Andra generationen av Kodiaq har fått en mer distinkt design och ännu mer utrymme, speciellt för passagerare i tredje sätesraden. Den präglas av ett nytt interiörskoncept med en pekskärm som mäter upp till 12,9 tum, en växelspak på rattstången, manuella och digitala reglage och en snygg, välorganiserad mittkonsol.

Exteriör

Interiör

Vilken färg är snyggast?

Škoda Smart Dials

Våra knappar med infällda digitala displayer ger dig snabb åtkomst till många av Kodiaqs funktioner. De två yttre knapparna är för förarens och passagerarens komfort – här styr du innertemperaturen, sätesvärmaren och ventilationen fram, med en tydlig display som visar inställningarna. Med mittenknappen kan du kontrollera upp till fyra funktioner. Anpassa själv och välj mellan inställningar för exempelvis volym, körläge, kartor, fläkt- och AC-system.

Kodiaq kommer med en bensin- och en dieselmotor från 150 upp till 204 hk. Det är ännu inte fastställt vilka alternativ som kommer erbjudas på den svenska marknaden. För första gången hittar du nu även en plug-in-hybridversion som erbjuder en räckvidd på över 100 km på el.


Fyrhjulsdrift återfinns i en version, och alla nya Kodiaq är utrustade med DSG automatväxellåda som standard. 1,5 TSI med mild-hybridteknik har också den senaste generationen aktiv cylinderteknologi (ACT+)

Säkerhetsutrustningen stoltserar med bland annat andra generationens full LED Matrix-strålkastare och ännu mer avancerade assistanssystem, så som Emergency Assist och Traffic Jam Assist.

Hållbar design

Du har flera alternativ gällande valet av din interiör: Loft, Lounge, eller ecoSuite i Svart och Cognac, med tyg av 100% återvunnen polyester. Lädret i ecoSuite behandlas genom en miljövänlig färgningsprocess med hjälp av rester från kaffebönor.

Dimensioner*

Längd: 4 758 mm

Bredd: 1 864 mm
Höjd: 1 657 mm
Axelavstånd: 2 791 mm
Fri höjd i tredje sätesraden** 920 mm
Bagageutrymme: 910 l


*Preliminär data
** Avser 7-sits Kodiaq

Motorer

Bensin

1,5 TSI (mHEV) 7-växlad DSG 110 kW (150 hk)

Diesel

2,0 TDI 7-växlad DSG 4x4 142 kW (204 hk)

Plug-in-hybrid

1,5 TSI iV 6-växlad DSG 150* kW (204 hk)

 

* Kombinerad maximal effekt (förbränningsmotor och elmotor).

Tester vid polcirkeln

De nya generationerna av Škoda Superb och Kodiaq har framgångsrikt klarat av intensiva kalltester vid polcirkeln. Bilarnas funktioner, kvalitet och uthållighet bedömdes i temperaturer så låga som minus 30 grader.

Huvudfokuset i testerna var körstabilitet, passagerarkomfort i isiga förhållanden och övergripande tillförlitlighet under långa vinterresor. Dessutom fick bilarna stå emot den extra tyngden av is och snö. Varje del av testbilarna granskades: chassi, kaross, motor, värme och hela elsystemet.

Förberedelser i full gång

 

Škoda Auto investerar 12 miljoner Euro för att konvertera produktionslinjen i Kvasiny för att även ta hänsyn till framtida krav, där linjen redan är förberedd för att tillverka Kodiaq iV med en plug-in hybriddrivlina.

De första pilotproduktionsbilarna är redan under tillverkning, medan serietillverkningen kommer att påbörjas under 2024. Upp till 410 Kodiaq av andra generationen kan då rulla av löpande bandet varje dag.

Framgångssagan

Kodiaq, som lanserades 2016 för att ta täten i Škodas framgångsrika SUV-satsning, har redan sålts i mer än 740 000 exemplar. Som tillval tillgänglig med sju säten har den introducerat Škodas spännande kristallina formspråk i SUV-segmentet. Sportiga Kodiaq RS följde 2018, och hela modellutbudet uppdaterades 2021. Mer än 40 internationella utmärkelser är synliga bevis på den stora Škoda-SUV:ens enastående kvaliteter och extraordinära popularitet.