Digital världspremiär för nya Škoda Enyaq Coupé

28. ledna 2022

Nedräkningen har startat: måndagen den 31 januari kl. 16.00 livesänds världspremiären av Škodas helt elektriska sportiga SUV – Enyaq Coupé!

Under slutet av förra året fick vi en förhandstitt på den sportiga och aerodynamiskt designade silhuetten på coupéversionen av Škodas bästsäljande modell Enyaq.

Nu närmar sig världspremiären av Škodas främsta modellnyhet 2022, Enyaq Coupé som kommer att äga rum, och livesändas, direkt från Prag den 31 januari kl. 16.00.

Följ livesändningen via den här sidan.

Tidigare har vi fått se designskisser av Enyaq Coupé där fronten kännetecknas av den stora och kraftfulla Škoda-grillen samt platta, skarpt skurna strålkastare som accentuerar bilens bredd. Förutom den förstklassiga aerodynamiken vet vi också att den nya Enyaq Coupé, precis som Enyaq, kan utrustas med en läcker Crystal Face-grill, upplyst med 131 LED-lampor.

När det gäller teknik och utrustning kommer Enyaq Coupé naturligtvis att hålla sig nära Enyaq, så framtida kunder kan se fram emot flera varianter med bakhjulsdrift eller fyrhjulsdrift och elmotoreffekter från 132 till 220 kW. Interiörmässigt kommer miljövänliga material att finnas valbara, medan den eleganta kupén behåller det mesta av det praktiska från Enyaq. Bagageutrymmet lovar till exempel 570 liters utrymme.

Mer information och detaljer om Enyaq Coupé uppdateras via skoda.se efter världspremiären.

Hanna Westrin
Press och sponsoransvarig Škoda Sverige

Škoda Auto

  • Fokuserar på tre prioriteringar med sitt ”NEXT LEVEL Škoda”-program för framtiden: att utöka modellportföljen mot nybörjarsegment, att utforska nya marknader för ytterligare tillväxt i volymsegmentet och att göra konkreta framsteg inom hållbarhet och mångfald.
  • Erbjuder för närvarande sina kunder tio personbilserier: Fabia, Scala, Octavia, Superb, Kamiq, Karoq, Kodiaq och Enyaq.
  • Levererade över en miljon fordon till kunder runt om i världen 2020.
  • Har tillhört Volkswagen-gruppen i 30 år. Volkswagen Group är en av de mest framgångsrika fordonstillverkarna i världen. I samarbete med gruppen utvecklar och tillverkar Škoda Auto självständigt fordon samt komponenter, motorer och växellådor.
  • Verkar på tre platser i Tjeckien; tillverkar i Kina, Ryssland, Slovakien och Indien främst genom koncernpartnerskap, samt i Ukraina med en lokal partner.
  • Sysselsätter cirka 42 000 personer globalt och är aktiv på mer än 100 marknader.

Senaste nytt