Säljstart för Kamiq – sportigare och mer självsäker look

14. prosince 2023

Den 13 december startar försäljningen av uppdaterade Kamiq. Fyra år efter den initiala lanseringen av populära crossover-SUV:en får den nu ett ansiktslyft som innebär en ny sportigare design och flera tekniska uppgraderingar.

Den nya designen på Kamiq har ett betydligt sportigare uttryck. Den präglas framför allt av skarpa designlinjer tillsammans med nya slimmade strålkastare. Dessutom har Kamiq fått en uppdaterad grill som förstärker den robusta framtoningen.

Kamiq kan för första gången utrustas med full LED-matrixstrålkastare, vilket förutom att vara en trevlig designdetalj även ökar säkerheten. Dessutom blir digital instrumentpanel (8 tum) och Škodas infotainment-display (8,5 tum) standard i samtliga utförande.

På den svenska marknaden erbjuds Kamiq med bensinmotor (från evo2-generationen) – 1,0 TSI med 110 hk. En annan nyhet är att utrustningsnivåerna ändras, där Ambition och Style slås samman och bildar Selection. Uppdaterade Kamiq erbjuds därför i Sverige som Selection och sportiga Monte Carlo.

Lansering

Nya uppdaterade Kamiq har säljstart idag, 13 december, ordinarie priser från 309 500 kr.

Viktor Asplund

Press och sponsoransvarig Škoda Sverige

Škoda Auto

  • Fokuserar på tre prioriteringar med sitt ”Next level Škoda”-program för framtiden: att utöka modellportföljen mot nybörjarsegment, att utforska nya marknader för ytterligare tillväxt i volymsegmentet och att göra konkreta framsteg inom hållbarhet och mångfald.
  • Erbjuder för närvarande sina kunder tio personbilserier: Fabia, Scala, Octavia, Superb, Kamiq, Karoq, Kodiaq och Enyaq.
  • Levererade över en miljon fordon till kunder runt om i världen 2020.
  • Har tillhört Volkswagen-gruppen i 30 år. Volkswagen Group är en av de mest framgångsrika fordonstillverkarna i världen. I samarbete med gruppen utvecklar och tillverkar Škoda Auto självständigt fordon samt komponenter, motorer och växellådor.
  • Verkar på tre platser i Tjeckien; tillverkar i Kina, Slovakien och Indien främst genom koncernpartnerskap, samt i Ukraina med en lokal partner.
  • Sysselsätter cirka 42 000 personer globalt och är aktiv på mer än 100 marknader.

Senaste nytt