Premiär för Škoda Enyaq Coupé - bilder och pris i Sverige

1. února 2022

Äntligen är Škodas främsta modellnyhet 2022 här – Enyaq Coupé! Uppföljaren till Škodas framgångsrika Enyaq är denna elektriska och sportiga SUV som visades för första gången måndagen den 31 januari via en livesänd världspremiär från Prag. Škoda Enyaq Coupé kommer också i RS-utförande för en ännu sportigare känsla och mer körglädje. Enyaq Coupé RS kommer att lanseras först och Enyaq Coupé lanseras efter sommaren 2022.

Enyaq Coupé är en helt eldriven sportig SUV som erbjuder generöst med utrymme, kraftfull design och otrolig körglädje. Den slanka silhuetten bidrar till förbättrad aoredynamik (CW 0,234) och modellen har utrustats med panoramaglastak för att ge bilen en ännu mer emotionell och sportig look samt större innerutrymme. Enyaq Coupé RS sticker ut ur mängden genom att kombinera hållbar elektrisk körning och en stor portion rolig körglädje med en acceleration från 0 till 100 km/h på 6,5 sekunder.

Enyaq Coupé är den andra Škoda-modellen baserad på Volkswagenkoncernens innovativa MEB-plattform, producerad i tjeckiska Mladá Boleslav. Modellen kommer att erbjudas med både bak- och fyrhjulsdrift. I RS-utförande och med den svenska standardutrustningen erhålls en räckvidd upp till 497 km (WLTP). DC-snabbladdning är standard med en laddeffekt upp till 135 kW. RS erbjuds enbart med fyrhjulsdrift.

Škoda Enyaq Coupé RS i Sverige

Škoda Enyaq Coupé RS kommer att lanseras på den svenska marknaden under maj 2022. Säljstart planeras i mitten av februari. Pris för Enyaq Coupé RS från 664 500 kr inkl. moms. Preliminär lansering av Enyaq Coupé sker efter sommaren 2022.

Interiör – Sportiga designval, smarta Simply Clever-funktioner och generösa utrymmen

Precis som med Enyaq har de klassiska utrustningsnivåerna ersatts av ”Design Selections” för Enyaq Coupés interiör, vilket erbjuder en ny och tydlig struktur av de tillgängliga valen. Interiörvalen är inspirerade av moderna livsmiljöer. Stilen, färgerna och materialen som används, varav några är särskilt hållbara, är perfekt anpassade för den moderna familjen, givetvis med många Simply Clever-funktioner som förenklar både körningen och vardagen. Enyaq Coupé erbjuder gott om plats för fem personer inklusive gott om plats för bagage. Den långa hjulbasen och den plana golvytan gör att det dessutom finns gott om benutrymme. Trots modellens sluttande taklinje är takhöjden i nivå med Škoda Octavia Combi och bagageutrymmet har en kapacitet på 570 liter, endast 15 liter mindre än vanliga Enyaq iV.

Exteriör – Elegant och unikt

Enyaq Coupé RS är sportig i designen med lång hjulbas och elegant silhuett. 20-tums lättmetallfälgar är standard och 21-tums lättmetallfälgar finns som tillval. Det stora sluttande panoramaglastaket som sträcker sig ända till bilens bakdel ingår i standardutförande. Full LED-Matrixstrålkastare och full LED-bakljus tillsammans med Škodas karaktäristiska kristallinjeformade fram- och bakljus skapar en effektfull design även i mörkerkörning. Crystal Face-grillen som känns igen från Enyaq 80x lyser upp grillen med 131 dioder och skapar en spektakulär front.

Elektrisk drivlina – Kraftfulla motorer och stöd för snabbladdning

Enyaq Coupé RS är Škodas eldrivna toppmodell med ett 82 kWh (77 kWh netto) högvoltsbatteri. Den maximala effekten är 299 hk med ett vridmoment på 460 Nm. Detta ger en acceleration från 0 till 100 km/h på bara 6,5 sekunder och det är den enda coupévarianten i sortimentet som når en topphastighet på 180 km/h. Enyaq Coupé RS har en maximal dragkapacitet på 1 200 kg.

Batteriet om 82 kWh i Škoda Enyaq Coupé kan laddas snabbt. Det kan laddas från 10 till 80% på bara 29 minuter. Hemma kan Enyaq Coupé iV bekvämt laddas över natten på sex till åtta timmar med en Škoda Charger-laddbox som levererar upp till 11 kW. Den nya coupéns enastående aerodynamik bidrar till dess höga effektivitet, vilket möjliggör en räckvidd på upp till 545 km (Enyaq Coupé 80, världsstandard, WLTP). Detta, liksom dess snabbladdningsförmåga, gör att bilen är perfekt för att resa långa sträckor.

Škoda är stolta över att kunna erbjuda ett original takräcke till Enyaq Coupé redan från lanseringen.

Läs mer och ladda ner komplett presskit här.

Nyhetsbrev - Škoda Enyaq Coupé

Få dom senaste nyheterna om nya Enyaq direkt i din mailkorg.

Hanna Westrin
Press och sponsoransvarig Škoda Sverige

Škoda Auto

  • Fokuserar på tre prioriteringar med sitt ”Next Level Škoda”-program för framtiden: att utöka modellportföljen mot nybörjarsegment, att utforska nya marknader för ytterligare tillväxt i volymsegmentet och att göra konkreta framsteg inom hållbarhet och mångfald.
  • Erbjuder för närvarande sina kunder tio personbilserier: Fabia, Scala, Octavia, Superb, Kamiq, Karoq, Kodiaq och Enyaq.
  • Levererade över en miljon fordon till kunder runt om i världen 2020.
  • Har tillhört Volkswagen-gruppen i 30 år. Volkswagen Group är en av de mest framgångsrika fordonstillverkarna i världen. I samarbete med gruppen utvecklar och tillverkar Škoda Auto självständigt fordon samt komponenter, motorer och växellådor.
  • Verkar på tre platser i Tjeckien; tillverkar i Kina, Ryssland, Slovakien och Indien främst genom koncernpartnerskap, samt i Ukraina med en lokal partner.
  • Sysselsätter cirka 42 000 personer globalt och är aktiv på mer än 100 marknader.

Senaste nytt