"Jag behöver närhet till naturen"

– Cleo

I samarbete med artisten Cleo fick vi följa med till de platser som inspirerar henne allra mest. För en fulladdad Škoda Enyaq tar dig 565 km och låter dig att hitta inspiration, äventyr, egentid och allt du älskar inom räckvidd.

Nya uppdaterade Škoda Enyaq Solid Edition

Erbjuds hos alla Škoda-agenter

Angivna priser avser försäljning till privatperson och kan inte kombineras med andra rabatter och avtal. Kontakta din Škoda-agent för offert. Nya uppdaterade Škoda Enyaq erbjuds som Solid Edition med ett enhetligt pris hos alla Škoda-agenter. Längre räckvidd, högre prestanda och nytt Infotainmentsystem.

“Jag älskar att sätta mig i bilen och lyssna på nya låtar man gjort”

Mirjam Nathalie Missaoui, mera känd under artistnamnet Cleo, beskriver sig själv som en person som älskar att stå på scenen och skapa musik som känns i själen. Hon kan verka cool och hård, men egentligen är hon jordnära och enkel person som längtat tillbaka till Norrland i 15 år men gör vad hon kan av livet i staden.

Vi satt ned och pratade med henne för att lära känna personen bakom artistnamnet lite bättre - om allt från en lång musikkarriär som blomstrat rejält det gångna året, familjen som ett tryggt ankare i livet och rötterna i Norrland och Tunisien, till bilen som en partner i livspusslet och vad hon helst lyssnar på när hon kör.

Hur skulle du sammanfatta vem du är för våra läsare som kanske inte är helt bekanta med dig?

- Jag är en 36-årig halvtunisier från Västerbotten som älskar att stå på scen, skapa musik med mina vänner, skriva om saker som gör ont men få dom att kännas fina i kroppen. Ibland kan jag verka cool och hård men jag är en riktig lantis-raggare. Hon är Nettan, mitt alterego. Hon är mest djävulskt jordnära, enkel och har längtat hem till Norrland i 15 år men gör det bästa av storstadslivet.

När det kommer till din karriär så har du haft ett riktigt superår, hur skulle du själv beskriva din resa som artist? 

- Jag har hållit på så himla länge, tror jag släppte min första EP för 20 år sedan, haha. Ingenting har skett över en natt, utan jag har låtit saker växa och utvecklas i min takt vilket gör att jag har en välgjuten grund att stå på. Jag har jobbat med mina vänner tillsammans på vårt skivbolag Random Bastards sen dag ett och där jag finner enorm trygghet och inspiration.

Vad betyder familjen för dig? Och har föräldraskapet influerat dig som musiker?

- Familj betyder trygghet för mig. Att vara förälder och artist är självklart ett pusslande, men utan dom vet jag inte hur jag hade orkat. Att dom finns hjälper mig att hålla fokus och vara sann till den jag är, och att vara på jorden och inte rusa iväg lika fort som livet gör ibland.

Vad har du för planer under 2024? Och vad hoppas du det året för med sig, både på ett professionellt och personligt plan?

- Jag hoppas på att spela in och släppa ny musik. Sen vill jag fortsätta turnera, det är det jag älskar mest av allt! På ett personligt plan vill jag spendera mer tid i Tunisien där jag renoverar ett hus, där vill jag vara, skriva och spela in min musik.

I vårt samarbete nämner du att du finner inspiration i din familj och i naturen, vill du utveckla det och vad du behöver för att vara kreativ och skapa?

- Jag behöver känna mig trygg men också vara ostörd för att kunna höra mina idéer. Så en skog, en stuga, god mat och en bastu är väl egentligen det mest optimala för min kreativitet.

Finns det någon eller några personer som haft särskild stor inverkan på dig som artist?

- Säkert otroligt många, så svårt att säga en specifik. Men stora förebilder för mig är Tina Turner, Ted Gärdestad, Astrid Lindgren, Lauryn Hill och Monica Zetterlund.

Har du några speciella platser som ligger dig varmt om hjärtat? Platser du tar bilen till för att finna inspiration, kreativitet, äventyr, lugn, etc?

- Jag åker helst till Norrland, till fjällen. Och om inte hela vägen upp så alla fall till trakterna runt Storuman, där vi har en stuga, eller till mormor som bor utanför Umeå. Nere i Stockholm har jag min oas ute på Ekerö, dit åker jag så fort jag är ledig och hemma. Är i skogen, lagar mat utomhus, badar, springer och promenerar.

Alla liv ställer olika krav på en bil och vi letar efter olika saker, är det något som är extra viktigt för dig när det kommer till att välja bil? Bra ljudsystem? Gott om utrymme? Lång räckvidd?

- För mig är utrymme i bil viktigt, för jag kör alltid runt på tusen olika ärenden. Hämtar musikutrustning, människor, stora väskor, barn, barnstolar, lådor med merch, osv. Sen ett bra ljudsystem så klart! Jag älskar att sätta mig i bilen och lyssna på nya låtar man gjort.

Vad gillar du mest med Škoda och modellen Enyaq Coupé RS som var med i kampanjen?

- Det är den snyggaste bil jag någonsin suttit i på insidan. Helt otroligt med den cleana, minimalistiska panelen i full mocka. Och sen hur pigg och kvick bilen är att köra. För att inte prata om massagefunktionen i förarsätet…

Till sist, nämn en låt som du gärna spelar i bilen.

- Fred Again - Danielle ft 070 Shake

En sak i livet, karriären, en vana/ovana, hobby eller vad du vill som du ska:

Sluta med: att tänka att jag är sämst på musik
Fortsätta med: att träna varje morgon
Börja med: att gå till sångpedagog

 

Nyfiken att veta mer om Enyaq Coupé?

Enyaq Coupé

Enyaq Coupé har en elegant, tidlös design med rena linjer, igenkännlig signaturbelysning och en sportig coupé-siluett.

Våra senaste erbjudanden

Ta del av våra senaste erbjudanden och kampanjer för Enyaq.

Elbilar från Škoda

Det finns många vinster med att köpa en eldriven bil istället för en bil som använder fossilt bränsle. Följ med på resan in i framtiden. Här hittar du allt du behöver veta om elbilar, laddning, räckvidd, batterier och kostnader.