, Slovakien och Indien främst genom koncernpartnerskap, samt i Ukraina med en lokal partner.
  • Sysselsätter cirka 42 000 personer globalt och är aktiv på mer än 100 marknader.

Senaste nytt