Škoda Billån är vårt vanligaste lån för privatpersoner. Lånet passar även för företag som vill äga sina fordon och ha möjlighet att skriva av bilarna. Billånet kan anpassas efter dina önskemål.

Du betalar minst 20% kontantinsats på bilens pris. Du kan även välja att helt eller delvis använda din gamla bil som kontantinsats. Resten av priset på bilen kan du låna.

Du väljer själv hur lång återbetalningstid du vill ha på lånet. Lånet ska betalas av inom 12 till 84 månader.

Fördelar med Škoda Billån

Din nya Škoda som säkerhet

Använd bilen som säkerhet för lånet och få månadsbetalningar som följer bilens värdeminskning.

Billån med restskuld

Tar du ett billån med restskuld anpassas månadskostnaden utefter bilens förväntade värde vid låneperiodens slut. Ett billån med restskuld ger lägre månadsbetalning och möjlighet att byta bil oftare.

Välj avtalstid

Anpassa billånet efter dina villkor och välj en avtalstid mellan 12 och 84 månader.

Billån med restvärde

Hur fungerar restvärde och restskuld vid bilköp?

Köp en Škoda och få ett bra marknadsvärde även efter avtalstidens slut. Med Škoda Billån får du en lägre månadskostnad då du inte behöver amortera av hela lånet under avtalstiden. Du får en restskuld vid avtalsslutet som du kan köpa loss bilen för, förlänga lånet eller byta till en ny bil. Med Škoda Choice får du ett garanterat restvärde på bilen.

Köpa bil på avbetalning - ansök om billån

Ett vanligt sätt att skaffa sig en ny eller begagnad bil är att ta ett lån för att köpa bilen. Det är smidigt och enkelt att låna till din nya Škoda. Din närmaste Škoda-återförsäljare hjälper dig hela vägen så att du hittar en passande kombination av bil och finansiering.

Tillsammans med säljaren bestämmer du vilken avtalstid som passar bäst, mellan 12-84 månader, och om du vill betala mer i kontant än de reglerade 20% av bilens pris. Slutligen fastställs restskuldens storlek och den ränta som ska finnas i din betalplan. Restskulden baseras på användningsområde, planerad körsträcka, avtalstid, modell och förväntat framtida värde. Mer om ränta kan du läsa om under rubriken “Billån med månadsbetalning”.

En obligatorisk kreditprövning görs för att säkerställa att du som låntagare har förutsättningar att betala för lånet. Svaret får du oftast inom bara några minuter. En medsökande med god ekonomi ger bättre möjlighet att få igenom ett billån ifall du som huvudsökande skulle ha en lägre kreditvärdighet.

Betalning och amortering av billån

Billån med månadsbetalning

Škoda Billån består av amortering och ränta över en period mellan 12, 24, 36, 48, 60 eller 84 månader. 

Betalningssätt för billån

Du betalar varje månad genom e-faktura, bank-, plus- eller autogiro. För att ansluta till e-faktura behöver du göra en anmälan via din internetbank. Autogiro kräver en separat autogiroanmälan ifylld av dig som kund. Om du vill göra en extraamortering på ditt billån kan du antingen minska skulden eller få kortare kontraktstid. Du kan också när som helst slutbetala ditt billån utan någon extra avgift.

Amortering av billån

Vår vanligaste amorteringsform för Škoda Billån är annuitet, då är månadsbetalningen lika stor under hela kontraktstiden (med undantag för eventuella räntejusteringar). I början av kontraktstiden är räntedelen större, i slutet av kontraktstiden är amorteringsdelen större. Vid Škoda Billån med rak amortering är amorteringsbeloppet lika stort varje månad och räntan beräknas på utestående skuld.

Ränta billån

Rörlig ränta

Vi erbjuder rörlig ränta på kontrakt upp till 84 månader och vår rörliga ränta baseras på VWFS basränta. Avläsning och förändring av räntan sker varje månad, vilket innebär att du direkt får tillgodoräkna dig eventuella räntesänkningar (motsvarande gäller även vid höjning av räntan).

Fast ränta

Fast ränta sätts på leveransdagen och följer därefter kontraktet upp till 60 månader. Årets inbetalda ränta är avdragsgill med för närvarande 30% i din deklaration, och vi skickar kontrolluppgift till privatpersoner med billån i god tid innan deklarationstillfället.

 

Billån med eller utan kontantinsats

För Škoda Billån är kontantinsatsen minst 20% av bilens pris (inklusive extrautrustning och minus eventuell rabatt). Kontantinsatsen betalas med kontanter eller i form av inbytesbil (helt eller delvis). Företag och privatpersoner kan välja billån utan kontantinsats om bilen används i tjänsten.

Billånskalkyl - beräkna ditt billån

Med hjälp av vår lånekalkylator kan du redan nu se vad din önskade Škoda skulle kunna kosta per månad. Gå till konfiguratorn och bygg bilen som du vill ha den och räkna på billån med dina önskade tillval.

Avtalsslut

Din Škoda motsvarar ett bra marknadsvärde även efter kontraktstidens slut. I och med att din bil har ett bra restvärde finns det möjlighet att ta ett billån med restskuld. Det innebär att du får en lägre månadsbetalning och möjlighet att byta till ny bil oftare. Efter kontraktstidens slut finns möjlighet för följande alternativ:

A. Byta till en ny Škoda

B. Förlänga ditt billån

C. Betala din restskuld

Eventuellt överskott mellan din restskuld och marknadsvärdet tillfaller dig, ett värde som helt eller delvis kan användas som kontantinsats i nästa bilaffär. Det finns också en möjlighet att lösa billånet i förtid eller göra extra amortering.

Produktjämförelse

Allt på en faktura och betalning per månad

Vi erbjuder ett förmånligt och enkelt bilinnehav för din Škoda. Kombinera billån med Škoda Försäkring och Škoda Serviceavtal för ett attraktivt helhetserbjudande. Allt på en faktura och betalning per månad.

Köpa begagnad Škoda

Med Škoda Billån kan du välja bland vårt utbud av både nya och begagnade bilar.

Leasa eller köpa bil?

Är du osäker om du ska ta ett billån eller leasa bilen? Jämför billån och leasing och välj det som passar dig bäst.

Vanliga frågor om billån


Hur mycket ditt billån kostar varje månad beror på vilken typ av bil du har valt, vad du har för utrustning och hur lång avbetalningstid du väljer. Månadskostnaden för din bil beror även på om lånet har en fast ränta eller rörlig ränta.

Räkna ut vad din Škoda kostar i vår lånekalkyl för bil

Ett billån kostar olika mycket beroende på vilken typ av bil du har valt och hur lång avtalstiden är. Är dessutom räntan rörlig kan priset justeras beroende på vad räntan ligger på. 

Räkna ut din kostnad för billån

Du kan låna upp till 80% av bilens pris vilket är reglerat enligt lag. Du måste kunna betala en kontantinsats på 20% av bilens värde och ett billån lånar du alltid med bilen som säkerhet. Företag och privatpersoner kan välja billån utan kontantinsats om bilen används i tjänsten.

Med ett billån fungerar bilen som säkerhet eller pantsättning för lånet vilket kan vara ett tryggare alternativ jämfört med ett vanligt privatlån eller blancolån.

När du tar ett billån behöver du betala minst 20% kontant av bilens totala värde. Det betyder att du kan låna upp till 80% av bilen. Du kan även använda din nuvarande bil som en del av kontantinsatsen, på så sätt kan lånet på din nya bil bli lägre.

Längden på Škoda Billån är mellan 12 till 84 månader. Väljer du en en kort avbetalningsplan blir månadskostnaden högre. Hur hög räntan är påverkar också hur mycket du ska betala varje månad.

Amorterar man inte av hela lånebeloppet under avtalstiden finns det en restskuld kvar på avtalet. Restskulden gör att du får en lägre månadsbetalning. Efter avtalstidens slut kan du välja att förlänga billånet och fortsätta amortera, lösa restskulden eller använda överskottet mellan restskulden och bilens verkliga värde som (del av) kontantinsats i nästa bilaffär.

Garanterat restvärde innebär att du inte behöver fundera kring bilens framtida värde. Den är fastställd eller "garanterad" vid avtalets start med hänsyn tagen till bilmodell, avtalstid och planerad körsträcka.

Vår rörliga räntesats på billån justeras månadsvis utifrån VWFS basränta. Vad basräntan ligger på i dagsläget beror bland annat på vilken styrränta som Riksbanken har satt.

Basräntan är den ränta som den effektiva räntan utgår ifrån. I den effektiva räntan är billånets totala kostnad där t.ex. uppläggningsavgift och aviseringsavgift är inkluderat.

Har du en rörlig ränta tar du del av både uppgångar och nedgångar av basräntan. Väljer du däremot en fast ränta fastställs den på leveransdagen av bilen.

Nästa steg

Bygg din bil

Bygg din nya Škoda med vår konfigurator.

Våra modeller

Vi erbjuder modeller för alla behov, välj mellan SUV, combi, sedan eller crossover.

Kontakta mig

Vill du bli kontaktad av en säljare? Våra bilförsäljare hjälper gärna till att svara på dina frågor.

Relaterade produkter

Škoda Försäkring

Försäkra din bil med Škoda Försäkring och få upp till 25% lägre pris när du finansierar bilen genom Škoda Financial Services. Händer det en olycka eller att din bil skadas repareras bilen med Škoda Originaldelar av auktoriserad Škoda-verkstad. Du får dessutom rabatterad självrisk och konkurrenskraftig ersättning vid eventuella skador.

Škoda Millån

Millån är den perfekta låneformen för dig som ska använda bilen både i tjänsten och privat. Med millån kan bilköpet finansieras upp till 100%, om din arbetsgivare intygar att merparten av din totala årliga körsträcka är i tjänsten.

Škoda Serviceavtal

Med Škoda Serviceavtal får du en låg fast månadsbetalning och enkel kontroll över servicekostnaderna. Din bil servas hos en auktoriserad Škoda-verkstad med Škoda Originaldelar.